5 moduri de a valorifica Dovada Sociala

5 moduri de a valorifica Dovada Sociala

5 moduri de a valorifica Dovada Sociala

Saptaman trecuta un trainer m-a intrebat cum poate valorifica mai bine Dovada Sociala.

Dovada Socială face ca brandul tau, marca ta să pară mai credibile, arătând că alții au încredere în tine. Cu cât există mai multe mențiuni pozitive despre afacerea ta, cu atât mai bine. În acest articol, iti voi arata cum poti beneficia de dovezi sociale, astfel încât să poți profita la maximum de clienți potențiali, să câștigi clienți de încredere și să îți crești veniturile.

Ce este Dovada Socială?

În linii mari, Dovada Socială este atunci când cineva sau o entitate din afara companiei tale - un alt brand, un influencer, un client etc. - arată că au încredere în marca, produsul și / sau serviciul tău, vorbind despre acesta pozitiv în online. O mărturie a unui client sau a unui expert din industrie servește drept Dovadă Socială. Un studiu de caz realizat de o companie care a folosit serviciul tău este, de asemenea, o Dovadă Socială. Chiar și sigla mărcii tale de pe website-ul unui client poate fi o Dovadă Socială. Practic, dacă există o mențiune pozitivă a mărcii tale online, aceasta este considerată Dovadă Socială - și îți poate crește conversiile.

Acum, să trecem la unele dintre cele mai bune moduri de a beneficia de Dovezi Sociale pentru marca ta.

Evidențiază recenziile și mărturiile

Dacă un client are o experiență excelentă cu brandul tău, acesta poate fi inspirat să-l împărtășească online. Dacă ai recenzii strălucitoare pe rețelele de socializare, Google, Reddit sau altundeva, distribuie-le pe propriile rețele sociale și pe site-ul tău web. Asigură-te că oferi credite și autorului original - Dovada Socială își face magia numai dacă provine de la o persoană reală.

Nu ai încă recenzii? Cere-le! Trimite un e-mail sau trimite un apel pe rețelele de socializare solicitând feedback sincer. Fii sincer, totuși: soliciți toate tipurile de recenzii, care pot include recenzii negative (nu poți solicita din punct de vedere etic doar recenzii pozitive). Acest lucru este egal pentru curs și ar trebui să iei criticile și să vezi dacă îți poți îmbunătăți afacerea.

Colaborează cu clienți sau influențatori pentru evenimente online

Dorești să găzduiești un webinar sau să organizezi o preluare de pe Instagram? În loc să mergi singur, ia un client cu un social solid sau un influencer la bord. Asigură-te că contactezi pe cineva care va fi, de asemenea, beneficiat de eveniment - amândoi ar trebui să obțineți ceva din el. Unind forțele, vă veți extinde amândoi acoperirea prin implicarea audienței celeilalte persoane.

Dorești să faci lucrul în echipă să se întindă și mai mult? Găsești alte modalități de a crea conținut din evenimentul online. De exemplu, poate, după ce ai lăsat un influencer să preia Instagram-ul tău pentru o zi, ții un interviu cu ei întrebând despre experiență. Apoi, poți publica fragmente din interviu ca postare pe blog sau ca postări noi pe rețelele sociale.

Prezintă premii si disctinctii de la asociații industriale si profesionale

Ai finalizat un curs de certificare de la o entitate proeminentă precum Facebook sau Google? Ai câștigat premii de la lideri din industria ta, cum ar fi un premiu „best of”? Dacă ai primit felicitări de la o autoritate de încredere și recunoscută, vorbește despre asta! Șansele sunt că ai primit un anumit tip de insignă online care poate apărea pe website-ul tău și pe profilurile sociale.

5 moduri de a valorifica Dovada Sociala

Răspunde la comentariile și întrebările online

S-ar putea să devina Dovezi Sociale fără ca măcar să observi acest lucru, deci merită să utilizezi un instrument de ascultare pentru a urmări toate mențiunile companiei tale (bune și rele). Ori de câte ori cineva spune ceva despre afacerea ta, răspunde la aceasta cât mai atent posibil. Și dacă există comentarii negative care se ascund acolo, influențează Dovada Socială, răspunzând rapid și profesional într-un mod care va impresiona potențialii clienți care urmăresc schimbul de cuvinte.

Adaugă un contor statistic la garanția ta online

Statisticile în timp real sunt o modalitate instantanee de a le arăta vizitatorilor valoarea serviciilor si produselor tale. Ai fost vreodată să cumperi ceva online și să vezi un contor cu câte persoane au acel articol în coș? Asta te stimulează să faci achiziția - la urma urmei, se pare că produsul ar putea fi epuizat în curând și nu vrei să ratezi. Afișezi câți oameni sunt pe o anumită pagină a website-ului tău acum, câți abonați are buletinul tău informativ, câte persoane au descărcat o carte electronică, de câte ori a fost trimisă postarea ta pe rețelele sociale etc. În esență, adaugi un contor la orice îi va determina pe vizitatori să spună: „Uite câți oameni sunt deja aici. Și eu am nevoie de asta! ”

Gânduri finale - 5 moduri de a valorifica Dovada Sociala

Dovada Socială funcționează, deoarece atunci când alții văd că oamenii au avut o experiență extraordinară cu brandul sau marca ta, vor să aibă și ei această experiență. Oamenii au o nevoie inerentă de a se conforma și, atunci când ceva pare promițător și împlinitor, este normal să vrei să obții acel lucru pentru tine. Folosind dovezi sociale în avantajul tău, poți câștiga mai mulți clienți care au încredere în tine încă de la început.

Descarca Acum Cartea – Cum fac Promovare prin Retele Sociale (Facebook, Instagram, LinkedIn, etc)

5 moduri de a valorifica Dovada Sociala www.raduprisacaru.ro

5 moduri de a valorifica Dovada Sociala www.raduprisacaru.ro

Daca vrei sa citesti mai multe despre Social Media citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”.Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”.

Publicat pe  11 martie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram