BUSINESS ROMANESC - Marian Sîncu - Insolvență VS Faliment (Video)

BUSINESS ROMANESC - Marian Sîncu - Insolvență VS Faliment (Video)

BUSINESS ROMANESC - Marian Sîncu - Insolvență VS Faliment (Video)

Insolvența reprezintă o situație juridică în care o persoană fizică sau juridică nu mai poate face față obligațiilor sale financiare, adică nu mai poate plăti datoriile scadente. Aceasta poate apărea din diverse motive, precum gestionarea defectuoasă a resurselor financiare, pierderi comerciale semnificative sau circumstanțe economice nefavorabile. Procedura insolvenței este reglementată de legile specifice fiecărei țări și are scopul de a proteja atât debitorii, cât și creditorii.

În România, Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență stabilește cadrul legal pentru administrarea procedurilor de insolvență. Aceasta lege prevede două tipuri principale de proceduri: reorganizarea judiciară și falimentul. Reorganizarea judiciară oferă debitorului șansa de a-și restructura afacerea și de a-și plăti datoriile într-un mod planificat, sub supravegherea unui administrator judiciar. În cazul în care reorganizarea nu este posibilă sau eșuează, se trece la procedura de faliment, care implică lichidarea activelor debitorului pentru a acoperi cât mai mult din datoriile restante.

Un aspect important al insolvenței este protecția oferită debitorului împotriva acțiunilor individuale ale creditorilor pe durata procedurii. Acest lucru permite debitorului să aibă un respiro pentru a-și reorganiza activitățile sau pentru a-și lichida activele într-un mod ordonat.

Pentru creditorii afectați, insolvența oferă o modalitate de recuperare a datoriilor, chiar dacă parțial. De asemenea, procedura de insolvență promovează transparența și echitatea în distribuirea activelor debitorului. Astfel, deși este un proces dificil și complex, insolvența are un rol crucial în menținerea echilibrului economic și protejarea intereselor tuturor părților implicate.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

BUSINESS ROMANESC - Marian Sîncu - Insolvență VS Faliment www.raduprisacaru.ro

BUSINESS ROMANESC - Marian Sîncu - Insolvență VS Faliment www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  30 mai 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram