3 ponturi pentru a iti extinde vanzarile si in online

3 ponturi pentru a iti extinde vanzarile si in online

Ai un magazin fizic? Vrei sa iti vinzi produsele si in online?

Pentru a face acest lucru trebuie sa fii atent la cateva aspecte:

  1. Stabileteste clar logistica interna: cine iti gestioneaza magazinul online, cu cine faci livrarile si incasarile online sau offline.
  2. Alege cu atentie produsele pe care le vinzi online, ai grija la stocuri, ambalare, livrare si incasare.
  3. Alege cu atentie platforma de E-Comert si construieste o strategie de marketing pentru ambele magazine

1.Ca si intr-un magazin fizic, trebuie sa stabileste clar rolurile si cine se ocupa de aceste roluri. Cand vine curierul produsul trebuie sa fie verificat, ambalat, facturat. De obicei, un curier sta intr-o locatie maxim 1-2 minute. Nu are timp sa te gandesti unde ai pus produsul, sa il ambalezi sa printezi factura. Trebuie stabilite proceduri simple si fiecare actor sa stie ce are de facut. Mai trebuie stabiliti oamenii care se ocupa de comunicarea cu clientii, rezolvarea problemelor tehnice. Daca nu ai oameni destui, poti sa externalizezi o parte din aceste activitati. E-Comert fara aceste activitati/actori este aproape imposibil.

2.Alege produsele pe care vrei sa le vinzi online si sa le livrezi prin curier in functie de valoare, dimensiune, greutate, marja de profit. Nu este obligatoriu sa vinzi online tot ceea ce ai in magazinul fizic. S-ar putea ca la unele produse sa mergi pe pierdere dupa ce dai jos cheltuielile cu ambalarea, transportul si incasarea. Fiecare activitate poarta un comision care se scade din profitul tau. E-Comert-ul include si anumite comisioane pe care nu le are un magazin fizic.

3.Studiaza bine fiecare platforma de E-Comert. Verifica serviciile pe care ti le ofera si pretul pe care il platesti pentru acestea. Ai grija, in mod special la mentenanta, promovare si SEO. Este mai usor sa faci E-Comert prin platforme specializate.

Descarca Acum Cartea – Cum faci Afaceri pe Internet

3 ponturi pentru a iti extinde vanzarile si in online
E-Comert www.markagency.ro

3 ponturi pentru a iti extinde vanzarile si in online

Daca vrei sa afli mai mult despre E-Comert citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi” sau poti sa urmaresti si alte webinarii. Citeste toate articolele pe tema E-Comert

Etichetat pe:
Publicat pe  29 martie 2024
Categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram