Cum sa nu intarzii niciodata? Managementul Timpului

Cum sa nu intarzii niciodata? Managementul Timpului

Cum sa nu intarzii niciodata?

Marian este student. El are un prost obicei de a intarziua la ore, la intalnirile importante, chiar si la intalnirile cu prietena sa. La ultimul curs a venit si m-a intrebat:

Cum sa nu intarzii niciodata?

În primul rând, este important să ai o alta atitudinine față de timp. Nu vei ajunge niciodată la timp - fie pentru întâlniri, respectarea termenelor mari sau chiar pentru a prinde un film - dacă nu ai pus în practică un set de tehnici bune de management a timpului.

În al doilea rând, a fi punctual necesită un pic de ajustare a atitudinii. De multe ori intarziem, deoarece evenimentul la care ne prezentăm nu este atât de important pentru noi. Încearcă un lucru: nu participa la evenimentele care nu sunt importante pentru tine. Folosește acest timp pentru lucruri care sunt importante pentru tine.

Planifică probleme.

Adaugă întotdeauna 25% la estimarea timpului pentru a ajunge oriunde sau pentru a efectua orice sarcină. Dacă crezi că durează 30 de minute până ajungi la lucru, acordă-ți 40. Dacă ai nevoie de 2 ore de lucru pentru a termina o sarcina, acordă-ți 2 ore si 30 minute. Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este că obții un „efect Scotty” drăguț, unde ești întotdeauna înaintea programului și toată lumea crede că ești un făcător de minuni.

Programează cu o seară înainte.

Dacă îti vine greu să o faci dimineața, asigură-te că te pregătești cu o seară înainte. Așează-ți hainele, pune cheile, portofelul etc. în buzunarele pantalonilor de a doua zi sau în poșetă, încarcă geanta cu orice material de care ai nevoie dimineața, pregateste prânzul și așa mai departe. Dimineața, trezește-te, îmbracă-te, ia-ți lucrurile și pleacă.

Învață să estimezi mai bine cât durează lucrurile.

Utilizează o aplicație de urmărire a timpului pentru a afla cât timp durează sarcinile tipice. Înregistrează aceste perioade și consultă înregistrarea ta atunci când estimezi timpul necesar pentru sarcini similare.

Programează evenimente cu 10 minute mai devreme.

De exemplu, pune-ți programarea de 15:00 în programul tău la 14:50. Dar întotdeauna să ai 10 minute ceva de lucru la tine pentru a umple timpul liber, în caz că te prezinti „la timp” cu 10 minute mai devreme!

Umple rezervorul de combustibil când ajunge la 1/4 rezervor.

Nu lăsa un rezervor de combustibil la masina gol să te întârzie. Completează/Umple ori de câte ori ajungi la 1/4 și nu va trebui niciodată să faci o oprire de urgență la o benzinărie în timpul drumului.

Folosește un cronometru cu numărătoare inversă.

Foloseste un cronometru digital ieftin pentru a crea un sentiment de urgență și pentru a te ajuta să ajungi la timp.

Aceste tehnici l-au ajutat pe Marian, cel putin acum nu mai intarzie la ore.

Voi aveti probleme de Management al Timpului?

Cum sa nu intarzii niciodata?

Cum sa nu intarzii niciodata?

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Cum sa nu intarzii niciodata?

Publicat pe  7 aprilie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram