Bani albi pentru zile negre - Dezvoltare Personala

Bani albi pentru zile negre - Dezvoltare Personala

Bani albi pentru zile negre - Dezvoltare Personala

Cei mai multi dintre noi au auzit cel putin o data de la parinti: “Trebuie sa controlezi banii sau lipsa lor o sa ajunga sa te controleze.” Dupa o perioada mai grea toata lumea invata o lectie. Vorbim despre bani, odata ce simti senzatia lipsei banilor, nu mai vrei sa mergi niciodata pe acel drum. Dar cine vrea sa sufere din cauza  asta?

Nimeni nu vrea sa sufere, asa ca cel mai bine este sa invatam din experientele altora. Economisirea banilor in locul risipei te poate salva pe viitor. In acest articol, voi vorbi despre metodele de a opri risipa de bani, astel incat sa avem un mecanism de aparare.

Banii sunt greu de castigat; nimeni nu stie asta mai bine decat o persoana muncitoare. Fiecar persoana, chiar si tu, mama ta, tatal tau, trebuie sa depuna un efort mare pentru a castiga bani. 

A cheltui bani pe lucruri inutile reprezinta o risipa de bani. Dupa cum stiti, “Timpul inseamna bani”, fara a mai pierde timpul, haideti sa intram in discutie. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Invata sa ignori cerintele tale inutile:

Daca esti un cumparator impulsiv si doresti sa cumperi ceva de care nu ai nevoie, incearca sa te impotrivesti tentatiei, evita sa mergi la cumparaturi des, nu te gandi la acel produs cateva zile. Dupa cateva zile poti sa te gandesti din nou la acel produs. 

Dupa ce astepti si nu te gandesti la produs, vei vedea ca nu vei dori acel produs la fel de mult, chiar esti mai bine fara el. 

In perioada de asteptare, te poti intreba: Am nevoie de asta? Voi folosi acest produs  aproximativ 6 luni de acum sau va ajunge la cosul de gunoi? Dupa ce te gandesti astfel, obisnuinta ta de cumpara scade mult. 

Nu cumpara lucruri doar pentru ca sunt la reduceri:

Cea mai buna modalitate de a trece pe langa semnul de “Reduceri” este sa ai o abordare planificata pentru a cheltui bani pentru nevoile tale, prioritizand lucrurile esentiale. 

De exemplu: mancare este nevoia noastra de baza pentru a supravietui, dar inainte de a merge sa cumparam alimentele noastre lunare, mergem la lista articolelor conform cerintei noastre privind cantitatea si calitatea. Aceasta abordare panificata de a cheltui bani poate fi spulberata de semnul “Reduceri”. Dar daca cultivam un obicei de abordare planificata a cheltuirii banilor, am putea dezvolta treptat potantialul de a nu fi afectat de acest semn. 

La sfarsitul lunii, daca economisiti niste bani restictionanadu-va de la cumparaturile inutile, este posibil ca suma pe care ati economisit-o sa nu fie prea mare. Cu toate acestea, cu siguranta va va oferi o multumire si va va motiva sa rezistati tentatiei de cumparare impulsiva. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Gatiti-va mesele:

Toata lumea tanjeste dupa mancare custoasa cel putin o data pe saptamana. Trebuie sa invatam sa facem compromisuri cu stomacul nostru de cele mai multe ori. In loc sa luati masa in oras, de ce nu incercati sa faceti mancare pe care o doriti chiar acasa? Internetul are retete pentru orice fel de mancare. Doar vizioneaza un videoclip de pe YouTube, si incearca sa faci ceva bun. 

Crede-ma, costa mult mai putin decat sa mergi la restaurant. In plus, daca inveti cum sa faci aceste mancaruri acasa cand ai un invitat, vei putea sa ii impresionezi cu abilitatile tale de gatit si in general este o optiune mai sanatoasa. 

Fa toata cumparaturile odata:

Majoritatea dintre noi merg la cumparaturi de mai multe ori pe luna. Aceasta pentru a nu irosi produsele pe care le cumparam si sa putrezeasca. In consecinta, sfarsim prin a privi lucruri din jurul nostru la care nu putem rezista si ajungem sa le cumparam si ca urmare, risipim bani,desi cu totii stim ca: “Fiecare banut conteaza”.

Fa un buget:

La inceputul lunii, aseazate si fati o lista cu lucrurile de care ai nevoie si stabileste un buget lunar. Retine ca bugetul nu trebuie sa depaseasca o patrime din veniturile tale si sa elimini lucrurile inutile. Acest lucru iti va oferi premizele pentru economisire. 

Monitorizeaza cheltuielile:

Este foarte important sa iti monitorizezi cheltuielile. Nu este nevoie sa le tii in excel, doar noteaza fiecare articol cumparat si la ce pret intr-un jurnal. Cand te uiti in jurnal si vei vedea cati bani ai cheltuit, vei reduce automat lucrurile de care nu ai nevoir data viitoare. 

Foloseste aplicatiile de pe telefonul mobil. Sunte cele mai simple, le ai cu tine in permanenta si te ajuta la calcule.

Bani albi pentru zile negre - Dezvoltare Personala Dezvoltare Personala 12 www.raduprisacaru.ro

Bani albi pentru zile negre - Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  19 octombrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram