Cum ne influenteaza emotiile

Cum ne influenteaza emotiile

Cum ne influenteaza emotiile

În tihna vechiului Iași, bunicul meu era un fel de înțelept al cartierului. Cu fiecare vizită la el, descopeream noi adâncimi ale înțelepciunii sale. Odată, pe când soarele cobora molcom spre orizont, mi-a vorbit despre puterea și influența emoțiilor.

„Emoțiile,” începu el, „sunt ca niște păsări colorate. Unele zboară liniștit, altele se reped neașteptat.”

Eram un adolescent în vâltoarea emoțiilor, iar cuvintele lui veneau ca un balsam. Bunicul, cu ochii lui pătrunzători, continua: „Furia, bucuria, tristețea... toate te influențează. Te pot ridica spre ceruri sau te pot trage în jos.”

Îmi amintesc cum m-a învățat să observ fiecare emoție, să o recunosc și să nu mă las copleșit de ea. „Respiră adânc, nepoate. Observă emoția, dar nu o lăsa să-ți preia frâiele.”

În serile răcoroase de vară, sub cerul înstelat, bunicul îmi povestea cum emoțiile influențau deciziile oamenilor, cum uneori un cuvânt blând poate calma o furtună în inima cuiva. Învățam de la el că a înțelege și a stăpâni emoțiile este o artă, o cale spre maturitate și echilibru.

Prin poveștile și înțelepciunea bunicului, am învățat să navighez marea emoțiilor mele. Acele lecții prețioase m-au ghidat în a deveni omul care sunt astăzi. În fiecare decizie, în fiecare moment de bucurie sau tristețe, îmi amintesc de cuvintele bunicului din Iași: „Emoțiile sunt păsările sufletului tău. Învață să le cunoști cântecul.”

Cum ne influenteaza emotiile www.raduprisacaru.ro

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cum ne influenteaza emotiile www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  12 ianuarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram