Daca nu gasesti nici o cale, creeaza tu una!

Daca nu gasesti nici o cale, creeaza tu una!

Daca nu gasesti nici o cale, creeaza tu una!

Bunicul meu, un bătrân isteț care a trăit toată viața sa în Iași, m-a învățat multe lecții valoroase, dar una dintre cele mai importante a fost: „Dacă nu găsești nicio cale, creează tu una!” Această lecție a venit la un moment când mă confruntam cu o dificultate mare în viața mea.

Eram adolescent și mă luptam să mă decid asupra unui drum în viață. Simțeam că toate căile erau blocate sau inaccesibile pentru mine. Într-o zi, stând cu bunicul în curtea casei sale vechi din Iași, i-am împărtășit neliniștile mele. El m-a ascultat cu atenție, apoi mi-a spus cu un zâmbet blând: „Știi, în viață, uneori nu găsești o cale deja făcută pentru tine. Atunci trebuie să iei lopata și să-ți sapi propriul drum.”

Aceste cuvinte au fost pentru mine o revelație. Am înțeles că nu trebuie să mă limitez la opțiunile existente sau la ceea ce alții consideră posibil. Bunicul a continuat să-mi povestească despre tinerețea sa, despre cum a trebuit să se reinventeze de mai multe ori, să-și schimbe meseria și să învețe lucruri noi pentru a se adapta timpurilor.

M-am gândit mult la povestea lui și am decis să aplic această filozofie în viața mea. Am început să explorez domenii noi, să învăț abilități diferite și să-mi creez propriul meu drum. A fost un proces dificil, dar și foarte satisfăcător. Cu fiecare pas pe calea pe care mi-o construiam, simțeam cum cresc și mă dezvolt.

Leția bunicului meu m-a însoțit de-a lungul anilor. Ori de câte ori mă confrunt cu o situație în care căile par blocate, îmi amintesc de cuvintele lui și știu că soluția este să creez propriul meu drum. Acest gând m-a ajutat să depășesc multe obstacole și mi-a dat curajul să îmi urmez visurile, indiferent de dificultăți. Grație lui, am învățat că, în viață, uneori, cel mai mare act de curaj este să-ți sapi propriul drum.

Daca nu gasesti nici o cale, creeaza tu una! www.raduprisacaru.ro

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Daca nu gasesti nici o cale, creeaza tu una! www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  17 ianuarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram