Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Invitat: Victoria Bulai

"Bună seara, prieteni. Mă bucur să vă revăd la o nouă emisiune a Podcastului lui Radu Prisăcaru. Aşa cum v-am promis, în fiecare săptămână vă aduc câte un invitat special. Astăzi o avem invitata pe Victoria. O doamnă specială, pe care am cunoscut-o săptămâna trecută şi cu care am o conectare fenomenală în ultimul timp. Victoria este trainer, este director de dezvoltare la o companie mare de transport din Iaşi. Si în fiecare joi seară la ora 19:30 predă „dansul energetic”. Bine ai venit, Victoria.

– Bine v-am găsit, bună ziua.

– Care este legătura între partea de business, pentru că eşti şi consultant de business, şi dansul energetic? De unde această legătură?

– Este o întrebare bună, într-adevăr, pentru că pentru spectatorii noştri şi poate şi pentru tine, că nu întâmplător mi-ai pus această întrebare. Ce legătură are businessul cu partea aceasta de dans energetic, cu partea spirituală? Eu văd lucrurile din următoarea perspectivă: nu poţi să faci o disociere între viaţa profesională şi viaţa personală. Adică între ceea ce înseamnă viaţa materială şi planurile subtile care de fapt ne guvernează. Ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi, viaţa „de la vedere”, cea pe care o vede toată lumea, colegii noştri, familia, vecinii şi aşa mai departe.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Am avut această conectare cu dansul energetic începând de la finalul anului 2019. Atunci când Ioan, de fapt autorul Dansului Energetic, a lansat în piaţa, iniţial din Iaşi, în piaţa din România. Apoi în toată lumea, acest nou concept de Dans Energetic. Şi din acel moment m-am conectat tot mai profund la ceea ce înseamnă Dansul Energetic. Si mă duc dincolo de ceea ce înseamnă manifestarea lui de joi seara. Mă duc în viaţa mea profesională. Incerc pe cât de mult posibil să contribui în ceea ce priveşte coachingul şi consultanţa în business sau să imprim aceste domenii cu ceea ce înseamnă conceptele promovate de către Dansul Energetic.

– Recunosc că noi ne-am întâlnit săptămâna trecută la prima mea sesiune de Dans Energetic. Atunci am luat prima dată contact cu această mişcare să spunem, că până la urmă este o mişcare. Este un dans efectiv, pe muzică, pentru că trebuie să spunem celor care ne vizionează şi ne ascultă. Este un dans care însă merge mai departe. Nu ajută numai corpul fizic, ci ne ajută să atragem către noi anumite energii sau să dăm deoparte anumite energii. Cum s-a întâmplat? Pentru că eşti o persoană bine înfiptă în business, cum de ai ajuns, ce s-a întâmplat? Ai avut un declic? Cum ai ajuns pe partea asta spirituală, ce te-a atras spre partea spirituală, către Dezvoltarea Personală? Pentru că despre asta ne interesează să discutăm.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Da. Aşa cum discutam şi în pauză, există un moment sau anumite momente, dacă vrei să le numim „lecţii”, care vin în viaţa noastră şi dacă nu le învăţăm, ele iarăşi vin şi revin până îţi înveţi lecţia, şi mai povesteam de faptul că începi să înveţi o anumită lecţie atunci când devii conştient de ceea ce-ţi trimite viaţa.

De fapt eu am avut marele noroc să descopăr ceea ce înseamnă dezvoltare personală încă din fragedă tinereţe; iniţial mi-au picat în mână diverse cărţi încă de prin anii ’90, când nu toată lumea avea acces la astfel de informaţii, cărţi care m-au atras foarte mult, informaţii care m-au atras foarte mult; apoi în anul ’97 am plecat în Statele Unite unde iarăşi ştiţi că deschiderea acolo era alta faţă de ceea ce înseamnă dezvoltare personală, iar mai apoi an cu an, sau mai bine zis clipă de clipă, am lucrat asupra mea nu doar din punct de vedere profesional, nu doar din punct de vedere al asimilării cunoştinţelor în plan profesional, ci şi în plan mai subtil, în plan spiritual.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Nu ştiam că se numesc neapărat „planuri subtile” şi am ajuns într-un punct în care simţeam că pârghiile pe care le deţineam la acel moment nu erau suficiente pentru a mă dezvolta în continuare. Practic, mă opreau la nivelul la care eram. Şi pentru că noi atragem în viaţa noastră ceea ce ne propunem şi de fapt acolo unde ne ducem atenţia, acolo ne ducem focusul şi acolo ne îndreptăm energia, practic eu mi-am îndreptat energia la un anumit moment dat către ceea ce înseamnă trecerea spre un alt nivel de dezvoltare, să-i spunem, spirituală. Şi în momentul respectiv au ajuns în mâinile mele trei cărţi importante, ele au venit pe rând, cele ale domnului prof. Dulcan, bineînţeles am început cu „Mintea de dincolo”, cu „Inteligenţa materiei” şi „În căutarea sensului pierdut”.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

La câteva luni am aflat despre cărţile lui Ioan, eu am lucrat cu Ioan o perioadă în afacerile pe care dânsul le deţine; la un moment dat nu ne-am mai sincronizat, adică fiecare a mers pe direcţia lui, însă am fost foarte bucuroasă să reiau, să primesc cărţile şi să le citesc, şi atunci mi-am dat seama, când am deschis de fapt a fost vorba despre „Puterea cunoaşterii”, şi când am deschis am văzut că prefaţa cărţii sau cuvântul înainte a fost scris de profesorul Dulcan. Şi, cum povesteam şi la întâlnirea noastră, nu există întâmplări, există sincronicităţi, deci practic acele cărţi m-au pregătit pentru următorul nivel, cel la care mă aflu în momentul de faţă, adică practicarea şi transmiterea mai departe a ceea ce înseamnă dansul energetic.

– Şi acum discutam, prima carte, dacă este o carte pentru iniţiaţi; cea de-a doua şi partea de dans energetic este o parte care se poate adresa mai multor oameni care, chiar dacă încă nu au studiat aceste lucruri, nu au pătruns „tainele” să spunem fizicii cuantice sau a ceea ce ne înconjoară, a energiilor care ne înconjoară, pot, pas cu pas, citind această carte, participând la cursul pe care îl ai, să intre încetul cu încetul în această zonă, să se transforme, să se vindece, pentru că este vorba şi de vindecare a corpului, dar şi a sufletului.

– Categoric, da.

– Şi să nu uităm că până la urmă muzica ne poartă peste tot, în tot universul, cred că este un limbaj universal, şi de asemenea cred că n-ar trebui să uităm faptul că dansul cred că a fost prima manifestare a omului în faţa universului, a divinităţii, probabil acel dans tribal în jurul focului, că de acolo a şi plecat această idee şi cred că o continuă foarte bine. Să nu uităm că viaţa nu este doar materie. Suntem înconjuraţi de energii, de îngeri, de divinitate şi cred că, aşa cum ai spus, la un moment dat trebuie să facem un pas. Cum poate ajuta dansul energetic pe cei care nu sunt iniţiaţi, dar care vor să facă acest pas?

– Tu ai fost săptămâna trecută la prima ta şedinţă de dans energetic şi, chiar înainte de a intra în şedinţă, ţi-am spus că este o metodă de manifestare, un dans intuitiv. Şi ai văzut că nu a fost complicat. Dansul energetic este, aşa cum ziceam, intuitiv, non-şablonist, este un dans al sufletului comparativ cu, să spunem, dansul de societate, pe care eu îl ador şi ori de câte ori am ocazia să mă manifest în dans îl practic, o fac, de cele mai multe ori la petreceri sunt deschizătoare, deschizătoarea petrecerilor prin dansul de societate, însă am îmbrăţişat şi dansul energetic cu mare bucurie, pentru că dansul energetic este un dans al sufletului. Tu ai văzut că în dansul energetic noi ne acoperim ochii, ne poziţionăm pe un spaţiu limitat, pe acel covoraş, practic ce facem prin această abordare?

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Restrângem simţurile, deci ne întoarcem practic vederea către sufletul nostru; atenţia noastră se îndreaptă către suflet, şi atunci dăm prioritate prin dansul energetic sufletului. Şi ştim foarte bine că lucrurile minunate din viaţa noastră sunt cele care se întâmplă de la nivelul sufletului. Iar dacă facem lucrurile, şi nu este neapărat un lucru rău, e bine până într-un punct să le facem şi de la nivel mental, ştim foarte bine că lucrurile frumoase, care se manifestă în viaţa noastră, se manifestă de la nivelul sufletului. Şi dacă nu reuşim şi nu ne învăţăm acea lecţie că sufletul este cel care cere şi cel care ne ghidează, acea lecţie ce face?

– Ne guvernează până la urmă.

– Exact. Ea vine, se repetă, aşa cum spuneam, prin situaţii, prin persoane, tipologii de persoane care apar în viaţa noastră, tocmai pentru a ne învăţa lecţia. Deci practic, prin dansul energetic noi dăm prioritate sufletului, ascultăm sufletul nostru.

– Ce trebuie, de ce are nevoie o persoană care doreşte să practice acest dans energetic? Este o investiţie foarte mare? Ce trebuie făcut, exact?

– La nivel de investiţie este minimă, aproape deloc. În primul rând noi suntem...

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Deci se poate practica cu ce avem acasă?

– Categoric, cu câteva menţiuni: noi recomandăm, şi cine o să aibă ocazia să citească cartea „Dansul energetic” o să vedeţi că recomandăm să aveţi ochii acoperiţi şi tocmai din acel motiv pe care-l enunţam mai devreme. O să fac aici o paranteză şi o să detaliez încă o dată: practic 80% din ceea ce ne atrage nouă atenţia vine pe cale vizuală, aşa este. Noi ne acoperim ochii tocmai în ideea în care nu vrem ca sufletul nostru să fie distras de la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Puteţi să vă acoperiţi ochii, noi recomandăm ochelari, ochelarii de somn, pentru protecţie în timpul somnului, dar binevenită este şi orice eşarfă care acoperă ochii, ce ne este mai comod.

De asemenea, spaţiul sacru îl limităm printr-un covoraş, ai văzut, rotund, dar poate fi limitat şi printr-o cuvertură sau un cearșaf de culoare deschisă, pentru că ştim că culorile deschise sunt cele care emană, manifestă şi atrag alt tip de energie. De asemenea, muzica este foarte importantă şi nu întâmplător, ai văzut că în fiecare luni transmitem melodiile atent selecţionate pentru săptămâna următoare.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Deci cine are acces la internet, la telefon şi la youtube, se poate conecta fără nimic altceva.

– Categoric. Noi avem grupul de dans energetic Iaşi...

– Grup pe facebook.

– Sigur, telespectatorii din Iaşi se pot înscrie în acest grup sau pot intra pe pagina de facebook „Dans energetic Iaşi” şi acolo pot identifica melodiile alese de către specialişti, special pentru dansul energetic, programate pentru fiecare zi a săptămânii în parte. Pentru că, aşa cum spuneai şi tu la un moment dat, muzica este foarte importantă; muzica are conştiinţă şi muzica poate să te ridice, muzica poate să te coboare. De aceea muzica în dansul energetic este un element important.

– Dacă avem toate aceste lucruri, deci ne trebuie: ochelarii, un covoraş şi muzica pe care o avem de pe internet, de pe youtube să spunem.

– Atent selecţionată de către noi.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Exact. Când putem sau ce ar trebui să facem ca să începem să practicăm acest dans?

– În primul rând vreau să menţionez faptul că oricine poate să practice dansul energetic, de la o persoană foarte activă până la o persoană care este imobilizată la pat.

– Deci inclusiv cei care sunt mobilizaţi la pat?!

– Inclusiv cei care sunt imobilizaţi la pot pot începe, aşa cum descrie Ioan în cartea sa, pot să înceapă cu mişcarea unui deget. Ştim foarte bine că de cele mai multe ori, acolo unde nu este energie, acolo se creează blocaje energetice, care conduc ulterior către boli. Aşa este, şi începând prin mişcări mici, întâi la nivelul degetelor, apoi la nivelul palmelor, apoi interior braţ şi aşa mai departe, mişcăm capul, corpul, avem ocazia să dăm corpului nostru, şi implicit sufletului nostru, ocazia să se energizeze, să-şi recapete energia.

Apoi, aşa cum spuneam, toate persoanele active pot practica dansul energetic, pentru că este un dans liber, este un dans intuitiv, sunt câteva aspecte de care ar trebui să ţinem cont, pentru că dansul energetic, aşa cum vă povesteam şi la întâlnire, este în primul rând de două tipuri: yng şi yang, în funcţie de energiile pe care vrem să le vehiculăm. Putem aborda fie dansurile yang, care sunt dansuri mai intense, pe o muzică intensă, fie dansurile yng, adică cele mai lente, care au menirea de a activa alţi centri energetici faţă de dansurile de tip yang.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Există o anumită etapizare a acestor dansuri sau ne alegem fiecare după cum ne simţim în acea zi, acea seară, ne alegem un tip de dans?

– Pentru că dansul energetic este un dans intuitiv, putem pleca de la ceea ce simţim. Dacă simţim astăzi, să spunem că am avut o zi foarte agitată, simţim că nu vom putea să ne odihnim noaptea, atunci recomandat ar fi un dans energetic de tip yng, care să ne relaxeze, să ne conecteze cu Mama Pământ, astfel încât să ne putem odihni.

Pe de altă parte, dacă simţim şi ştim că a doua zi avem o zi plină şi mai avem încă de lucru şi de pregătit proiecte sau de făcut planuri şi aşa mai departe şi vrei să mai câştigi câteva ore din noapte, să spunem, poţi să practici un dans energetic de tip yang şi cu certitudine ne vom simţi revigoraţi, energizaţi, astfel încât să mai putem câştiga ceva timp din orele de noapte şi, surprinzător, după acele momente de energizare, timp în care ne-am făcut noi treaba să spunem, somnul va fi destul de profund şi practic noi nu pierdem acele două ore, noi din contră, le câştigăm şi o să vedeţi că dimineaţa te simţi revigorat şi odihnit, ca şi cum ai fi dormit acele ore.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Cât durează un dans energetic? Este o anumită perioadă când îl poţi face, o anumită perioadă cât ar trebui să dureze? Cât durează o melodie?

– Există şi câteva aspecte după care am putea să ne ghidăm, pentru că nu vrem să le impunem ca pe nişte reguli, deoarece, aşa cum ziceam, dansul energetic nu este unul şablonist. În primul rând dansul energetic poate fi făcut oricând, la orice oră din zi şi din noapte şi oricât se doreşte. Există un minim de încălzire, adică 12 minute de încălzire înainte de dansul energetic, şi un minim de 21 de minute de dans energetic efectiv.

– Deci în mod normal 33 de minute ar trebui să dureze.

– Da, exact, minim 33 de minute.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Deci într-o zi, ca jumătate de oră cred că fiecare dintre noi ne-am putea dedica acestui dans.

– Categoric. Personal, sunt o persoană destul de ocupată şi agenda îmi este destul de plină, totuşi reuşesc să dansez în fiecare zi. Şi reuşesc, indicat este să ne conectăm cu toţii la ora 21 ora României, când are loc dansul la unison, atunci când toţi cei care practică dansul energetic de pe întreaga planetă,  pentru că suntem destul de multe persoane care practică dansul energetic, toţi se conectează şi ştim foarte bine teoriile lui Hawkins sau Teoria lui Hawkins care vorbeşte despre saltul cuantic, atunci când se conectează sau când degregorul este de un anumit calibru. Însă, dansul energetic poate fi făcut oricând pe parcursul zilei când simţim, de exemplu în zilele în care eu livrez training, şi în ultimul timp majoritatea training-urilor le livrez în online.

După ce stau pe scaun câteva ore, acord o scurtă pauză, timp în care practic, câte puţin din dansul energetic pe care-l simt eu a-l practica la acel moment, şi lucrurile se întâmplă ca şi cum aş fi avut un somn odihnitor înainte sau ca şi cum aş fi băut o cafea înainte.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Deci oricând avem 5 minute, 10 minute, jumătate de oră pauză, puteţi practica acest dans. Revenim cu metode şi rezultate. [Pauză] Victoria ne explică ce înseamnă dansul energetic, şi după ce am discutat câteva lucruri şi am aflat ceva informaţii cred că cel mai important lucru pe care toţi vrem să-l ştim este: care sunt rezultatele? Ce ai observat, ce ai trăit pe „propria piele”, dar şi ce ai văzut la cei cu care ai lucrat până acum? Care sunt rezultatele acestei metode, ale acestui dans?

– Ştii că povesteam şi în pauză şi-ţi dădeam câteva exemple a unor persoane la care e mai uşor să vezi uneori în exterior ce se întâmplă, şi-ţi dădeam câteva exemple a persoanelor care au simţit schimbări în viaţa lor. În primul rând, dansul energetic, pentru că ne ajută să accesăm planurile noastre subtile, adică prin dansul energetic accesăm planurile subtile, lucrurile se întâmplă aproape instantaneu în viaţa noastră. Şi, de cele mai multe ori, la cursul de dans energetic şi la antrenamentele noastre de joi seara, mai ales dacă vin persoane noi, eu dau exemple de realizări în plan material, pentru că este mult mai simplu omul să vadă ceva palpabil şi cuantificabil.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Ce se poate întâmpla în realitatea noastră imediată practicând dansul energetic? În primul rând se produc acele sincronicităţi despre care povesteam la un moment dat, şi v-am dat exemplul cu cartea – bine, atunci încă nu practicam dansul energetic, dar am devenit conştientă de acest aspect după ce am început să practic dansul energetic.

Sincronicităţi în plan material, în plan social, adică apar în calea noastră oameni care vin să ne susţină în atingerea obiectivelor noastre: se întâmplă lucruri şi situaţii care vin să ne susţină în atingerea obiectivelor noastre. Obţinem claritate în ceea ce priveşte obiectivele noastre şi claritate în deciziile pe care trebuie să le luăm în vederea atingerii unor obiective. Şi când spun aici „obiective” nu mă refer neapărat la „keep your eyes”, despre cei care vorbim noi în sfera de business.

Obiectivele pot să fie mai mari sau mai mici, dar hai să ne referim la ceea ce ne propunem să facem într-o anumită perioadă de timp şi pentru că atenţia noastră este îndreptată, mai ales prin dansul energetic, către un anumit obiectiv, totodată către sufletul nostru, adică către ceea ce-şi doreşte sufletul nostru, şi prin dansul energetic conectăm energia sufletului la energia universului, de aceea se şi produc aceste sincronicităţi sau aceste manifestări în viaţa noastră şi ele pot fi vizibile atât în plan subtil, cât şi în plan material.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Când spun în plan material nu mă refer neapărat la ceea ce înseamnă lumea materială. Mă refer inclusiv la corpul nostru, pentru că prin dansul energetic noi putem să ne modelăm inclusiv corpul. Dansul energetic, fiind de câteva tipuri, el acţionează atât asupra sufletului, asupra spiritului, dar şi asupra corpului fizic. Şi, aşa cum spuneam, exemplele de cele mai multe ori pe care le dau sunt cele de ordin palpabil, şi putem să vedem aceste rezultate în corpul nostru fizic. Şi ştii foarte bine de la ultima noastră întâlnire, câtă mişcare a implicat dansul energetic, am făcut parcă dansul pendular, Dansul pendulului, cel care activează sau care acţionează asupra misiunii, dar totodată am lucrat asupra corpului, asupra posturii corpului nostru, şi aceste manifestări pot fi vizibile aproape imediat.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Eu le-am simţit, a doua zi recunosc că am avut puţină febră musculară, pentru că am folosit unii muşti pe care nu cred că i-am folosit de foarte mult timp prin aceste mişcări, nu neapărat că ar fi foarte complicate mişcările...

– Ba din contra, par foarte simple.

– Sunt, într-adevăr, foarte simple, dar sunt muşchi pe care nu-i prea folosim de obicei. Asta am simţit-o. Dar rezultate... ce ţi-au spus oamenii? Ce şi-au dorit în mod special sau ce ar trebui să-şi dorească oamenii? Sau ce au primit până la urmă cei care şi-au dorit, din cunoştinţele tale? Pentru că sunt sigură că ascultătorii şi spectatorii noştri asta doresc să afle: cu ce mă poate ajuta sau vindeca? S-au obţinut case, maşină, job, o nouă prietenă, un nou prieten, s-au căsătorit?

– Dansul energetic, aşa cum spuneam, este de mai multe tipuri. De exemplu, Dansul relaţiilor, cel care acţionează asupra centrului energetic numărul doi, poate fie să rezolve anumite relaţii din viaţa noastră, adică să le rezolve prin corectarea sau prin eliminarea lor, sau pe de altă parte să aducă oameni sau relaţii potrivite pentru momentul respectiv sau relaţii potrivite pentru ceea ce suntem noi pregătiţi să primim în acel moment. Şi da, într-adevăr, eu personal mi-am rezolvat anumite relaţii, nu că aş fi o persoană conflictuală, dar în diferite momente ale vieţii şi în mod deosebit anul trecut, ştim foarte bine cu toţii că a fost un an care ne-a pus la încercare din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al relaţiilor, eu mi-am rezolvat o relaţie în mod special prin Dansul relaţiilor practicat timp de câteva zile la rând.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Deşi, ca să fiu sinceră, pe moment m-am gândit că mai degrabă a stricat decât a rezolvat, dar totuşi, devenind conştientă de ceea ce s-a întâmplat mi-am dat seama ulterior că într‑adevăr, dansul energetic a avut menire, iar acea relaţie s-a corectat aproape instantaneu: ce să spun? Câteva zile la rând am practicat dansul, a intervenit situaţia cu persoana respectivă, după care am avut impresia că lucrurile nu se îndreaptă tocmai într-o direcţie potrivită, ulterior mi-am dat seama că prin corectarea acele relaţii viaţa mea a luat o altă turnură.

– Tot timpul când judecăm un eveniment ar trebui să ne luăm o anumită perioadă, câteva zile poate, o săptămână, un an, pentru că şi eu am avut de multe ori astfel de evenimente care mi s-au întâmplat, fapte, din cauza cărora am fost foarte supărat şi am spus: „cum mi se poate întâmpla mie acest lucru?”, dar, de fapt, am văzut după o săptămână, două-trei, că am fost salvat de la nişte lucruri groaznice care ar fi putut să mi se întâmple.

– Exact!

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Deci nu ar trebui să fim supăraţi pe ceea ce ni se întâmplă, ar trebui să înţelegem că la un moment dat divinitatea, oamenii din jurul nostru sau energiile din jurul nostru acţionează într-un anumit fel pentru a ne proceda, şi de obicei vedeam acest lucru după o anumită perioadă sau nu-l vedem niciodată. Asta n-ar trebui să ne supere, ar trebui doar să fim deschişi, să primim aceste evenimente, aceste fapte care ni se întâmplă, ca pe o lecţie sau ca pe mai multe lecţii, din care avem de învăţat. Şi de fiecare dată ar trebui să fim deschişi: ce am eu de învăţat de la acest eveniment?

– Exact! De fapt, dansul energetic ne oferă şi această claritate despre care povesteam un pic mai devreme, adică de a deveni conştienţi de ceea ce ni se întâmplă. Nu putem să ne învăţăm o lecţie decât dacă suntem conştienţi de ceea ce ni se întâmplă, de ce a venit acea lecţie în viaţă, de ce trebuie să trec prin această lecţie. În caz contrar vom deveni corigenţi la lecţia respectivă şi va trebui să o trecem din nou, şi poate examenul va fi un pic mai dur.

– Ştii cum se spune, că suntem veniţi pe acest pământ tocmai pentru a învăţa aceste lecţii şi nu putem să rămânem corigenţi, cum ai spus, la nesfârşit. Până la urmă universul ne învaţă, într-un fel sau altul, ceea ce trebuie să învăţăm. Trebuie doar să fim deschişi, trebuie să nu privim cu supărare către persoanele de lângă noi, către evenimentele care ni se întâmplă, să fim deschişi, să încercăm să medităm, să fim conştienţi – poate asta e cel mai greu –, dar primul pas şi cel mai important: în momentul când eşti conştient, înţelegi că ai o eventuală problemă, şi pasul doi este să o rezolvi. Dar dacă nu eşti conştient că o ai, nici nu o vei rezolva niciodată.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

– Exact, şi să ştii la ce să te aştepţi, adică la modul că va interveni o schimbare, şi să îmbrăţişezi schimbarea cu drag.

– Asta... toţi avem o rezistenţă la schimbare, mai mare sau mai mică, mai ales când e vorba de noi. Toţi dorim schimbarea în general, dar când e vorba de noi tot timpul facem un pas înapoi: „dar de ce să mi se întâmple mie lucrul ăsta? Dar de ce trebuie să mă schimb eu? Nu, să se schimbe cel de lângă mine – iubita mea, soţia mea, prietena mea, şefii”...

– Colegii şi aşa mai departe, numai nu eu.

– Dar până al urmă schimbarea vine din noi şi cred că singurul lucru constant este schimbarea, în acest univers, pe acest pământ şi peste tot, cred că pe orice planetă am merge, singurul lucru constant este schimbarea. În rest nimic, totul se transformă într-un alt stil de energie, ca să nu spunem chiar că de multe ori în praf, dar să nu uităm totuşi că şi acel praf este o energie cosmică, până la urmă.

– Da, exact. Atâta timp cât vom fi conştienţi de faptul  sau dacă vom deveni conştienţi de faptul că schimbarea este inerentă şi că, aşa cum spuneai, este singura constantă, atunci vom deveni şi noi mai maleabili, mai flexibili în ceea ce înseamnă lecţiile pe care ni le oferă viaţa. Şi uite, unul dintre dansurile energetice care ne oferă flexibilitate în acest sens  este Dansul pendulului, Dansul pendular, pe care l-am făcut noi data trecută, şi ai văzut că acţionează pe fiecare centru energetic în parte, de-a lungul coloanei vertebrale, şi practic noi, atunci când opunem rezistenţă la schimbare ce se întâmplă?

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Devenim mai rigizi, atât muşchii, cât şi coloana noastră vertebrală care este susţinută de muşchi, se încordează. Iar prin acest dans energetic noi ne flexibilizăm, dinamizăm coloana vertebrală. Asta este în plan fizic. În plan subtil practic activăm sau deblocăm energiile de-a lungul centrilor energetici, cei dispuşi de-a lungul coloanei vertebrale.

– Câţi centri energetici, pentru că discutăm despre acest lucru vreau să le spui tuturor: câţi centri energetici sunt? Care sunt aceştia, eventual? Şi am înţeles că există câte un dans pentru fiecare dintre aceşti centri.

– Da. Există şapte centri energetici principali şi Ioan a creat câte un dans energetic pentru fiecare centru în parte. Eu îmbrăţişez cu drag fiecare dans în parte şi indicat este să lucrăm pe fiecare centru energetic în parte.

– Dacă este blocat un centru, energia merge mai departe?

– Păi normal că nu mai curge lin. Ea poate să curgă, dar nu mai curge lin aşa cum ar trebui să curgă.

– Deci de asta ar trebui lucrat pe fiecare.

– Exact. Şi dacă nu putem să lucrăm pe fiecare centru energetic în parte o singură dată, vom aborda prin dansul energetic fiecare centru energetic per dans. De exemplu: centrul energetic numărul 1, cel care este responsabil de relaţia cu predecesorii noştri, dar totodată responsabil de relaţia cu lumea materială, relaţia cu banii...

– Important şi interesant. Când ai nevoie de bani să ştii unde trebuie să acţionezi. Când ai un blocaj, pentru că există şi aici un blocaj.

– Exact, categoric!

– Până la urmă banii sunt energie, şi dacă nu circulă prin noi, atunci există un blocaj.

– Despre bani şi energie putem face o altă emisiune... deci putem acţiona asupra acestui centru energetic prin Dansul de împământare. Apoi, dacă mergem pe centrul energetic numărul 2, cel care este responsabil de relaţiile noastre, relaţiile cu oamenii din jurul nostru, cu familia, cu prietenii, cu lumea socială, cu instituţiile şi aşa mai departe, tot ce ţine de partea de relaţii, acţionăm asupra acestui centru energetic prin Dansul relaţiilor.

Şi ştim foarte bine că legăturile dintre oameni – şi nu numai, dintre noi şi lumea materială şi lumea subtilă bineînţeles, se produce prin stringurile energetice. Ia prin acele stringuri energetice fie ne alimentăm, fie ne scurgem de energia pe care o avem.

– De asta câteodată simt că...

– Da, în preajma unor oameni, exact!

– Acei „vampiri energetici”, nu?

– Exact, deci în preajma unor oameni ne simţim secătuiţi de energie, în schimb în preajma altor oameni radiem de fericire, de bucurie, parcă simţim lumina în jurul nostru, iar activarea acestui centru energetic se poate face prin Dansul relaţiilor. Apoi există Dansul pendulului sau Dansul pendular, cel care acţionează asupra centrului energetic numărul 3, responsabil de misiunea noastră în viaţă, şi aici n-o să mă rezum doar la misiunea noastră pe acest pământ, dar în general la misiunea noastră ca suflete. Bineînţeles că este mai simplu să‑ţi dai seama de misiunea ta aici, deşi uneori avem impresia că „misiunea mea este asta”, ea poate fi cu totul alta.

– De multe ori, în jur de 30-40-50 de ani începem să ne schimbăm total misiunea, ne dăm seama că de fapt sufletul nostru ne cere altceva decât pentru ceea ce ne-am pregătit, pentru ceea ce am învăţat şi pentru ceea ce am profesat foarte mulţi ani. La un moment dat sufletul nostru nu... „eu vreau altceva”.

– Nu e pentru tine, exact! Şi de aceea cât de important este ca de la vrâste fragede să practic dansul energetic.

– Deci şi copii ar putea să practice dansul energetic?

– Categoric, şi copiii pot să practice. Nu este niciun fel de interdicţie, nicio restricţie.

– Şi bătrânii, şi copiii.

– Toate persoanele, de orice vârstă şi de orice categorie socială, pot să practice dansul energetic.

– Ok. Urcăm mai sus.

– Urcăm mai sus către centrul energetic numărul 4, de fapt cel al sufletului, acolo unde este lăcaşul sufletului nostru, şi aici aplicăm Dansul globului de lumină. Avem nevoie ca sufletul nostru să fie înconjurat de lumină şi prin acest dans practic ne conectăm sufletul la univers, la planurile subtile. Pentru că ştim foarte bine că viaţa noastră ne este influenţată într‑o manieră covârşitoare de planurile subtile.

Şi atunci când ştim cum să accesăm în mod corect planurile subtile, putem să ne îndreptăm către valorile noastre cele mai sănătoase şi, de fapt, putem să ne utilizăm valorile sănătoase pe care ni le pune universul la dispoziţie. Apoi urcăm mai sus, către centrul energetic numărul 5, cel responsabil de comunicare.

– Important!

– Când spun comunicare nu înseamnă doar vorbăraie sau vorbă, pentru că noi comunicăm şi în plan subtil, şi dacă ştiţi, cel puţin în ultimii ani, foarte multe persoane, în mod deosebit femei, suferă de afecţiuni ale tiroidei, de fapt centrul energetic numărul 5...

– Exact pentru ne-comunicare.

– Sau pentru comunicarea defectuoasă, adică fie nu spunem ceea ce credem că eu spun într-o manieră greşită, fie ne abţinem să spunem anumite adevăruri şi aşa mai departe. Aici nu intru în subiectul comunicării, pentru că asta face obiectul unei discuţii foarte, foarte ample, dar prin Dansul angelic sau prin Dansul îngerilor putem corecta, putem energiza acest centru energetic. Eu, din propria experienţă, care a avut loc recent în viaţa mea pot să spun că da, acţionează în mod ţintit asupra centrului energetic numărul 5 – dovedit şi prin analize medicale, ce-ţi povesteam în pauză.

Urcăm mai sus, către centrul energetic numărul 6, acolo unde este situat „cel de-al treilea ochi”, şi nu întâmplător spunem că avem trei ochi, din păcate centrul „cel de-al treilea ochi” responsabil cu intuiţia este inhibat tocmai pentru că atenţia noastră este atât de îndreptată sau este captată de cei doi ochi fizici, dar ştim foarte bine că intuiţia este un dar preţios lăsat de către Mama natură şi cine ştie să o folosească într-un mod corect are numai de câştigat.

Poţi să scurtezi foarte multe căi utilizând corect sau acordând atenţie intuiţiei noastre. Şi, prin Dansul de manifestare a intenţiei putem în timp să ne activăm „cel de-al treilea ochi”, centrul energetic numărul 6, care este în strânsă legătură cu centrul energetic numărul 3, cu cel al misiunii. Şi acum, dacă o să gândiţi un pic mai dincolo de ceea ce discutăm acum, companiile au misiune, viziune, scop sau obiectiv şi aşa mai departe.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Urcăm mai sus către centrul energetic numărul 7, cel responsabil de relaţia cu divinitatea, situat în creştetul capului. Mie, de regulă, îmi place să dau exemple extreme, o să dau exemplul centrului energetic numărul 1: întâlnim deseori persoane foarte bine împământate, cu picioarele pe pământ, cu o viaţă materială foarte bună, dar care nu au... nu neapărat aplecare, dar nu cred în susţinerea divină.

Şi lucrurile se întâmplă bine până într-un anumit punct de cele mai multe ori, pentru că noi în viaţă avem nevoie atât de ceea ce înseamnă material, cât şi de ceea ce înseamnă susţinere divină. Nu putem să spunem că una fără alta pot exista într-un mod armonios.

– Vreau să-ţi mulţumesc, vreau să rămânem cu această idee, faptul că avem nevoie atât de energia pământului, cât şi de energia universului sau a divinităţii. Vreau să-i mulţumesc lui Ioan pentru că avem un cadou special pentru voi, aceste două cărţi scrise de Ioan, prima care este despre Dansul Energetic.

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Aveţi aceste informaţii pe care le-am discutat în cadrul emisiunii, dar nu numai, şi a doua, care este „Puterea cunoaşterii”, mai mult pentru iniţiaţi, dar având foarte multe pilde şi foarte multe tehnici uşor de aplicat poate fi o carte foarte bună şi pentru cei neiniţiaţi. Ioan ne pune la dispoziţie 10 seturi din aceste două cărţi, îi rog pe cei care sunt interesaţi să lase un comentariu, o solicitare pe site-ul meu www.raduprisacaru.ro sau pe pagina de facebook a podcastului, şi aceste cărţi vor ajunge la voi.

Îţi mulţumesc Victoria şi cu siguranţă ne vom revedea, pentru că cu toţii facem un dans într-o zi, acum depinde dacă avem noi muzica sau ne pune altcineva.

– Şi eu îţi mulţumesc foarte mult pentru invitaţie şi vă aştept la dans!

– Ne revedem duminica viitoare şi din nou marţi la ora 18. O seară bună!"

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata

Episodul 6 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Dansul Energetic: O Noua Filosofie de Viata Episodul 6 Articol www.raduprisacaru.ro

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Publicat pe  17 mai 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram