Cum dezvolti o atitudine pozitiva - optimista

Cum dezvolti o atitudine pozitiva - optimista

Cum dezvolti o atitudine pozitiva

Cand ne confruntam cu o situatie pe care nu o putem schimba, tot avem puterea sa decidem cu ne simtim, si acest lucru poate face diferenta. Puterea atitudinii joaca un rol mai important decat ai crede. E bine de stiut cum este gandirea noastra si cum sa o facem mai pozitiva. Schimbarile pot fi drastice.

O atitudine pozitiva iti poate schimba viata

         Cu totii avem dificultati in viata. Mereu exista ceva care ne streseaza. Daca ne schimbam mentalitatea, putem sa ne ocupam de situatiile acestea intr-un mod mai bun pentru a fi mai sanatosi si mai fericiti. Oamenii cu o gandire pozitiva nu doar ca traiesc mai bine, dar si mai mult!

         Chiar daca ne petrecem un timp indelungat fiind suparati, nu e niciodata prea tarziu sa ne schimbam. Atitudinea noastra e o serie de obiceiuri pe care le putem schimba cand avem un mindset nou.

Invata sa transformi obstacolele in oportunitati

         Primul lucru care ne ajuta sa devenim mai buni in viata este sa vizualizam problemele intr-un mod nou. In loc sa vedem lucrurile numai in mod negativ, am putea sa gasim oportunitati. Sigur, e o mare problema daca partenerul nostru ne paraseste, dar acum vei putea sa te cunosti mai bun. E nasol sa fii concediat, dar in sfarsit poti aplica pentru un job mai bun la o companie promitatoare.

         Micile probleme zilnice si evenimentele care pot schimba viata devin oportunitati noi de a ne inalta mai sus. Incearca sa faci un obicei din a gasi o oportunitate in fiecare situatie grea.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Incearca o abordare rationala

         Uneori, simtim anxietate, si evitam sa ne gandim la lucrurile neplacute. Dar, gandirea rationala ne ajuta sa vedem lucrurile asa cum sunt. Daca persoana asta ma respinge, e chiar atat de rau? Sigur, sentimentul nu e placut, dar vei fi OK. Daca nu treci un test, care vor fi consecintele? Va trebui sa il dai din nou.

         Analizand fiecare situatie in mod rational, putem vedea ca lucrurile nu sunt asa de rele, si putem ramane pozitivi.

Da totul, chiar si cand nu este de asteptat

         Faptul care ne poate ajuta sa avem o atitudine mai buna este sa vedem impactul pe care il avem intr-o situatie. Cand ne simtim fericiti cu efortul depus, indiferent de rezultat, ne putem simti bine cu noi insine. Chiar daca nimeni nu se astepta sa faci bine, sau daca situatia deja e nefavorabila, trebuie mereu sa depui 100% in munca ta si sa te simti bine in pielea ta.

Inlatura ideile negative

         Sa nu crezi toate informatiile si ideila care iti trec prin cap! E usor sa iti imaginezi dezastre si catastrofe, dar e mai util sa iti pui la indoiala gandurile negative. E usor creierului tau sa se gandeasca la cele mai rele scenarii, dar de ce sa nu le contrazicem cu scenariile cele mai bune?

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Savureaza lucrurile mici

         E foarte usor sa iti dai seama ce e gresit in viata ta. Dar e la fel de important sa dai atentie si lucrurilor bune.

         Intreaba-te in fiecare zi: Pentru ce pot fi recunoscator acum? Ce pretuiesc in viata mea? Ce lucruri mici pot aprecia astazi? Merita sa dai atentie mancarii delicioase, serialelor distractive, si alte lucruri mici care merita in viata.

Fa un efort si concentreaza-te in a-ti imbunatati atitudinea

Gaseste oameni pozitivi si invata de la ei

         Daca esti mereu inconjurat de oameni care doar se plang, e usor sa fii si tu ca ei. Cauta oameni care sunt optimisti, si plini de viata.

       Observa cum vorbesc, ce ii face fericiti si fa la fel ca ei. Cercul nostru social ne influenteaza atitudinea in viata, deci, depune efortul de a avea oameni care te influenteaza sa fii o persoana mai pozitiva.

Cum dezvolti o atitudine pozitiva - dezvoltare personala

Cum dezvolti o atitudine pozitiva

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  9 noiembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram