De ce esti in competitie doar cu tine (2) – Continuare

Invata din calatorie

Suntem o societate foarte orientata spre rezultate. Oamenilor le place sa vorbeasca despre realizarile lor. Ceea ce conteaza cu adevarat este pregatirea si cunostintele pe care le acumulezi pe masura ce iti atingi obiectivul. 

Concentrarea mintii pe atuurile si cunostintele pe care le-ai construit este mai importanta decat rezultatele. 

Un exemplu excelent in acest sens ar putea fi cineva intr-o echipa de fotbal. Ne asteptam intotdeauna ca cineva sa-si descrie realizarile la o echima de fotbal prin numarul de trofee si campionate castigate. Dar, cineva care a jucat fotbal ani buni si nu a castigat niciodata un campionat. Ar trebui sa aiba, de asemenea, dreptul sa vorbeasca despre experienta pe care au avut-o, ce a invatat despre munca in echipa, despre cum s-a consolidat si despre cum a avut cateva jocuri grozave pe parcursul carierei. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Sa te concentrezi pe abilitatile tale principale

Atunci cand petrecem timp in competitie cu noi insine, mai degraba decat sa urmarim constant competitia, putem afla ce fel de abiltati sunt cu adevarat valoroase pentru noi si la ce suntem buni. Preluarea noilor abilitati poate fi importanta. Atunci cand suntem intr-o concurenta constanta cu altii care ar putea avea deja expertiza intr-un sector specific, ne vom simti frustrati. 

Ar trebui sa imbunatatesti domeniile in care esti cel mai bun si sa te concentrezi pe noile abilitati pe care le poti dezvolta fara sa te lasi frustrat pana ajungi la nivelul de expert. Ai putea concura in sectorul gresit doar pentru ca abilitatea are valoare pentru altcineva. Ramai la abilitatile pe care doresti sa le imbunatatesti. 

Nu ii mai sabota pe ceilalti

Poate esti obisnuit sa ii sabotezi pe altii atunci cand esti in concurenta directa cu ei. Vei elimina gandurile negative pe care le poti avea atunci cand vei lua in considerare valorile si concurezi doar cu tine. 

Intotdeauna va fi cineva mai bun decat tine

Adevaratii campioni si experti sunt rari. A fi cel mai bun la ceva nu este un loc unde trebuie sa fii, orice mica imbunatatire poate fi sarbatorita. Cand accepti faptul ca intotdeauna va exista cineva mai bun decat tine, poti lucra la a te simti mai bine cu privire la imbunatatirile pe care le realizezi in timp. 

Tine minte unele dintre aceste idei in timp ce lucrezi la a concura mai mult cu tine decat cu ceilalti. 

De ce esti in competitie doar cu tine (2) Dezvoltare Personala 14 www.raduprisacaru

De ce esti in competitie doar cu tine (2)

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

De ce esti in competitie doar cu tine (2)
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Buna. Cum te pot ajuta? Scrie Acum pe WhatsApp