Directia ta este mult mai importanta decat viteza ta

Directia ta este mult mai importanta decat viteza ta

Directia ta este mult mai importanta decat viteza ta

În inima orașului Iași, sub umbra bătrânilor tei, am învățat una dintre cele mai prețioase lecții de la bunicul meu, Dumitru. Fiecare moment petrecut cu el era o poveste în sine, dar povestea care mi-a marcat cel mai mult drumul a fost despre importanța direcției în viață.

Era o zi caldă de vară, și bunicul Dumitru, cu ochii lui blânzi și vocea sa calmă, m-a luat de mână și m-a dus în grădina sa, un mic paradis plin de flori și pomi fructiferi. Acolo, a început să-mi povestească despre viața sa, despre greșelile și realizările lui.

"Știi, copilul meu," a început el, "viața este ca o călătorie lungă. Uneori, ești tentat să alergi cât de repede poți, crezând că așa vei ajunge mai repede la destinație. Dar, important nu e cât de rapid mergi, ci în ce direcție te îndrepți."

Mi-a arătat apoi un pom pe care îl plantase când era tânăr. "Am plantat acest pom cu gândul că, într-o zi, va da cele mai dulci fructe. Nu s-a întâmplat peste noapte. A fost nevoie de răbdare, de îngrijire și, mai ales, de a ști că am ales locul potrivit pentru el."

Povestea lui bunicul Dumitru mi-a deschis ochii. Am înțeles că a te grăbi fără un scop clar e ca și cum ai merge în cerc. Progresul adevărat, cel care contează cu adevărat, vine atunci când ești sigur pe direcția ta, chiar dacă pașii pe care îi faci sunt mici.

"În viață, așa cum am făcut cu acest pom, trebuie să plantezi semințele gândurilor și acțiunilor tale în locul potrivit. Și chiar dacă nu vei vedea rezultate imediate, timpul și perseverența vor aduce roadele dorite," a încheiat el.

Această lecție, învățată în umbra copacilor din grădina bunicului meu, a rămas cu mine. De atunci, am învățat să apreciez călătoria mai mult decât destinația și să-mi aleg direcția cu grijă, știind că viteza nu e întotdeauna cea mai importantă.

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Dezvoltare Personala, Coaching, Mentorat, Branding Personal, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Viteza ta este mult mai importanta decat viteza ta www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  12 decembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram