Cum sa spui NU

Cum sa spui NU

Cum sa spui NU

Cum sa spui NU www.raduprisacaru.ro

La vârsta de 10 ani, învățasem multe de la bunicul meu, dar lecția despre puterea cuvântului „nu” a rămas cea mai profundă. Bunicul, un om de o vârstă înaintată cu ochi calzi și o voce blândă, avea o înțelepciune deosebită, cucerită în ani de experiențe diverse.

Într-o zi caldă de vară, am plecat cu el la piață. Pe drum, m-a atras un stand plin de dulciuri. Ochii mi s-au luminat, iar pașii m-au purtat instinctiv spre acea ispită colorată. Bunicul a observat și, în loc să mă oprească direct, mi-a povestit despre cum, în tinerețea sa, a învățat să spună „nu”.

El mi-a spus că, în viață, sunt momente când trebuie să refuzi anumite lucruri, chiar dacă par atrăgătoare. „A spune 'nu'”, mi-a explicat el, „nu înseamnă doar a refuza ceva. Înseamnă să-ți cunoști limitele, să-ți respecți valorile și să te protejezi de lucrurile care nu sunt bune pentru tine.”

Mă uitam la dulciurile din fața mea și apoi la bunicul, care mă privea cu înțelepciune. În acel moment, am realizat că a spune „nu” nu era doar o respingere, ci o alegere conștientă pentru propriul meu bine. Am renunțat la dulciuri, alegând să merg mai departe cu bunicul.

Această lecție a rămas cu mine și în anii adolescenței, când presiunile sociale și tentațiile au devenit mai mari. Am învățat să spun „nu” la cereri nerezonabile, la presiunile grupului și la deciziile care nu se aliniau cu valorile mele.

Acum, reflectând la acele momente petrecute cu bunicul, realizez că cea mai mare înțelepciune pe care mi-a oferit-o nu a fost doar un cuvânt, ci o armură pentru viață, o modalitate de a naviga prin lume cu integritate și forță interioară. Bunicul mi-a oferit nu doar o lecție de viață, ci o moștenire valoroasă, gravată în sufletul meu.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cum sa spui NU www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  20 decembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram