Coachingul este despre proces nu despre continut

Coachingul este despre proces nu despre continut

Coachingul este despre proces nu despre continut.

Deseori folosesc o abordare NLP, Lucrez cu tehnici NLP, fara a face direct referire la acestea.

Un lucru foarte important, care uneste Coachingul si NLP (si care da putere unui coach care foloseste tehnicile NLP) este concentrarea pe care un coach o face pe proces si mai putin pe continut.

Asta inseamna ca un coach se concentreaza mai mult pe modul in care clientul gandeste, simte si se comporta, decat la probemele directe care il framanta pe acesta.

O analogie buna este cu facilitatorul unui grup. In acest caz, facilitatorul isi concentreaza energia mai degraba pe ceea ce se intampla intre membrii grupului. Nu este treaba lui ceea ce discuta si fac acestia.

La inceputul muncii de coach am experimentat anxietate in legatura cu modul in care ma priveau clientii, credibilitatea pe care o aveam in fata lor si asteptarile lor. Credeam ca trebuie sa am experienta in domeniul lor de activitate. In timp am realizat ca lipsa informatiilor, a experientei si expertizei in domenul lor de activitate ma ajuta. Astfel pot sa ascult mai atent, sa ma concentrez pe procesul de coaching si sa am rezultate mai bune.

Deci cred ca ar fi bine sa repet:

Coachingul este despre proces nu despre continut.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Coachingul este despre proces nu despre continut Coaching 3 - www.raduprisacaru.ro

Un coach nu ofera niciodata sfaturi.

Faptul ca ma concentrez pe procesul de coaching si mai putin pe continutul problemelor clientului ma ajuta sa nu dau sfaturi. Asta este unul dintre cele mai grele lucruri pe care noii coacheri le intampina.

Clientul este singurul expert in viata si afacerea lui. In final, va trebui sa traiasca cu schimbarile pe care le face si pe care singur si le-a ales.

Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Vrei sa stii mai multe despre Coachingul este despre proces nu despre continut?

Citeste articolele din categoria Coaching sau pe websiteul ICF

Etichetat pe:
Publicat pe  16 mai 2020
Categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram