Porneste o afacere pe internet – Digital Marketing

Porneste o afacere pe internet – Digital Marketing

Porneste o afacere pe internet (10 pasi pentru trafic pe website)

Oricine dezvolta o afacere pe internet, indiferent de obiectul de activitate sau piata careia i se adreseaza, are un lucru in comun cu toate celelalte afaceri online. Acea componenta cheie este traficul.  Toate articolele pe care le gasesti si au ca subiect businessul online de succes, vor puncta intotdeauna importanta trafic-ului pe website.

Stim cu totii ca in mediul online, fara trafic nu ai afacere. Desigur, un produs bun si un plan eficient de business sunt esentiale pentru succes, dar daca aceste conditii sunt indeplinite, generarea de trafic pe website este primul obstacol pe care trebuie sa il depaseasca afacerile online.  Chiar daca esti novice in mediul online sau esti un utilizator cu experienta si incerci sa gasesti noi metode pentru a-ti face cunoscut produsul, realitatea este ca ai intrat intr-un domeniu cu o concurenta dura. Pentru a reusi este nevoie de o reevaluare continua a pietei, sa gasesti si sa imbunatatesti metode de a atrage traficul dorit pe website-ul tau.

Cand este posibil, cel mai bine ar fi sa te situezi cu un pas inaintea concurentilor, urmareste-le activitatea si gaseste noi metode de a ajunge cel mai cautat de pe piata. Nu trebuie sa pierzi din vedere ca de multe ori cele mai simple metode, se pot dovedi a fi cele mai eficiente si poti ajunge rapid in pozitia pe care ti-ai dorit-o.

Descarca Acum Cartea – Cum fac Afaceri pe Internet

  • Scrie articole interesante, utile pentru a atrage traficul pe website

Studiaza piata si vezi care sunt subiectele de interes pentru utilizatori, atat in motoarele de cautare cat si pe forumuri. Posteaza aceste articole in directoare si pe pagini din acelasi domeniu cu afacerea ta. Intotdeauna sa incluzi in finalul articol-ului detalii despre produsul tau, precum si un URL catre website. Incearca sa nu vinzi prin articol, ci ofera informatii de calitate, sfaturi, impartaseste din experienta proprie si propune ca solutie sau pentru mai multe detalii, website-ul tau. In acest mod vei castiga respectul atat pentru cunostintele pe care le ai cat si pentru activitatea pe care o desfasori si utilizatorii vor fi interesati sa vada ce oferi.

  • Investeste in campanii de publicitate online

Este de departe cea mai rapida si cea mai eficienta metoda de a beneficia de trafic targetat. Atat Adwords al lui Google cat Facebook, Instagram si Amazon sunt lideri in acest domeniu. Un anunt realizat si transmis cu ajutorul lor iti va aduce vizibilitate imediata pentru utilizatori de calitate. Studiaza modalitatea de implementare a unei campanii PPC si bucura-te de rezultate.

  • Optimizeaza-ti website-ul

Asigura-te ca ai ales cele mai bune cuvinte cheie pentru paginile tale. Motoarele de cautare analizeaza aceste cuvinte cheie si pe baza acestora iti acorda un page rank in rezultatele lor. Cuvant-ul potrivit la locul potrivit te poate propulsa catre o pozitie de top si astfel utilizatorii te vor gasi mai usor la cautari.

Descarca Acum Cartea – Cum fac E-Comert – Vanzari, Livrari si Plati Online

  • Schimbul de link-uri cu alte website-uri

Cand ai pe o pagina un link spre website-ul tau iti maresti rapid vizibilitatea. Orice vizitator al website-ului partener iti poate accesa pagina daca va considera ca este interesat de ce oferi tu, important este ca a gasit o cale catre tine. Incheie parteneriate cu alte website-uri din acelasi domeniu si vei reusi sa iti cresti vizibilitatea si traficul.

  • Implementeaza o campanie de marketing viral

Dupa cum sugereaza si numele, aceasta strategie se bazeaza pe lansarea unui “virus” in mediul online care se va raspandi rapid de la utilizator la utilizator si de la un website la altul. Tu esti sursa acestui “virus” si are brandul tau pe el! Realizeaza un joc, o imagine deosebita, scrie un articol interesant si ofera-l gratuit. Asigura-te doar ca in mediul pe care ti l-ai ales pentru mesajul viral ai postat si o legatura catre pagina ta si astfel utilizatorii vor ajunge pe pagina ta. Aceasta metoda poate fi una dintre cele mai eficiente. Fii creativ, lanseaza “virusul” si priveste rezultatele!

  • Realizeaza un newsletter

In momentul in care incepi sa informezi utilizatorii despre existenta ta, va incepe sa se construiasca o relatie si utilizatorii iti vor acorda incredere. Ca relatia sa fie una de durata, va trebui sa ii tii la curent cu noutatile de pe website, sa iti fidelizezi utilizatorii care te vor recomanda mai departe marindu-ti astfel traficul.

  • Fii activ pe forumuri

Forumurile sau comunitatile online sunt locurile unde utilizatori cu aceleasi interese impartasesc idei si sfaturi. Pe aceste pagini, poti sa iti demonstrezi cunostintele in domeniu si sa devii o persoana care merita ascultata. Vei avea sansa sa castigi increderea utilizatorilor si sa devii cautat pentru sfaturi. Daca realizezi acest lucru, cu siguranta traficul pe website va creste rapid.

Porneste o afacere pe internet

  • Publicitate offline

De obicei este o metoda trecuta cu vederea, dar poate fi de ajutor cand vine vorba de cresterea trafic-ului. Afise, carti de vizita, anunturi si flyere sunt doar cateva din metodele prin care poti sa faci website-ul cunoscut. Fii creativ si anunta oamenii ca esti pe piata.

  • Semnaturile pe email

De fiecare data cand trimiti un email, contactezi un potential client. Daca realizezi un anunt simplu cu URL-ul website-ului la sfarsitul fiecarui email iti faci businessul cunoscut si ii poti determina destinatarul sa iti viziteze website-ul. Nu ignora aceasta metoda simpla, dar eficienta.

  • Scrie si ofera gratuit un ebook

Nu trebuie sa aiba 100 de pagini. Trebuie sa contina informatii relevante, studii, sfaturi. Iti va creste vizibilitatea si credibilitatea.

Sa reusesti sa atragi trafic targetat pe website nu trebuie sa fie o experienta costisitoare. Cu perseverenta si rabdare, utilizand doar cateva din metodele prezentate mai sus poti genera un flux de trafic satisfacator. Planuieste eficient actiunile si transforma afacerea intr-una de succes.

Porneste o afacere pe internet – Digital Marketing www.raduprisacaru.ro

Mentorat, Branding Personal, Digital Marketing, Dezvoltare Personala, Coaching,  & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

Porneste o afacere pe internet – Digital Marketing www.raduprisacaru.ro

Publicat pe  11 august 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram