Cum tratezi Depresia sau Anxietatea

Cum tratezi Depresia sau Anxietatea

Cum tratezi Depresia sau Anxietatea

Ce este depresia?

Depresia este una dintre cele mai frecvente si grave boli medicale, care poate afecta in mod constant cum te simti, cum actionezi si motivatia care o simti sa faci unele lucruri. 

Starea este tratabila, dar provoaca sentimente de pierdere a interesului si tristete. In cele din urma se manifesta intr-o serie de probleme fizice care pot duce la sansa ca o persoana sa nu poata functiona la serviciu sau acasa. 

Ce este anxietatea?

Anxietatea este un aspectul destul de normal al vietii. Cu toate acestea atunci cand oamenii sunt diagnosticati cu o tulburare de anxietate, exista sanse ca acestia sa aiba episoade de frica, temeri repetate si sytscuri de panica. Sunt frecvente atacurile de panica si sentimentele intense de teroare.

Sentimentele de anxietate pot fi dificil de controlat atunci cand o persoana dezvolta o tulburare de anxietate, tulburare de anxietate sociala, o fobie specifica sau alte tipuri de anxietate. 

Cum se leaga depresia si anxietatea

Chiar daca depresia si anxietatea sunt doua afectiuni diferite, sunt adesea legate intre ele. De multe ori au tratamente similare. Cand te simti de parca esti trist sau anxios din  cand in cand poate fi un raspuns normal la orice fel de situatie stresanta. 

Sentimentele severe si continue ale ambelor conditii vor aparea adesea impreuna si au aceeasi cale de tratament. Inclusiv terapie, tehnici de reducere a stresului, exercitii fizice, modificari ale obiceiurilor de somn si medicamente. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

De ce este mai bune sa vorbesti cu cineva, mai degraba decat sa te inchizi in tine

Sa te duci la un terapeut poate fi o terapie extrem de valoroasa. O poti lua in considerare daca vei lucra la combaterea depresiei sau a anxietatii. Iti poti deschide inima cuiva pe care il cunosti bine si in care ai incredere. 

Vorbind cu un profesionist medical instruit iti poate asigura un plan de actiune pentru gestionarea afectiunii. 

Cu ajutorul unu profesionist, poti

Sa stabilesti obiective pentru imbunatatirea sanatatii si a calitatii vietii tale

Sa abandonezi cateva dintre procesele de gandire si comportamente inutile care contribuie la sentimentele de neputinta si lipsa de speranta. 

Se dezvolti noi abilitati care te pot ajuta sa previi aparitia episoadelor viitoare. 

Sa identifici evenimentele din viata ta care ar fi putut duce la stari de anxietate, depresie si multe altele. 

Tipurile de terapie

Exista mai multe tipuri de tratament pe care oamenii le folosesc pantru a depasi anxietatea si depresia. Unele dintre cele mai comune tipuri va pot ajuta cu procesul de explorare a trecutului dvs. si stabilirea obiectivelor pentru viitor. 

TCC sau terapia cognitiva comporamentala este o modalitate prin care poti arunca o privire asupra comportamentului si a modelelor tale de gandire pentru a identifica gandirea negativa nefolositoare care iti agraveaza starea. Schimbarea comportamentelor care iti inrautasesc starea poate fi un aspect crucial al terapiei tale. 

Terapia interpersonala sau IPT ajuta persoanele sa isi imbunatateasca relatiile cu ceilalti prin rezolvarea problemelor si exprimarea emotiilor mai sanatos. Aceasta forma de terapie poate ajuta cand te adaptezi la evenimente dificile din viata, dificultati cu abilitati sociale si cand ai relatii personale de-a lungul vietii. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Cat de mult te poate ajuta activitatea fizica

Exercitiile fizice pot fi, de asemenea, o terapie excelenta fara medicamente pe care o poti folosi pentru a combate depresia si simptomele de anxietate. 

Adaugarea regulata a exercitiilor fizice in rutina de zi cu zi poate fi o modalitate excelenta de a genera endorfina in tot corpul, de a te simti mai viu si de a lucra pentru a stabili o metoda mai sanatoasa pentru combaterea simptomelor anxietatii si depresie. 

Cercetarile privind axientatea si depresia arata ca exercitiile fizice pot avea o serie de beneficii psihologice si fizice, imbunatatind starea de spirit si asigurandu-te ca iti poti depasi simpotlmele mai repede. Daca ai o rutina de exercitii te poate ajuta sa impiedici episoade de anxietate si depresie. 

Exercitiile ajuta prin eliberarea endorfinei care te face sa te simti bine, oferindu-ti timpul sa-ti iei mintea de la unele ganduri care te fac sa te simti depresiv si beneficiul suplimentar este posiblitatea de a castiga incredere de sine. 

Cum tratezi Depresia sau Anxietatea Gaseste-ti Pacea www.raduprisacaru.ro

Cum tratezi Depresia sau Anxietatea

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  28 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram