Dezvoltare Personala

Poate fi definita ca totalitatea initiativelor luate pentru a ne imbunatati diferitele aspecte ale vietii personale si profesionale.

Cu alte cuvinte, dezvoltarea emotionala, a calitatilor si abilitatilor fizice si spirituale, necesare atingerii si indeplinirii scopurilor personale.

Dezvoltarea Personala ne ajuta sa decodificam mecanismele care guverneaza comportamentul nostru si sa evoluam pentru a trai deplin viata pe care o dorim.

Dezvoltarea Personala ne ajuta sa evoluam de la complexul de vina sau din propriile tipare si limite mentale, pentru a ne auto-descoperi si a prelua controlul propriei vieti.

Cautarea Fericirii

Dezvoltarea Personala este o unealta foarte eficienta pentru a atinge fericirea. Nu numai ca ne ajuta sa schimbam ceea ce nu ne mai este folositor, sa abandonam trecutul, dar ne schimba modul si tiparele propriei gandiri. Pentru a fi fericiti trebuie sa ne analizam pentru a ne schimba intr-o versiune mai buna a noastra si sa ne analizam pentru a ii putea ajuta pe altii.

Piramida lui Maslow.

Oricare ne-ar fi scopurile personale sau profesionale, la finalul drumului toti cautam fericirea. Pentru aceasta trebuie sa fim constienti care ne sunt nevoile si cum putem face sa ni le satisfacem.

Dezvoltare Personala - Piramida lui Maslow
Piramida lui Maslow – revival.ro

Conform psihologului Abraham Harold Maslow, omul isi poate satisface nevoile intr-o anumite ierarhie reprezentata in piramida nevoilor de mai sus, care ii poarta numele.

Suntem unicii responsabili pentru viata si fericirea noastra. Trebuie sa ne analizam, sa credem in noi si sa actionam. Emotiile noastre ne ajuta in acest proces. Trebuie sa ne ascultam inima, sa descifram semnalele care le primim si sa luam hotararile intr-un echilibru minte-emotii.

Nevoia de Autorealizare este in topul nevoilor umane. Aceasta se poate atinge dupa ce au fost satisfacute nevoile de la baza piramidei. Este greu sarim peste o etapa.

Este in natura umana, ca oamenii in momente grele sa caute raspunsuri si solutii. In trecut, oamenii se indreptau catre biserici si zei. Acum cauta aceste raspunsuri in carti.

Cartile despre Dezvoltare Personala sunt in varful cartilor care ofera raspunsuri, ghidare si posibile solutii.

Citeste acum toate articolele despre Dezvoltare Personala. Apasa aici!

Dezvoltare Personala 4 www.raduprisacaru.ro

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

× Buna. Cum te pot ajuta? Scrie Acum pe WhatsApp