Cum sa gestionez relatiile cu oamenii egoisti? (video)

Cum sa gestionez relatiile cu oamenii egoisti? (video)

Cum sa gestionez relatiile cu oamenii egoisti? Dezvoltare Personala

Toată lumea este egoistă într-o anumită măsură. În timp ce nivelurile normale de iubire de sine, valoarea de sine și încrederea în sine sunt importante pentru ca oamenii să funcționeze bine, există o linie între aceste caracteristici și a fi puțin prea auto-absorbiți, aroganți sau pur și simplu narcisisti.

Dacă ai întâlnit pe cineva egoist, ai un prieten sau un partener egoist, iată câteva modalități de a te descurca.

Acceptă că nu au respect pentru ceilalți.

Primul sfat pentru relațiile cu oamenii egoisti este să fii realist cu tine însuți. Acceptă că persoana egocentrică ar putea să nu îți ia în considerare niciodată nevoile. Oricât de mult înseamnă acest prieten sau iubit pentru tine, să știi că nu ține cont de sentimentele sau bunăstarea altora.

Pot avea momente de generozitate și farmec, dar, în cea mai mare parte, le lipsește pur și simplu abilitatea sau dorința de a fi atenți. Aceste cunoștințe îți vor oferi o înțelegere clară a poziției tale în relație.

Acordă-ți atenția pe care o meriți.

Oamenii egoisti sunt pirați emoționali. Ei tânjesc pentru atenția ta, dar nu-ți oferă nimic in schimb. Pentru a evita să suferi emoțional, acordă-ți atenția pe care ai acordat-o piratului emoțional.

Rămâi sincer cu tine însuți - nu te coborî la nivelul lor.

Persoanele egoiste îți pot apăsa butoanele, te pot călca pe nervi și te pot face să îți vină să le smulgi părul - nu o face. Nu intra în jocul lor și nu te implica într-un comportament care se află sub nivelul tau.

Este dificil să fii bun cu o persoană egocentrică, care este brutală sau lipsită de amabilitate față de tine, dar a deveni ca ea nu te ajută.

Amintește-le că lumea nu se învârte în jurul lor.

O persoană absorbită de sine poate fi atât de prinsă în ea însăși, încât uită să ia în considerare gândurile sau sentimentele tale. S-ar putea să aibă nevoie doar de un mic memento că lumea nu se învârte în jurul ei.

Adu în discuție subiectele care te interesează.

Orice te interesează - fotbal, gătit, politică, tu alegi - adu-le în discuție cu o persoană absorbită de sine în loc să îți verși toată atenția asupra subiectelor pe care le propune ea. De exemplu, dacă spune: „Nu vei crede ce mi-a spus prietena mea!” răspunde cu ceva de genul: „Hei, știi cât valorează Facebook?”

Cu cât subiectul pe care îl abordezi este mai aleatoriu și cu cât este mai puțin legat de subiectul persoanei egoiste, cu atât mai bine. Continuă să te concentrezi asupra intereselor tale reale, indiferent ce, și urmărește-l cum încearcă să scape de tine atunci când își dă seama că nu ești interesat de poveștile sale egocentrice.

Nu mai face favoruri pentru ei.

Oamenii egoiști cer întotdeauna favoruri, dar se zvârcesc in a te ajuta atunci când ai nevoie de ajutorul lor. Așa funcționează. Deși este important să fii tolerant și să oferi unui prieten sau partenerului egoist șansa de a se schimba, este de asemenea este important să nu le permiți egoismul - mai ales dacă ajunge să te rănească.

Așadar, atunci când o persoană egoistă îți cere prea multe favoruri nu ceda.

Limitează timpul petrecut împreună.

Odată ce îți dai seama că cineva este prea egoist și absorbit de sine, este timpul să stai departe de ea/el. Limitează cât mai mult timpul petrecut împreună.

Căută activ prieteni mai buni.

Amintește-ți durerea, agonia și epuizarea oferirii de energie emoțională intensă oamenilor egoiști, lipsiți de considerație. Refuză să te atașezi de astfel de prieteni. În schimb, caută prieteni noi care îți acordă la fel de multă atenție ca și tine.

Încheie relația.

Dacă persoana egoistă cu care ai de-a face nu pare capabilă să se schimbe, poate fi mai mult decât egocentrică și egoistă - poate fi o persoană narcisistă. Narcisiștii nu sunt doar egoiști si absorbiți de sine, dar le lipsesc și sentimentele de simpatie și se folosesc în mod intenționat pe alții.

În acest caz, taie toate legăturile cu ei și încheie relația. Viața este prea scurtă pentru a te împiedica de oameni egoiști și relații toxice.

Scrie-mi daca sfaturi mele te-au ajutat in relatiile tale cu oamenii egoisti.

Cum sa gestionez relatiile cu oamenii egoisti? Dezvoltare Personala 8 www.raduprisacaru.ro

Cum sa gestionez relatiile cu oamenii egoisti?

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  18 februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram