Coaching VS Servicii Profesionale (2)

Coaching VS Servicii Profesionale (2)

Coaching VS Servicii Profesionale (2)

Coaching vs Mentoring

Coachingul si Mentoringul sunt termeni apropiati. Coachul si Mentorul impart aceleasi aptitudini si proceduri. Mentorul, in particular, se presupune ca este expert in domeniul abordat. Mentoringul este un proces de tranfer de cunostinte si expertiza, de la o persoana la alta. Coachul pe de alta parte, nu trebuie sa fie expert in domeniul abordat. Rolul Coachului este de a il ajuta pe client sa genereze propriile solutii si idei. Mentorul poate fi vazut ca un sfatuitor intelept in timp ce coachul este doar un facilitator si un partener in procesele de gandire si auto-descoperire.

Atat coachingul cat si mentoringul conduc conversatia, dar coachul nu arata directia catre care ar trebui sa mearga clientul. Il lasa pe acesta sa o descopere. Aceasta inseamna ca coachul nu da sfaturi, nu da sugestii despre actiunile pe care clientul ar trebui sa le intreprinda. Pe de alta parte, mentorul are mai mult un rol de ghid . Mentorul trebuie sa dea sfaturi, sa ofere sugestii si sa ghideze clientul in directia buna si spre actiunile care trebuie intreprinse.

Coaching vs Consiliere

Coachingul si Consilierea au deasemenea multe in comun. In ambele cazuri, o persoana (coachul sau consilierul) asculta activ clientul si lucreza impreuna cu clientul pe topicul propus de acesta. Ambele discutii se desfasoara 1-la-1, in deplina confidentialitate si incredere.

Rolul coachului este cel de a il ajuta pe client sa isi stabileasca scopurile viitoare si prin intrebari sa il ajute pe acesta sa identifice si drumul prin care sa fie atinse aceste scopuri. Consilierul incearca sa il ajute pe client sa rezolve problemele din trecut. Principala diferentiere dintre cele 2 profesii este cea legata de timp: coachingul directioneaza conversatia catre prezent si viitor, consilierea directioneaza conversatia catre rezolvarea unor probleme din trecut.

Coaching vs Consultanta

Coachingul si Consultanta au procese si activitati similare. Ambele pornesc de la intelegerea problemelor clientului in situatia actuala. Ambele trebuie sa ajute clientul sa aplice solutii. Consultantul este un expert angajat sa ofere solutii clientului. Coachul nu este expert in domeniu, trebuie sa il ajute pe client sa descopere propriile solutii.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Coaching VS Servicii Profesionale (2) Coaching 3 - www.raduprisacaru.ro

ICF defineste profesional coachingul ca fiind:

„… parteneriatul cu clientii in procesul creativ si de stimulare a gandirii care ii inspira sa isi maximizeze potentialul personal si profesional. Coachul isi onoreaza clientul ca fiind expert in viata si munca/afacerea ei/lui si crede ca fiecare client este creativ, plin de resurse si complex.

Coaching VS Servicii Profesionale (2)

Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Vrei sa stii mai multe despre Coaching VS Servicii Profesionale (2)?

Citeste articolele din categoria Coaching sau pe websiteul ICF

Etichetat pe:
Publicat pe  9 mai 2020
Categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram