Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life (video+podcast)

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life (video+podcast)

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Am fost invitat sa imi lansez carte la TV in cadrul Emisiunii „Dezbaterea Zilei” moderata de Vasile Miron la Iasi TV Life. Urmariti in continuare emisiunea:

Dezbaterea Zilei: Doamnelor și domnilor suntem din nou împreună la o nouă ediție „Dezbaterea Zilei”. V-ați cam săturat să se discute despe pandemie, despre nebunia care este peste tot în lume. Astăzi nu vom discuta despre pandemie. Astăzi vom discuta despre cum „Viața bate Filmul”. Veți vedea că așa este, uneori „Viața bate Filmul” liniștit. Vom discuta cu domnul Radu Prisăcaru, fostul prefect al județului Iași, cel care a avut de pătimit destule și care a încercat să-și înglobeze experiența într-o carte. „Dezvolta Super-Eroul din Tine -  EU ȘTIU” sau „ EU POT” depinde cum priviți ceea ce veți în această carte.

De aceea vom dicuta despre experiența dumnealui și despre cum a reușit să înglobeze această experiență într-o carte. Bună ziua, domnul Prisăcaru! Bine ați venit în platourile noastre.

Radu Prisăcaru: Bună ziua! Mă bucur după 10 ani, aproape 10 ani de zile, să revin pe platourile unde și eu am fost realizator aproape un an de zile și prezentator al unei emisiuni. Mă bucur să ne revedem după atâția ani și mă bucur să ajung din nou în casele ieșeanilor.

Ultimii 10 ani

Dezbaterea Zilei: Cum au fost acești 10 ani?

Radu Prisăcaru: O parte o știe toată lumea. Trei ani și jumătate a fost foarte greu, departe de familie, dar în rest am încercat să supraviețuiesc, am încercat să fac un pas înainte, chiar dacă de multe ori mi-a fost greu, dar în cadrul familiei am reușit să trec peste toate problemele. Chiar dacă de multe ori și familia a șchiopătat, pentru că este normal, trăim într-o perioadă tulbure.

Dezbaterea Zilei:  Și nu numai asta, societatea se dezvoltă foarte repede. Domnul Prisăcaru, haideți să discutăm puțin despre: Politica a fost cea care v-a îngropat cum se spune? Datorită politicii sau din cauza politicii?

Radu Prisăcaru: Eu cred că politica este ce care m-a ridicat, și politica este cea care m-a coborât la un moment dat. Dar eu să știți că ceea ce nu m-a omorât, m-a întărit. Am reușit să trec peste toate problemele cât de grele au fost ele și greutățile pe care le-am avut m-au transformat într-un om care sunt mult mai puternic și mult mai bine pregătit din foarte multe puncte de vedere. Am avut o experiență extraordinară și pentru asta mulțumesc lui Dumnezeu și Universului, și chiar celor care mi-au făcut la un moment dat rău.

Dezbaterea Zilei:  Acum ca să fiu sincer nu doresc nimănui să aibă o experiență ca aceasta.

Radu Prisăcaru: Nici eu.

Dezbaterea Zilei:  Eu sunt convins că este o perioadă îngrozitoare în care poate încercați să o blocați să nu vă mai amintiți de ea.

Radu Prisăcaru: Nu, să știți că mi-am asumat absolut fiecare moment al vieții mele.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Dezbaterea Zilei:  Citeam aici și era chiar foarte curios cum: „Chiar și atunci când am dormit cu 24 de criminali în cameră”, chiar așa a fost?

Radu Prisăcaru: Așa a fost. O lună de zile am dormit cu 24 de criminali. Deci oameni care au omorât alți oameni, nu altfel de criminali, dacă ar putea să existe altfel de criminali. Eram doar 2 persoane care nu eram cu crimă în acea cameră, eu și încă o persoană care era pentru evaziune fiscală.

Dezbaterea Zilei:  Văd aici, „nu am cedat. Știam că totul este trecător și va reveni la normal.”  Doamnelor și domnilor, vă citesc câteva pasaje pentru că sunt extraordinare. „În acești 3 ani am învățat să ascult fără judec, fără să mă încarc cu energie negativă și să fac Coaching, chiar dacă nu știam acest lucru. Ore întregi, ascultam tot felul de probleme, povești, plângeri, idei, înjurături, vise. Am înțeles cât de important este pentru oamenii aflați în situații grele să aibă pe cineva care să îi asculte, de la cine cere un sfat, o părere.” Domnul Prisăcaru, ați fost prefectul județului Iași, ați ascultat foarte foarte foarte multe persoane care au venit la dumneavoastră.

Radu Prisăcaru: Bineînțeles!

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Dezbaterea Zilei: Acum ați ascultat și pe cei cu care ați împărțit acea perioadă mai grea. Credeți că acest lucru v-a schimbat în totalitate sau ați rămas aceeași persoană ca înainte de această perioadă năfastă? Sau ce s-a schimbat la dumneavoastră?

Radu Prisăcaru: Cred că am fost schimbat în bine. Cred că toate problemele prin care am trecut, problemele pe care le-am auzit de la cei cu care împărțeam la un moment dat camera sau ne plimbam împreună sau discutam diverse subiecte m-au întărit. Mi-au demonstrat că pot să ajut inclusiv în acele momente ajutam oamenii, să știți. Pentru mine a ajuta este cred că menirea mea, ca și consilier, ca și prefect, om de afaceri, ca și profesor universitar, ca și om simplu. Am ajutat tot timpul pe cei de lângă mine. Acest lucru îl duc în acest moment mai departe și încerc să le arăt oamenilor, inclusiv prin această carte, faptul că se pot Reinventa și pot să Meargă mai Departe.

Trebuie doar să aibă curaj, să aibă pe cineva cu care să împartă acest drum. Eu sunt o călăuză, eu așa mă consider. Un om care a trecut prin aceste etape grele, foarte grele în anumite momente, dar care de fiecare dată am reușit să mă ridic, cu ajutorul familiei, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul optimismului meu, pentru că sunt o persoană optimistă și cu ajutorul oamenilor de lângă mine, de ce să nu spun acest lucru. Sunt multe persoane pe care le respect și care m-au ajutat în momentele cele mai grele.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Dezbaterea Zilei: După acea perioadă destul de grea ați părăsit România.

Radu Prisăcaru: Chiar dinainte părăsisem România, plecasem în Marea Britanie. Din 2011 am plecat în Marea Britanie, unde am început o viață nouă. Am luat totul de la 0. Am început o firmă cu care recrutam staff medical din România pentru Marea Britanie. Și acolo din nou, am ajutat foarte mulți oameni să-și găsească un job potrivit.

Dezbaterea Zilei: Nu v-a fost greu? Pentru că trebuie să recunoaștem, bine, ați mai fost în Marea Britanie, nu e nicio problemă, dar este poate și bariera asta lingvistică, ei au niște slanguri unde e greu să înțelegi ce vor, de obicei londonezii din nordul Londrei nu se înțeleg cu cei din sud, cei din est nu se înțeleg cu cei din vest. Pe lângă faptul că, mna, trebuie să recunoaștem, britanicii sunt puțin mai rezervați, mai reci, mai ales acum față de toți europenii.

Radu Prisăcaru: Așa este! Am trecut prin momente mai puțin plăcute la început, dar după ce am început să mă obișnuiesc cu ei, mi-am dat seama că în unele părți chiar au dreptate, pentru că ei erau obișnuiți într-un anumit fel, noi venim cu o mentalitate diferită. A trebuit până la urmă eu să mă mulez pe mentalitatea lor, pentru că asta este. Dacă mergi într-o țară trebuie să mănânci mâncarea lor, să înveți obiceiurile lor, să vorbești limba lor și să gândești aproape ca și ei dacă vrei să reușești.

Alaturi de Familie

Dezabatera Zilei: Bun, acum v-ați întors în România. De ce?

Radu Prisăcaru: În 2019 mama mea era bolnavă în acel moment, tatăl meu la fel, fratele meu din păcate nu mai avea timp să se ocupe de ei pentru că are 2 copii gemeni pe care eu cel puțin îi iubesc la nebunie.

Dezbaterea Zilei: Să-i trăiască!

Radu Prisăcaru: Și a fost un moment greu în familie. Băiatul meu aproape termina facultatea în Marea Britanie, am avut o discuție cu el, i-am explicat faptul că s-ar putea să plec mai devreme poate decât el cu 6 luni - un an, a spus că nu este niciun fel de problemă, se descurcă singur. Și așa a și fost. Și atunci am hotărât să revin în țară. Am venit pentru că familia avea nevoie de mine. Dacă familia a fost alături de mine în momentul când eu am fost la ananghie, să-i spun așa, este normal ca și eu să fiu alături de familie atunci când se cere.

Viata in Marea Britanie

Dezbaterea Zilei: Bun, 8 ani de zile ați trăit, ați respirat aerul Marii Britanie, ați venit în România. Cum vi s-a părut România?

Radu Prisăcaru: Greu. Greu să mă acomodez, dar asta este. Un lucru bun la români, și asta l-am văzut și în Marea Britanie pentru cei care veneau să lucreze acolo, e că ne adaptăm foarte ușor. Și eu trecând prin atâtea medii să spunem, am reușit din nou să mă reacomodez. Dar nu vă ascund faptul că mă simt mai mult european decât român în acest moment, și poate acesta e unul din motivele pentru care am plecat din Marea Britanie. Știam că Brexitul se va întâmpla și mă simt european. Oricând mă simt liber să plec într-o altă țară și cine știe, poate chiar o voi face din nou.

Dezbaterea Zilei: Da, pentru că. Credeți că vreodată România va ajunge să vă simțiți în România cum vă simțiți în Franța, în Germania, în Italia. Vom ajunge vreodată acel moment în care să spunem: „Domnule, ori în România, ori în Germania, ori în Franța cam același lucru.” ?

Radu Prisăcaru: Da, dar în momentul în care se vor întoarce destul de mulți români care deja trăiesc în afara țării.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Dezbaterea Zilei: Păi stați puțin, mulți nu sunt ca dumneavoastră. Mulți sunt „Gata mi-am făcut un rost acolo.” .

Radu Prisăcaru: Nu nu. Să știți că oamenii se schimbă. Deci oamenii care au trăit într-o țară europeană, în afara României se schimbă și când vin își doresc, se și vede acest lucru, toți ne dorim o țară ca afară. Da, așa este și eu îmi doresc o țară cum este Marea Britanie sau cum este Italia, cum este Spania, Franța. Sunt țări europene în care oricare dintre noi și-ar dori să trăiască.

Dezbaterea Zilei:  În țări în care omul este respectat.

Radu Prisăcaru: Exact. Asta contează cred cel mai mult. Respectul.

Cartea: Dezvolta Super-Eroul din Tine

Dezbaterea Zilei: Domnu Prisăcaru când ați luat decizia: „Experiența mea de o viață vreau să o materializez într-o carte.” ? Când ați început să scrieți această carte?

Radu Prisăcaru: Aproximativ acum 7 luni, după ce am făcut un curs de Coaching. În plină pandemie am hotărât că e momentul să mă reinventez din nou. Să caut ceva care nu am mai făcut până acum. Să-mi lărgesc orizontul. Să învăț ceva nou. Și asta am făcut, timp de 3 luni de zile am făcut un curs, bineînțeles online, cu super specialiști internaționali în Coaching tansformațional și am înțeles care este problema pe care o au acești oameni, acești experți, acești specialiști după ce terminai aceste cursuri. Toți colegii mei au crezut în momentul în care termină cursul, gata, vor năvălii clienții peste ei. Nu s-a întâmplat aceste lucruri, majoritatea au avut această surpriza. Eu știam, fiind în afaceri de foarte mult timp, știam că nu vor năvălii clienții, ca să spun așa.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Și au început să mă întrebe, între noi discutând ca și colegi, eram studenți din toată lumea, deci de la Statele Unite, India, Pachistan, Australia, Marea Britanie, Franța. Discutând între noi le-am spus că mă ocup și de Marketing pe internet și atunci au spus „O, poate ne ajuți să vedem și noi ce facem pentru a ne atrage clienții pentru că am investit câteva mii de euro/dolarii și vrem să ne recuperăm banii, uite nu ne vin clienții.

Ce să facem?„ Și atunci am avut o discuție cu fiecare dintre ei și am început să lucrez chiar cu o parte dintre ei, o parte le-am dat doar consultanță gratuită, le-am spus care sunt direcțiile și cu o parte chiar am început să lucrăm împreună și sunt rezultate foarte bune oriunde, oamenii sunt foarte mulțumiți, și-au dat seama că trebuie să continue în primul rând să învețe și apoi să investească în ei, să înțeleagă ceea ce înseamnă Brandul Personal.

Brand Personal

Dezbaterea Zilei: Despre asta vorbesc: Brandul Personal. Dacă ar fi să le explicați oamenilor în câteva cuvinte ce înseamnă brandul personal?

Radu Prisăcaru: Fiecare dintre noi are un brand personal, are o reputație, are un nume. Acest brand personal poate fi dezvoltat, poate fi la un moment dat să-l pregătim să iasă cât mai frumos pe piață, pentru că produsul în cazul experților sau profesioniștilor, produsul sunt de fapt ei. Deci omul care dorește să facă un curs, dorește să scrie o carte dorește să-și atragă un client, el se prezintă pe el.

Dezbaterea Zilei: Cu alte cuvinte să te vinzi cât mai bine.

Radu Prisăcaru: Exact! Deci până la urmă oamenii care au reușit în viața lor si vorbim aici de cei care foarte mulți îi vedem la televizor, ca fiind oameni care au o foarte mare putere, inclusiv financiară, nu sunt genii. Dar au știut să se focalizeze pe o valoare pe care o au, pe o ablitate pe care o au și apoi au învățat să-și prezinte această valoare sau această abilitate și să se vândă foarte bine, deci nu trebuie să fii geniu pentru acest lucru.

Trebuie doar să urmezi câteva etape simple prin care să înveți să te vinzi, pentru că până la urmă asta este. Inclusiv când mergi la un job tu îți vinzi anumite servicii, anumite abilități pe care le ai, si chiar când am început această carte mi-am dat seama că inclusiv pentru cei care își doresc un nou job sau care doresc să evolueze în cadrul unei instituții, a unei organizații, a unei companii, au nevoie de acest brand personal, ei il au, dar nu știu să îl gestioneze și nu știu să-l pună în valoare pentru că până la urmă asta înseamnă. Brandul Personal te reprezinta pe tine.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Dezbaterea Zilei: Aici am citit, vă spun că am citit pe diagonală, recunosc.

Radu Prisăcaru: Sunt 200 și ceva de pagini, nici nu aveați cum.

Dezbaterea Zilei: Aici spune: „Povestea Ta - îți definește Bandul Personal”;  „Importanța Poveștii”; „Marketingul pe oameni”;  „Marketingul cu oameni”. Sunt câteva idei care, doamnelor și domnilor, o să vedeți în momentul în care o să citiți cartea că vă schimbă puțin din modul de a gândi, un lucru care este esențial. De ce? Schimbându-vă modul de a gândi, vedeți într-o altă perspectivă cum interacționați dumneavoastră cu cei din fața dumneavoastră, cum puteți să le captați atenția. Acum este cât se poate de clar, experiența atât din afaceri, experiența cât și din domeniul politic, experiența de viață, au condus spre această primă carte?

Prima Carte de Branding Personal

Radu Prisăcaru: Da, este o primă carte pe acest domeniu. Eu mai am încă 6 cărți scrise, dar este prima carte și o am în pregătire pe a doua care va fi pentru avansați. Deci acolo voi merge mai departe, cu această carte îi ajut pe oameni să-ți facă un Brand Personal, după care voi veni cu niste informații suplimentare, pentru a-și dezvolta și mai mult acest Brand și a ajunge la un alt nivel. Este simplu dar trebuie, repet, să urmezi câțiva pași bine gândiți și bine făcuți pentru că până la urmă este viața ta. Și acest lucru trebuie să plece de valoarea care te reprezintă pe tine, ceea ce simți tu, ceea ce îți dorești pentru tine, lăsând banii deoparte, banii sunt ultima resursă de care ai nevoie.

Știu sunt mulți oameni de care au nevoie de bani astăzi, dar dacă vor sta în casă singurei nu-i vor obține, deci trebuie să încerce să facă un pas, în stânga, în dreapta, în față, în spate, să întrebe un prieten, un coleg, să meargă la un consultanță, să încerce să facă ceva. Pentru că altfel nu va bate nimeni la ușă să-ți aducă bani.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Dezbaterea Zilei: E clar. Vreau să vă întreb un lucru. „Dezvolta SuperEroul din Tine EU ȘTIU” sau „EU POT”.  Poate fi aplicabilă și în cazul oamenilor politici?

Radu Prisăcaru: Recunosc că prima mea experiență cu Brandingul Personal a fost cea din politică am făcut zeci de campanii, am pregătit oameni pentru politică, plecând de la organizațiile de tineret. Am pregătit oameni care au ajuns deputați, senatori, miniștii, consilieri locali. Da, sper într-o bună zi să reiau din nou și partea de consultanță, să-i spunem politică, pentru că acum mai am o experiență, cea din Marea Britanie, unde am văzut că se face altfel politica și mi-aș dori să pot să atrag politicienii, cel puțin cei tineri. Să-i atrag către acest mod de a face politică pentru cetățean și mai ales pentru viitor, nu pentru prezent.

Concluzie

Dezbaterea Zilei: Prezentul este puțin cam tulbure. Domnul Prisăcaru mulțumim foarte foarte mult pentru participarea la emisiune, succes cu cea de-a doua carte. Doamnelor și domnilor, cei care ne urmăriți acum, poate ne urmăresc și oamenii politici, este un lucru extraordinar să încerci să-ți faci Brandul Personal. Dar nu poți să-l faci decât dacă respecți anumiți pași, dacă sari peste unul dintre ei, să știți că în loc să aveți un Brand Personal, veți avea o harababură personală.

De aceea eu vă recomand să citiți această carte. Este lucrul care s-ar putea să vă dea impulsul de care aveți nevoie să vă trasformați. Și domnilor politicieni, nu ratați această carte, pentru dumneavoastră ar trebui să reprezinte cartea de căpătâi pe lângă altele. Până data viitoare, toate bune. La revedere!”

Multumesc pe aceasta cale postului Iasi TV Life.

Astept parerile voastre la comentarii.

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life Lansare carte Iasi TV Life www.raduprisacaru.ro

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Lansare carte: „Dezvolta Super-Eroul din Tine” la Iasi TV Life

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram