Coaching VS Servicii Profesionale – Care sunt diferentele dintre ele?

Coachingul Profesional se concentreaza spre planificarea scopurilor, obtinerea de rezultate si evolutia personala a clientului. Cateodata este mai usor sa intelegem Coachingul separandu-l de celelalte servicii profesionale oferite persoanelor sau organizatiilor.

Terapia – Terapia gestioneaza vindecarea durerii, disfunctionalitatile sau conflictele indivizilor sau relatiilor. Aceasta se concentreaza pe rezolvarea dificultatilor care provin din trecut si care afecteaza functiile emotionale ale din prezent ale individului.

Coachingul pe de alta parte se concentreaza pe viitor, prin dezvolatrea personala si profesionala a clientului prin auto-descoperire. Folosindu-se de sentimente si emotii pozitive coachul ghideaza clientul sa isi identifisi si sa isi puna in aplicare propriile strategii si solutii in viata personala si profesionala.

Consultingul – Indivizii sau organizatiile folosesc Consultantii pentru experienta si expertiza lor. Consultantul face diagnoza problemei dupa ce a identificat-o in prealabil. Recomanda solutia si uneori o implememteaza.

Coachingul pleaca de la ideea ca indivizii si echipele sunt capabili sa isi genereze propriile solutii si sa le implementeze cu ajutorul coachului.

Mentoringul – Un mentor este un expert care confera intelepciune si ghidar pe baza propriei experiente. Mentoringul poate include si sfatuirea, consultanta si coachingul.

Procesul de coaching nu include si consultanta sau sfatuirea. Se concentreaza pe identificarea si atingerea scopurilor proprii ale clientilor.

Trainingul – Programele de training sunt bazate pe obiectivele stabilite de catre trainer sau instructor. Trainingul asuma o cale liniara de invatate a programei stabilite. Obiectivele in cazul coachingului sunt identificate si clarificate de catre client in timpul procesului de coaching. Coachingul este mai putin liniar si nu are o programa stabilita.

Serviciile Profesionale se inrudesc intre ele. Au multe lucruri in comun dar pleaca din puncte diferite, au tehnici diferite si rezolva probleme diferite.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Coaching VS Servicii Profesionale - Coaching VS Servicii Profesionale

Coaching VS Servicii Profesionale

Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Vrei sa stii mai multe despre Coaching VS Servicii Profesionale?

Citeste articolele din categoria Coaching sau pe websiteul ICF

Coaching VS Servicii Profesionale
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Buna. Cum te pot ajuta? Scrie Acum pe WhatsApp