Povestea Mea

Povestea Mea - Viata mea bate Filmul

Dacă un Film Bun este inspirat de o Poveste de Viață, atunci Viața Mea, Povestea Mea ar trebui să fie inspirație pentru un Întreg Serial.

Povestea mea este Tragică (am fost condamnat pe nedrept și am executat 3 ani în Penitenciarele din România, mi-am pierdut Tatăl, și am rămas cu multe sentimente contradictorii și întrebări fără răspuns), Povestea Mea este Plină de Aventuri (am supraviețuit în jungla din 4 Penitenciare, am emigrat în Marea Britanie), Povestea Mea este de Dragoste (am avut o căsnicie minunată, terminată cu un divorț dureros), Povestea Mea este Tristă (am trecut prin boală alături de cei dragi, mi-am pierdut toți prietenii, mi-am pierdut casa, am trecut printr-un faliment), Povestea Mea este Presărată cu Bârfe (din Prefectură, Parlament, Guvern, Ministere, Președinție, Primărie), dar Povestea Mea este Plină de Veselie și Optimism.

Vă povestesc toate aceste întâmplări pentru că vreau să vă demonstrez că putem Merge mai Departe,

Depinde doar de fiecare dintre noi să ne Eliberăm din Închisoarea Propriei Minți.

Povestea Mea începe în Noiembrie 1996.

După o îndelungă perioadă de gândire referitor la viitorul meu și drumul pe care vreau să îl urmez în viață, m-am decis să mă înscriu în Partidul Național Liberal. Ca orice tânăr, am participat ca observator la alegerile din acel an.

În liceu la orele de istorie și la facultate la orele de economie am realizat că sunt înclinat spre doctrina național – liberală. Motto-ul „Prin noi înșine”, istoria partidului și doctrina economică m-au atras spre liberalism.

În organizația de tineret am învățat ce însemna politica, organizarea, propaganda politică, puterea echipei și cât de important este să ai un Branding Personal.

În acest moment am primit prima lecție. Am candidat la funcția de Președinte a Organizației de Studenți. Am crezut sincer că munca și rezultatele vor fi îndeajuns, dar am primit o palmă după cap. Contracandidatul meu și-a adus mai mulți susținători.

Am muncit prea mult, axat pe rezultate, nu m-am promovat destul și am pierdut alegerile. Ce am învățat? Nu contează doar munca și rezultatele bune dacă nu le știi decât tu, Fotbalul se joacă pe Goluri, iar Politica pe Voturi. Eram deziluzionat, toată munca mea în politică dispăruse. Îmi venea să îmi dau demisia.

Înfrângerea mi-a fost cel mai bun Profesor.

M-am Reinventat, am început să îmi construiesc un Brand. Am început să învăț, să înțeleg regulile politicii, să fac cursuri, să îmi fac prieteni noi și relevanți, să mă fac cunoscut și remarcat. Am Mers mai Departe. Rezultatul? Toate alegerile care au urmat le-am câștigat. Nu am mai pierdut niciodată.

Din acel an am început să îmi dezvolt un Brand Personal, să comunic la toate nivelurile și să învăț administrație și politică.

Astfel, în 2000 am devenit cel mai tânăr Consilier Municipal din Consiliul Local Iași. Lupta politică și de idei, cu Primarul Constantin Simirad și “colegul din consiliu” Gheorghe Nichita, mi-au conturat imaginea la nivelul Iașului. Activitatea politică la nivel național și conducerea campaniilor electorale ale PNL-ului mi-au dezvoltat această imagine la nivel național. Am devenit o “tânără speranță” care trebuia să confirme. Simțeam nevoia să mă Dezvolt Personal.

Am învățat să comunic direct și ușor cu alegătorii, colegii, presa și opozanții politici. Am înțeles cât de puternic este Televiziunea în comunicare.

În 2004 am fost reales în funcția de Consilier Municipal. Aveam deja o imagine, am urcat în ierarhia partidului și am confirmat la nivelul administrației publice locale din Municipiul Iași. Dar voiam mai mult și lucram de zor la Brandul meu Personal.

Am ratat cu puțin funcția de Lider al Cosilierilor Liberali, am fost supărat.

Dar alt “Șut în Fund” urma să devină un “Pas Înainte”.

În acel an, am mai primit o lecție de la viață: Am dat Faliment într-o afacere. Credeam că totul s-a terminat. Afacerile mele vor merge din ce în ce mai prost. Eram dărâmat. Băiatul meu avea 4 ani. Mă gândeam ce viitor pot să îi ofer.

Nu am avut de ales. Încă o dată a trebuit să mă Reinventez, să găsesc o altă afacere și să Merg mai Departe.

La începutul anului 2005, în urma experienței acumulate și a rezultatelor extraordinare obținute de PNL la alegeri (am condus campania electorală a alianței DA: PNL-PD la nivel județean) am fost propus de PNL și numit de Guvernul României – Prefect al Județului Iași.

Acesta era MOMENTUL MEU.

Pentru asta mă pregătisem 9 ani. Pentru o astfel de funcție îmi clădisem Brandul Personal. Eram deja “Cel mai tânăr Prefect din țară” și voiam să devin “Cel mai BUN Prefect din țară”.

Brusc o serie de evenimente tragice, bine gestionate m-au promovat la nivel național. Lupta politică cu Primarul Gheorghe Nichita mi-a cristalizat imaginea la nivel municipal și județean. Brandingul meu Personal și Tipul meu direct de Comunicare (scurt și la obiect), a fost recunoscut de presă, opozanții politici și alegători.

Devenisem un Prefect foarte Bun (poate Cel mai Bun din țară), aveam proiecte importante în desfășurare, rezultate excepționale și comunicam excelent la nivel local, regional și național. ERAM PE VAL. Pentru asta muncisem, pentru asta mă Dezvoltasem Personal și îmi construisem un Brand Personal. Eram membru al “Înaltei Societăți”.

În Parteneriat cu Casa Regală a Romaniei și Ministrul Răzvan Ungureanu am organizat și coordonat evenimente unice în Iași, printre care “Balul Palatului Culturii”, o întâlnire a președinților Băsescu și Voronin, vizita a 3 Miniștrii de Externe a unor țări europene și vizita a peste 40 de Ambasadori străini în Iași. Iașiul după mulți ani de uitare, redevenise Capitala Moldovei și a doua Capitală a Romaniei.

Pe 30 August 2006 – BUM – TOTUL SE DĂRÂMĂ.

Sunt reținut pentru LUARE DE MITĂ. Eu care luptasem împotriva corupției, sunt Arestat pentru … Luare de Mită.

Am văzut cum viața mea îmi trece prin fața ochilor. M-au adus în genunchi. Chiar dacă nu luasem mită, nu solicitasem mită, nu mi s-a propus sau oferit mită, viața mea publică s-a terminat. Am înțeles că trebuie să îmi salvez viața. Să rezist și să lupt până la capăt împotriva acestei nedreptăți.

În cele 30 zile de arest am avut timp să mă gândesc la viitor. Era clar. Mi-au resetat viața. Am pierdut prima zi de școală a băiatului meu. Alături de Centrul de Arest București, este o Școală. Nu vă pot spune câtă tristețe și amărăciune era în sufletul meu auzind glasurile copiilor în pauze. Am trecut prin momente grele. Dar… Trebuia să mă Reinventez, să găsesc noi scopuri în viață și un nou drum. Cariera mea, viața mea politică și socială s-au evaporat.

Mi s-a propus să îmi Trădez un bun prieten și partener, pentru a îmi scăpa propria piele. Nu am putut să o fac. Nu pentru el, ci pentru mine. Nu m-aș mai fi putut uita în oglindă dacă aș fi făcut-o. În 2 ani aceste trădări aveau să devină sport național în România. Ciudat cum omul pe care nu l-am trădat (și știa acest lucru) s-a întors în scurt timp împotriva mea, așa e viața. Pe cine nu lași să moară, nu te lăsa să trăiești.

Eram la PĂMÂNT. Eram în GENUNCHI.

Dar eram hotărât să mă ridic. Trebuia să Merg mai Departe.

Aveam doar 33 de ani (ciudată coincidență) și eram judecat pe nedrept pentru o faptă pe care nu o făcusem și nu există nicio probă împotriva mea.

Dar viața îți oferă suprize când te aștepți mai puțin. Procesul meu de Dezvoltare Personală a explodat. Greutățile și încercările ne maturizează, ne oferă lecțiile de care avem nevoie pentru a ne dezvolta.

Aproape toți prietenii și partenerii mei au dispărut din viața mea peste noapte. Cel mai mult a durut trădarea prietenilor, a celora pe care i-am ajutat, pe care nu i-am trădat pentru a mă salva.

Eram singur împotriva tuturor. Am rămas doar cu familia.

A fost greu. A trebuit să redescopăr ce îmi plăcea, ce știam să fac și la ce eram bun.

Am înțeles atunci că “ceea ce sunt” contează mai mult decât “ceea ce am”.

Am avut puterea să renunț la o casă (pe care nu reușisem să o plătesc în totalitate) și chiar dacă am pierdut foarte mulți bani, am hotărât să Merg mai Departe.

Am trecut la următorul pas al Dezvoltării mele Personale. M-am întors la Universitate pentru Doctorat. Am început să predau la Universitate cursuri de “Comunicare și Relații Publice”, iar în afaceri am facut un pas înainte spre Marketingul pe Internet.

Mi-am dat seama că îmi place să predau, să împărtășesc din cunoștințele și experiența mea chiar mai mult decât politica.

Dar viața a hotărât că sunt pregătit pentru o nouă provocare, o nouă lecție. Cineva foarte drag și apropiat mie s-a îmbolnăvit de Cancer. Numai asta îmi mai lipsea. Nu știam încotro să merg. Mi-am adus aminte de un prieten bun care lucrase în Ministerul Sănătății și avea ceva informații. Cu ajutorul său am început să umblăm pe la spitale. Dar am primit sfatul că cel mai bine ar fi să mergem în Austria. Tot prin acest prieten am reușit să ne programăm la AKH Viena. Eram deja la pământ cu nervii, la final cu banii (plăteam deja foarte mulți bani la avocați, de unde să mai găsesc și pentru boală?). Am împrumutat bani și am plecat în Austria. Acolo am primit o veste bună. Cancerul nu avansase și trebuia menținut sub control. Încă o dată nu aveam de ales, trebuia să Merg mai Departe.

Am hotărât să schimb Locul pentru a schimba Norocul.

În 2011 ne-am mutat în Marea Britanie. Am luat-o de la ZERO. Nu cunoșteam pe nimeni. Dar când știi exact ceea ce vrei Universul întreg lucrează pentru tine. Am dezvoltat o nouă afacere de la zero. Ne-am făcut prieteni. Am început o nouă etapă pentru mine și familia mea. Băiatul s-a acomodat la școală, iar afacerile mergeau bine.

BUM. După 8 ani de judecată (2006-2014) pe 12 Iunie, am primit vestea.

Cel puțin 3 ani aveam să îi petrec în Penitenciar pentru o faptă pe care nu am comis-o.

Am Luptat până la capăt cu Morile de Vânt. Timp de 8 ani am încercat să-mi spăl numele. Chiar dacă nu am comis fapta, chiar dacă nu există nicio dovadă împotriva mea, jocurile politice erau făcute. Am învățat ceea ce înseamnă să „pierd chiar dacă dreptatea era de partea ta”. Am acceptat această înfrângere foarte greu, eram frustrat și nedreptățit. Mă consumam enorm. Mă învârteam ca un leu în cușcă, la propriu.

În cei 3 ani am învățat ceea ce înseamnă Umilința. Am aterizat din “Înalta Societate” direct în „Groapa cu Hiene”. Oameni mult inferiori, dar cu putere asupra semenilor săi, au încercat să mă umilească, dar am ținut capul sus și am Mers mai Departe. Mi-a fost milă de ei. Deținuții stau în acel mediu câțiva ani și merg mai departe, dar „paznicii” trăiesc o viață de om în cel mai toxic mediu.

A fost foarte greu, m-am luptat din greu cu sistemul judiciar din România. Am deschis 50 de Procese pentru că îmi erau încălcate drepturile. „În România Drepturile Omului, sunt un lux“, după cum a declarat cel mai prost ministru român al justiției. Trist, dar adevărat.

Chiar dacă aveam dreptate, am pierdut toate cele 50 de Procese, iar când nu mai puteau să judece pentru că erau obligați să-mi dea dreptate, nu mai judecau și gata. Am început deja să caștig la CEDO aceste procese.

Din nou, nu aveam de ales, trebuia să Merg mai Departe

Am învățat să comunic cu oamenii de cea mai joasă speță, să nu îi judec, să iert și să caut fericirea în interiorul meu.

Chiar și atunci când am dormit cu 24 de Criminali într-o cameră, nu am cedat. Știam că totul este trecător și voi reveni la normal.

În acești 3 ani am învățat să ascult fără să judec, fără să mă încarc cu energie negativă și să fac Coaching, chiar dacă nu știam acest lucru. Ore întregi, ascultam tot felul de probleme, povești, plângeri, idei, înjurături, vise. Am înțeles cât de important este pentru oamenii aflați în situații grele să aibă pe cineva care să îi asculte, de la cine cere un sfat, o părere.

Nu aveam soluții la toate acestea, nu aveam cunoștințe în toate domeniile. Nu voiam să dau sfaturi sau să îmi dau cu părerea pentru a fi răstâlmăcit mai târziu. Atunci am învățat să lucrez cu „materialul clientului“, prin întrebări să scot la iveală soluțiile pe care fiecare om deja le avea în minte și trebuiau doar validate prin procesul de gândire.

Am învățat prin tehnici de coaching (cum aveam să aflu 5 ani mai târziu) să îi ghidez în procesul de gândire prin întrebări.

După lupte în justiție, am fost în sfârșit eliberat cu 9 luni întârziere.

Odată liber, am încercat să mă întorc la familie și afaceri.

Dar multe lucruri s-au schimbat în acești 3 ani cât eu am fost în Penitenciar.

La fix 20 Ani (20 Septembrie 1997 – 20 Septembrie 2017), după 5 luni de libertate am primit încă o lecție.

DIVORȚUL.

Femeia pe care o iubeam și care îmi fusese alături la bine și la greu, nu mai era compatibilă cu mine.

Viața mă trădase încă o dată. Era prea mult.

Acum trebuia să mă Reinventez din toate punctele de vedere: Profesional, Uman și mai nou Emoțional.

Până acum știam că sunt Soț, Tată, Fiu, Frate. Nu mi-am închipuit niciodată că voi divorța. Mă vedeam îmbătrânind cu femeia pe care o iubeam.

Dar viața nu ține cont de ceea ce ne propunem noi. Are lecții pentru fiecare.

A urmat o perioadă de singurătate în Marea Britanie. Singurul meu scop era să veghez asupra băiatului meu, care era student în Leicester.

În această perioadă a trebuit să mă reculeg, să mă reasamblez (fusesem făcut bucăți), să mă redescopăr, să mă Reinventez încă o dată. Pentru băiatul meu trebuia să Merg mai Departe.

În Noiembrie 2018 a survenit moartea tatălui meu.

Nu am fost niciodată foarte apropiați. Am învățat de la el lucruri bune dar și ce nu vreau să fac vreodată în viață.

Am suferit mai mult decât am crezut și mai mult decât mi-aș fi propus vreodată. Am rămas cu multe sentimente neclare și neîmpărtășite, întrebări nerostite, răspunsuri nerostite. Nu cred că l-am putut ierta niciodată pentru că și-a bătut joc de viața lui, și parțial și de a noastră.

Dar, încă o dată, am învățat să nu îl mai judec. Am învățat să las lucrurile să se sedimenteze și să Merg mai Departe.

După moartea bunicii mele, pe care am iubit-o enorm de mult, moartea tatălui meu m-a marcat. Am realizat cât de repede dispărem de pe pământ, din viața celor dragi. Rămânem doar o amintire frumoasă (uneori), dureroasă (de cele mai multe ori).

Cu toții avem impresia că Planeta se va opri când vom muri. Nu se oprește Nimic. Viața îți continuă drumul. Noi mergem într-o altă dimensiune, rai, iad, reîncarnare.

Nu luăm nimic cu noi. Lăsăm doar familia îndurerată.

Atunci am hotărât că îmi voi Trăi Viața. Îmi voi crea Povestea Mea.

Nu doar voi supraviețui.

Am hotărât că voi face … doar ceea ce îmi place și o voi face des.

Am reînceput să călătoresc. Vreau să văd lumea. Viața este prea Scurtă, iar Lumea este prea Mare.

Am reînceput să mă reechilibrez din punct de vedere emoțional, dar îmi dau seama că sunt mult prea Pretențios. Îmi voi găsi cu greu perechea. Viața m-a schimbat și nu accept să primesc mai puțin decât ofer.

Pun din ce în ce mai mult accentul pe Compatibilități, nu cred că cineva la vârsta asta se mai poate Schimba. Deci caut pe cineva Compatibil cu mine. Nu este ușor. Dar sper că voi găsi. Vreau să mă Îndrăgostesc.

Pentru mine o zi în care nu Iubesc este o zi pierdută.

Să nu credeți că astept să îmi bată la ușă fericirea, am învățat că sunt Singurul Vinovat de Fericirea sau Nefericirea mea, deci Caut Activ Fericirea.

În 2019 am revenit în România, pentru a avea grijă de familia mea. Mark, băiatul meu urma să revină și el în țară la terminarea facultății. Brexitul și revenirea în țară m-au forțat să identific alte afaceri. Nu știam cum vor merge cele din Marea Britanie.

Din nou, a trebuit să o iau de la capăt. Am revenit la o dragoste mai veche … Marketingul pe Internet. Am deschis o Agenție specializată pe Marketing pe Internet, Social Media și Branding Personal. Am hotărât să aplic ceea ce învățasem și aplicasem în România și Marea Britanie în ultimii 20 de ani. Primii clienți au început să apară.

Dar în 2020, a lovit Pandemia. Visurile mele de călătorie și de a-mi găsi jumătatea, au fost amânate.

Câteva luni afacerile au luat pauză. Am hotărât că este o perioadă foarte bună să mă Dezvolt Personal. Am investit câteva mii de euro într-un curs de Coaching. Cursurile le-am făcut pe Zoom, în limba engleză cu experți de clasă mondială în domeniu.

După ce am terminat cursul, eram pregătit pentru a primi clienții.

Dar clientii nu au venit. Lăsând gluma deoparte, eu știam că nu vor veni, că eu trebuie să îi aduc. Dar foarte mulți colegi de-ai mei așa au crezut, auzind că mă ocup cu Internet Marketing mi-au cerut să îi ajut.

Numai în ultimele  luni (din Mai până în Decembrie 2020) am ajutat 17 traineri, coachi, manageri, oameni de afaceri, politicieni să își îndeplinească visul. Alți 5 angajați au obținut un job nou, iar 3 au avansat în carieră. Am hotărât să îi ajut, dar am dorit să îi ajut și pe alții, care nu mă cunosc. Am hotărât să fac un Curs de Branding Personal. Să fiu un ghid pentru cei care doresc să predea un curs, să își atragă clienți, să fie votați la următoarele alegeri, să se angajeze la un nou job sau să avanseze în carieră.

Iată cum m-am Reinventat în plină Pandemie. Pe bună dreptate, se spune că crizele reprezintă de fapt oportunități, dacă îți deschizi mintea destul de mult.

Am hotărât să ajut oamenii să se Dezvolte Personal, să le ofer Povestea mea, Soluția mea, Rețeta mea de a trece peste probleme.

Am fost ca voi, am ajuns de multe ori în genunchi, am fost judecat și închis pe nedrept, am executat 3 ani în Penitenciarele din România, am emigrat în Marea Britanie, am trecut prin boală, am divorțat, am dat faliment, mi-am pierdut casa și prietenii, mi-a murit tatăl, m-am reîntors în România, am început alte afaceri. Viața mea bate orice Film.

La final am păstrat cel mai drag subiect, relația cu fiul meu, Mark.

Am vrut să îl protejez, am vrut să îi ofer o oportunitate și o perspectivă mai largă în viață. Pentru asta l-am luat din mediul lui, prietenii lui și ne-am mutat în Marea Britanie. Nu știu dacă m-a iertat pentru asta, dar faptul că a terminat printre primii facultatea de Business din Leicester, Marea Britanie, îmi demonstrează că a meritat.

Cred că mă consideră vinovat pentru Divorț. Cred că mă consideră vinovat pentru că am lipsit din familie 3 ani.

Dar cu toate acestea este un băiat minunat, nu puteam să îmi doresc un alt fiu. Am început să lucrăm împreună în cadrul Agenției de Marketing Online – www.MarkAgency.ro și pregătim împreună primul curs de Branding Personal în Limba Engleză. Sunt atât de mândru de el.

Povestea Mea continuă ….

În fiecare an voi adăuga noi episoade.

Visul meu este:

Să Călătoresc în Paradis și să fiu plătit pentru a îi Ajuta pe Oameni.

Acum îmi duc PLANUL la îndeplinire și îmi trăiesc VISUL.

Acesta este Viitorul Meu. Aceasta devine Povestea Mea.

Aplic zicala conform căreia:

“Cel mai bun mod de a ghici Viitorul este să îl Creezi!“

Pe toți cei care sunt pregătiți să meargă pe acest drum, cei care vor să își Trăiasca Visele, îi aștept alături de mine pentru a ne ...

REINVENTA și MERGE MAI DEPARTE.

Voi explica pe rând fiecare Moment Dificil din viața mea, vă voi prezenta sentimentele pe care le-am trăit, oamenii care m-au inspirat, ajutat dar și trădat. Vă voi prezenta în materialelele video următoare toate aceste aspecte și Soluția Mea. Cum am reușit să Trec peste toate aceste Momente Grele. Cum m-am ridicat, cum m-am scuturat de praf , cum m-am Reinventat și cum am Mers mai Departe de fiecare dată.

Urmăriți-mă și adresați-mi întrebări pe:

Pagina Facebook - Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Grupul de Dezvoltare Personala - Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Pagina Facebook - Brand Personal

Grupul de Experti in Branding Personal din Romania

Youtube - Canalul RaduPrisacaru.ro

Instagram - Pagina RaduPrisacaru.ro

LinkedIn - Pagina RaduPrisacaru.ro

Twitter - Pagina Radu Prisacaru

Povestea Mea - Viata mea bate Filmul

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram