Dorim ceea ce nu avem

Dorim ceea ce nu avem

Dorim ceea ce nu avem

De mic copil, am fost fascinat de poveștile bunicului meu, care a trăit toată viața în Iași. Una dintre cele mai prețioase lecții pe care mi le-a împărtășit a fost despre natura umană și dorința constantă pentru ceea ce nu avem. Această poveste, pe care am auzit-o în nenumărate seri de vară, pe veranda casei sale vechi, a modelat profund modul în care văd viața.

Bunicul, un om înțelept și cu o experiență de viață vastă, îmi povestea despre copilăria sa sărăcăcioasă, într-o Iași de altădată. Își dorea mereu jucării noi, haine frumoase și dulciuri, lucruri pe care prietenii săi mai norocoși le aveau. Dar, în loc să se lamenteze, a învățat să aprecieze ceea ce avea – dragostea familiei, frumusețea orașului său, și jocurile simple care nu costau nimic.

Pe măsură ce a crescut, bunicul și-a dat seama că, chiar și atunci când și-a îndeplinit unele dintre aceste dorințe, a început să dorească alte lucruri – o carieră mai bună, o casă mai mare. Așa a ajuns să înțeleagă că natura umană ne face să dorim mereu ceea ce nu avem, dar adevărata fericire vine din a aprecia prezentul și ceea ce avem deja.

Lecția lui m-a învățat să privesc viața cu recunoștință și să mă bucur de momente, în loc să alerg mereu după ceva mai bun. Mi-a arătat că, deși aspirațiile și visurile sunt importante, fericirea și împlinirea se găsesc adesea în lucrurile mici și simple, în căldura unei amintiri sau într-un zâmbet sincer. Această poveste, împărtășită de bunicul meu, este un far călăuzitor în călătoria mea prin viață.

Dorim ceea ce nu avem www.raduprisacaru.ro

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Dorim ceea ce nu avem www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  10 ianuarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram