Cum sa devii un Lider mai Bun? (video)

Cum sa devii un Lider mai Bun? (video)

Cum poti sa devii un Lider mai bun?

Asculta Gandeste Discuta - Branding Personal

Cum sa iti imbunatatesti Brandingul Tau Personal?

Aplica urmatoarele tehnici:

Utilizeaza unelte precum diagrame si tabele

Cu totii stim ca o poza valoreaza 1000 de cuvinte, si de aceea e benefic sa folosesti diagrame, tabele, si orice altceva care ajuta sa prezinti un material pe intelesul tuturor. In plus, este important sa fii in mod constant atent la actiunile si sentimentele oamenilor. Solicitarea feedback-ului de la participanti este o idee buna.

Un lider bun va sti cum sa foloseasca limbajul trupului, tonul vocii si cuvinte potrivite.

El va inspira participantii in discutie. Daca doresti anumite aptitudini si comportamente de la oamenii din grup, atunci seteaza-ti un exemplu personal care poate fi urmarit si de ceilalti.

Asculta si reactioneaza

Trebuie sa fii o statie radar pentru oamenii de la intalnirea ta. Asta inseamna ca trebuie sa asculti fiecare opinie, si tot ce e impartasit in mod egal, raspunzand cu macar un gest cu mana, fata, sau sa dai din cap. E foarte important sa te asiguri constant ca fiecare membru al grupului e implicat activ in discutie. Din cand in cand, e bine sa amintesti oamenilor care e rostul grupului.

Un bun lider e cineva care asculta. Un bun lider nu se jeneaza cand sunt momente de liniste. Recunoaste ca e chiar necesar sa nu se vorbeasca uneori, pentru a lasa informatia sa se sedimenteze. Liderul potrivit nu va domina niciodata intalnirea. De fapt, el va da oportunitatea fiecarei persoanei in parte de a-si spune opinia in discutie.

Foloseste argumentele

Chiar daca discutia e una pasnica, unde fiecare persoana poate beneficia din ea, provocand grupul sa vorbeasca despre argumente mai grele poate fi chiar mai bine.

Oamenii pot fi incurajati nu doar sa spuna opiniile lor si ce simt, dar sa motiveze de ce cred ei in ceea ce spun. Mereu trebuie sa isi dea seama de ce au opinia pe care o au. Asta poate ajuta fiecare participant sa descopere informatii noi din discutie.

Modelul de avantaj-dezavantaj poate fi util pentru a valida un subiect.

Deschide-le orizontul

O minte odata deschisa, nu mai poate fi inchisa. E important sa treci peste ceea ce este deja stiut, si sa continui sa investighezi lucruri necunoscute. Daca discutia se invarte in jurul lucrurilor cunoscute, atunci cunostintele oamenilor nu se vor extinde.

Organizeaza personalitatile

Fiecare subiect din discutie va fi diferit, si nu toti vor putea vorbi. E responsabilitatea liderului de a se asigura ca toti primesc o oportunitate egala.

Uneori nu va fi atat de usor, dar totusi, liderul trebuie sa fie corect cu toata lumea. Fiecare persoana din discutie are dreptul de a-si exprima opinia si motivele pentru ce cred ei.

Te rog sa imi scrii in comentarii daca ai aplicat aceste tehnici.

Maine vom discuta despre alte subiecte despre Branding Personal

Cum sa devii un Lider mai Bun? - Branding Personal

Cum sa devii un Lider mai Bun? - Branding Personal

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Publicat pe  23 decembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram