Cum sa imi mentin energia pe tot parcursul zilei?

Cum sa imi mentin energia pe tot parcursul zilei?

Cum sa imi mentin energia pe tot parcursul zilei. Dezvoltare Personala

Vrei sa iti mentii nivelul ridicat de energie pe tot parcusul zilei. Iata cateva sfaturi:

Dormi mai bine (sau strecoară un pui de somn in timpul zilei).

Știi deja că lipsa somnului este dăunătoare pentru munca și sănătatea ta, dar puțini dintre noi facem ceva în acest sens. Ei bine, este timpul. Încearcă să strecori un pui de somn la locul de muncă dacă nu te poți forța să dormi suficient noaptea. Chiar și un pui de somn scurt te poate menține productiv și creativ. Asigură-te că puiul de somn nu este prea scurt (sau prea lung) și că vei putea avea o zi de lucru mai productivă.

Fa exercitii pe parcursul zilei.

Statul în șezut prea multă vreme poate cauza oboseală. Cateva exerciții fizice pot stimula corpul și îți permit să te simți mai energic pe tot parcursul zilei. Dacă începi să te simți slăbit, încearcă să faci un exercițiu ușor.

Fă un exercițiu fizic regulat în fiecare zi. Dacă mergi mereu la sală după muncă, s-ar putea să te simți mai recreat si relaxat când ajungi acasă seara.

Petrece timp în razele soarelui.

Expunerea la lumina soarelui în timpul zilei poate fi incredibil de stimulantă. Dacă te expui la lumina soarelui timp de cel puțin 30 de minute pe zi, te vei simți mai energic.

Cel mai bun moment pentru a sta la lumina soarelui este între orele 10:00 și 14:00.

Mănâncă sanatos pe parcursul zilei.

Păstrează gustări la îndemână pentru a le avea atunci când îți este foame sau ai energie scăzută. Gustările sănătoase te pot ajuta să îți oferi un impuls energetic atunci când este necesar, ceea ce te poate ajuta să menții o energie ridicată pe tot parcursul zilei.

Iaurturile, fructele, legumele și nucile mixte sunt opțiuni excelente pentru gustări sănătoase.

Ar trebui să eviți gustările bogate în zahăr sau consumul de alimente foarte procesate. Este puțin probabil ca aceste tipuri de gustări să îți ofere un impuls energetic.

Bea apă pe tot parcursul zilei.

Deshidratarea te poate face să te simți slăbit, așa că nu neglija aportul de apă. Încearcă să bei un pahar de apă la mese și ia câte o gură de apă pe tot parcursul zilei. Păstrează în permanență o sticlă de apă lângă tine și bea periodic o înghițitură.

Mănâncă un mic dejun sănătos.

Un mic dejun energizant îți poate ajuta corpul să mențină energia pe tot parcursul zilei. Mănâncă întotdeauna micul dejun la scurt timp după ce te trezești. Optează pentru un mic dejun sănătos care te va lăsa să te simți energizat și vioi.

Alege un mic dejun care conține carbohidrați sănătoși și proteine de înaltă calitate, deoarece acestea te ajută să îți alimentezi corpul. De exemplu, ai o felie de pâine integrală cu două ouă fierte.

Deoarece corpul tău necesită multe porții de fructe și legume pentru a funcționa, încearcă să iei o bucată de fruct sau o porție de legume și la micul dejun.

Menține un program de somn.

Corpul tău are un ritm natural care se adaptează la un ciclu normal de somn / trezire. Dacă te duci la culcare și te trezești aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, va fi mai ușor să-ți menții energia pe tot parcursul zilei, deoarece te vei trezi dimineața simțindu-te odihnit și reîmprospătat.

Chiar și în weekend, încearcă să-ți menții programul. Chiar și o mică abatere de la programul tău poate afecta modul în care te simți odihnit.

Consumă o cantitate mică de cofeină.

Cantități mari de cofeină te pot face să cedezi mai târziu. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici de cofeină dimineața devreme îți poate oferi un impuls energetic pentru ziua in curs.

Ia o singură ceașcă de cafea sau ceai dimineața. Acest lucru te va face să te simți mai atent în ziua respectivă. Începerea zilei cu o senzație de epuizare îți poate afecta nivelul de energie pentru restul zilei.

Alege carbohidrați sănătoși.

Mulți oameni cred că carbohidrații te fac să te simți amețit. Cu toate acestea, corpul tău are de fapt nevoie de carbohidrați pentru a menține energia. Carbohidrații rafinați, precum pâinea albă, îți pot diminua energia. Cu toate acestea, carbohidrații sănătoși și complecși te pot ajuta să îți menții energia pe tot parcursul zilei.

Citește etichetele nutriționale. Alege carbohidrații care conțin fibre din belșug.

Scrie-mi in Comentarii care sfaturi te-au ajutat sa ai energie pe tot parcursul zilei.

Cum sa imi mentin energia pe tot parcursul zilei. Dezvoltare Personala

Cum sa imi mentin energia pe tot parcursul zilei. Dezvoltare Personala

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  9 martie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram