Dezvoltare Personala - Invata sa inveti o abilitate

Dezvoltare Personala - Invata sa inveti o abilitate

Dezvoltare Personala - Invata sa inveti o abilitate

Sa inveti este o abilitate. Aceasta abilitate poate fi imbunatatita.

Sunt multe motive pentru care ai vrea sa inveti o abilitate noua. Astea sunt doar cateva dintre ele:

  • Sa promovezi in cadrul organizatiei.
  • Sa iti pastrezi mintea activa.
  • Pentru ca este captivant si de ajutor sa inveti lucruri noi.
  • Sa te muti intr-o industrie diferita.
  1. Seteaza un scop specific

Cand alegi o abilitate pe care vreai sa o inveti, trebuie sa iti spui care sunt obiectivele la care vrei sa ajungi. Oricum trebuie sa ai un tel specific si sa te asiguri ca nu este vag.

2. Impune-ti un deadline.

Cu totii stim despre legea lui Parkinson. Daca aplici legea in invatarea unei noi abilitati, vei ajunge sa depui mai mult eford pentru aceasta. In acelasi timp, si opusul este adevarat. Cu cat depui mai putin timp in a dobandi o abilitate, cu atat mai putin efort vei depune.

Foloseste legea lui Parkinson impunandu-ti un deadline pentru a invata o noua abilitate.

3. Sa crezi in tine

Henry Ford a spus “Daca te gandesti ca poti face un lucru sa ca nu poti face un lucru, ai dreptate”. Exista cercetari care demonstreaza ca daca crezi in tine poti invata abilitati noi chiar daca nu esti talent inascut. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Cand vine vorba de invatat lucruri noi, persoanele au 2 tipuri de gandire: oamenii care cred ca pentru a invata o abilitate noua trebuie sa fii talentat din nastere si oamenii care cred ca invatarea unei noi abilitati depinde doar de motivatia si efortul lor. 

Este clar ca, persoanele din al doilea grup au mai multa perseveranta cand vine vorba de a invata o abilitate noua. Se spune ca, daca vrei sa inveti, trebuie sa adopti stilul de gandire potrivit.

4. Fa cercetari preliminare

Gaseste cateva carti, video-uri pe YouTube, tutoriale, webinarii, cursuri despre abilitatea pe care vrei sa o inveti. Sa te asiguri ca continutul este de calitate superioara. Apoi, incepti sa te uiti la aceste resurse. 

Sa nu te opresti pentru detalii momentan. Vrei doar sa intelegi procesul care trebuie urmat ca sa poti invata noua abilitate

5. Aplica principiul Pareto

Principiul lui Pareto este cuoscut ca si regula de 80/20: 80% din rezultatele tale vin din 20% din eforturile tale. Cum se aplica acest principiu cand incerci sa inveti o abilitate noua? Cand inveti ceva nou, incearca sa identifici care invataturi te vor ajuta sa obtii 80% din rezultate.

6. Avanseaza repede de la a invatata, la a face 

Pana acum ai efectuat cercetare preminilara pentru abilitatea ta, te-ai uitat la niste oameni care au acea abilitate. In plus, bazat pe cercetarea ta, ai identificat componentele de baza ale abilitatii

Ce nu ai facut inca? Nu ai actionat. Chiar daca pregatirea este importanta, nu vrei sa te impotmolesti in stadiul de pregatire. Trebuie sa te apuci sa faci ceva cat de repede poti. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

7. Exerseaza. Exersarea e singura metoda de a invata.

Din pacate, exersarea poate deveni repetitiva si monotona. De aceea, pentru a invata o abilitate noua, ai nevoie de disciplina si rabdare.

8. Sa ai un scop pentru fiecare lectie pratica.

Cu cat este scopul nostru mai departe, cu atat mai greu este sa il atingem. Trebuie sa iti imparti scopul in bucati, dupa in bucatele, pana ajungi la nano-bucatele. 

Ideal, ar fi sa ai cate un scop pentru fiecare lectie practica. Aceasta metoda te va tine motivat ca sa iti atingi scopurile de termen scurt. 

Dezvoltare Personala - Invata sa inveti o abilitate Dezvoltare Personala 8 www.raduprisacaru.ro

Dezvoltare Personala - Invata sa inveti o abilitate

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  29 iulie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram