Autoeducare

Autoeducare

Autoeudocare

Autoeducare www.raduprisacaru.ro

Când vine vorba de autoeducare, îmi revin în minte cuvintele bunicului meu, care a trăit toată viața în Iași, un oraș învăluit în istorie și cultură. De la el am învățat că educația nu se termină niciodată și că adevăratul învățat vine dintr-o curiozitate neîncetată și o dorință de autodepășire.

Bunicul meu, un om cu o vastă experiență de viață și o înțelepciune rar întâlnită, a fost modelul meu în calatoria autoeducării. Poveștile sale despre copilăria și tineretea petrecută în străzile istorice ale Iașului erau pline de lecții de viață și învățături. El credea că fiecare experiență, fie că e bună sau rea, este o oportunitate de a învăța și de a crește.

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat de la el a fost să fiu mereu curios și să caut cunoaștere în fiecare colț al vieții. Bunicul îmi spunea adesea că fiecare carte citită, fiecare conversație avută și fiecare nou loc vizitat sunt pași spre autoîmbogățire. În casa lui plină de cărți, fiecare raft era o comoară, iar fiecare carte deschisă era o fereastră spre lumea vastă a cunoașterii.

De asemenea, bunicul sublinia importanța perseverenței în învățare. Îmi amintește că învățarea nu este întotdeauna ușoară și că uneori drumul cunoașterii poate fi presărat cu obstacole. Dar el insista că perseverența și răbdarea sunt cheile succesului în orice demers educațional.

În concluzie, lecțiile de autoeducare pe care le-am învățat de la bunicul meu în Iași m-au format ca individ și mi-au modelat viziunea asupra lumii. El m-a învățat să privesc educația nu doar ca pe un proces formal, ci ca pe o călătorie continuă de descoperire și îmbogățire personală. Îi sunt profund recunoscător pentru aceste învățături și voi păstra mereu cu mine amintirea lui și lecțiile sale prețioase.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Autoeducare www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  13 decembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram