Durerea Emotionala

Durerea Emotionala

Durerea Emotionala

În inima orașului Iași, într-un apartament modest situat la etajul unui bloc, locuia bunicul meu, Dumitru. Era un bărbat muncitor, a cărui viață era plină de povești și înțelepciune. Într-o zi de vară, când vizitam apartamentul său plin de amintiri, am avut o conversație care mi-a schimbat percepția asupra durerii emoționale.

Eram pe balcon, privind spre străzile agitate ale orașului, când mi-am deschis inima în fața lui. Vorbeam despre provocările adolescenței, despre prietenii care plecau și despre primele dezamăgiri ale inimii. Bunicul Dumitru mă asculta cu o răbdare de neclintit, ochii lui calzi și înțelegători îmi transmiteau că fiecare cuvânt al meu contează.

După ce am terminat de vorbit, bunicul a luat o gură de aer și a început să împărtășească din înțelepciunea sa. "În viață, nepoate," îmi spunea el, "vei întâlni multe forme de durere. Dar secretul este să înveți cum să reacționezi la ea." Îmi povestea cum, în anii de muncă grea și de luptă cu adversitățile, a învățat că durerea emoțională nu trebuie evitată, ci acceptată și înțeleasă.

"Imaginează-ți durerea ca pe un râu care trebuie să-și găsească drumul către mare," continua el. "Dacă încerci să oprești râul, te vei îneca. Dar dacă îl lași să curgă, vei vedea cum, treptat, apele se vor liniști." Această metaforă simplă dar profundă mi-a rămas întipărită în minte.

Mi-a mai spus că, în momentele dificile, trebuie să fim ca un muncitor dedicat, lucrand cu răbdare și hotărâre asupra propriilor emoții. Să ne construim un baraj intern, nu pentru a opri apa, ci pentru a direcționa fluxul în mod constructiv.

Această lecție, învățată într-o zi călduroasă de vară, pe balconul bunicului meu din Iași, mi-a modelat modul în care mă confrunt cu suferința emoțională. De fiecare dată când simt că apele durerii amenință să mă înghită, îmi amintesc de cuvintele lui Dumitru și îmi găsesc forța de a lăsa râul să curgă, știind că, în cele din urmă, va găsi calea către o mare de liniște și înțelegere.

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Dezvoltare Personala, Coaching, Mentorat, Branding Personal, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Durerea Emotionala www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  28 noiembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram