Disciplina

Disciplina

Disciplina

Disciplina www.raduprisacaru.ro

În inima orașului Iași, pe o stradă pietruită, trăia bunicul meu, un om de o disciplină de fier. Poveștile lui despre viața în acest oraș plin de istorie și cultura m-au învățat lecții de viață pe care nu le voi uita niciodată.

Bunicul era un om al matineului, cu o rutină zilnică impecabilă. Îmi amintesc cum, în vizitele mele de vară, mă trezea în fiecare dimineață la ora 6, când razele soarelui abia începeau să se strecoare prin jaluzelele vechi. „Disciplina începe cu zorii zilei,” îmi spunea el, cu o ceașcă de ceai negru în mână.

După micul dejun, urma o plimbare prin Grădina Botanică, unde bunicul îmi povestea despre plante și despre importanța naturii în echilibrul vieții. Aceste plimbări nu erau doar pentru exercițiu fizic, ci și pentru meditație și aprecierea frumuseții din jur.

În fiecare după-amiază, bunicul își dedica timpul studiului. Biblioteca sa veche, cu rafturi pline de cărți îngălbenite, era sanctuarul său. „Disciplina înseamnă să te educi constant,” îmi spunea el, încurajându-mă să citesc și să învăț. Orele petrecute acolo, răsfoind paginile cărților, au fost cele mai prețioase momente ale copilăriei mele.

Dar cel mai important lucru pe care l-am învățat de la bunicul a fost disciplina muncii. Indiferent de sarcină, fie că era vorba de grădinărit sau de reparat ceva în casă, el punea suflet și atenție în fiecare detaliu. „Orice faci, fă-o bine,” îmi spunea mereu.

Am învățat de la bunicul meu că disciplina nu este despre restricție, ci despre respectul față de timp, natură, cunoaștere și muncă. Lecțiile lui Dumitru, învățate în inima orașului Iași, mi-au modelat caracterul și mi-au dat o bază solidă pentru viață. Îi sunt recunoscător pentru aceste lecții de neprețuit, pe care le voi transmite mai departe, cu aceeași dragoste și respect.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Disciplina www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  19 decembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram