Campionii nu se dau batuti (video)

Campionii nu se dau batuti (video)

Campionii nu se dau batuti (video)

Hai sa-ti spun o intamplare adevarata: La Olimpiada din 1912 un atlet Indian Jim Thorpe din USA s-a pomenit inainte de concurs ca cineva ii furase pantofii de concurs. A cautat prin vestiare si gunoi si a gasit un stang si un drept diferiti si ca model si ca marime. A mai incaltat niste ciorapi si asa a concurat si a luat 2 medalii de aur.

Jim Thorpe a fost un american născut în 1887 care a excelat în mai multe sporturi. Strămoșii săi erau de sânge irlandez, francez și băștinaș american. A fost crescut în tribul bunicii sale materne.

Însuși regele Gustav al V-lea al Suediei, în acele zile de iulie 1912, l-a numit literalmente „cel mai mare atlet din lume”, o etichetă încă susținută de mulți. Dar victoriile lui Thorpe au un merit special și o poveste foarte curioasă în spatele lor.

Cu puțin timp înainte de cursa de 1.500 de metri, când s-a dus să își scoată pantofii din geantă, și-a dat seama că îi lipseau; cineva îi furase. Thorpe a fost nevoit să poarte pantofi pe care cineva îi aruncase la gunoi.

Campionii nu se dau batuti

Erau însă de mărimi diferite, așa că a trebuit să poarte șosete suplimentare la un picior, după cum se poate vedea în prima fotografie din articol. Atunci, și după nervii de a trebui să găsească pantofi în ultimul moment, Thorpe a alergat cursa de 1.500 de metri și a câștigat-o, obținând medalia de aur.

Este greu de imaginat acum că sportivii profesioniști sunt plătiți cu milioane de dolari doar pentru a purta o anumită marcă de pantofi. Pentru Jim Thorpe, pur și simplu nu conta ce fel de pantofi purta.

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Campionii nu se dau batuti (video) www.raduprisacaru.ro

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

Campionii nu se dau batuti (video) www.raduprisacaru.ro

Publicat pe  30 octombrie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram