Fericirea este o Alegere - Dezvoltare Personala

Fericirea este o Alegere - Dezvoltare Personala

Fericirea este o Alegere - Dezvoltare Personala

Am avut norocul să am un bunic minunat pe nume Dumitru (Mitruță). Acesta mi-a oferit cele mai prețioase lecții de viață. Printre toate învățăturile pe care mi le-a împărtășit, una dintre cele mai importante a fost despre fericire și puterea de a alege să fim fericiți.

Bunicul meu obișnuia să spună că fericirea nu vine din circumstanțe exterioare, ci din interiorul nostru. M-a învățat că putem găsi fericirea în cele mai mici și simple lucruri din viață. Și că secretul constă în a ne concentra pe ceea ce avem și să fim recunoscători pentru asta.

Îmi aduc aminte de serile petrecute alături de el, în parcul de langa boc, plin de flori. În timp ce admira frumusețea naturii, Bunicul îmi spunea că fiecare floare și fiecare răsărit de soare este un prilej de bucurie. Mi-a explicat că trebuie să ne deschidem ochii și inima către frumusețea lumii și să învățăm să apreciem fiecare moment.

De-a lungul anilor, am început să pun în practică învățăturile lui. Am învățat să mă bucur de micile plăceri ale vieții - o cană de ceai într-o dimineață liniștită, un râs alături de prieteni sau o plimbare în parc. Am realizat că fericirea nu depinde de lucruri materiale sau de situații exterioare, ci de atitudinea și perspectiva noastră. Acest lucru l-am aplicat și ăn cei 3 ani petrecuți în penitenciar. Am găsit fericirea în interiorul meu.

Bunicul meu mi-a arătat că alegerea de a fi fericit este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru dezvoltarea personală. Prin alegerea de a vedea partea bună a vieții și de a ne concentra pe lucrurile care ne aduc bucurie, putem crește și evolua ca persoane.

Fericirea este o Alegere

Astăzi, atunci când mă gândesc la Bunicul meu și la înțelepciunea lui, îmi aduc aminte de lecția sa prețioasă: fericirea este o alegere pe care o facem în fiecare zi. Știu acum că, indiferent de circumstanțele din jurul meu, pot alege să fiu fericit și să îmi creez propria mea fericire.

Prin urmare, sunt recunoscător pentru bunicul Dumitru și învățătura sa despre fericire. A fost o lecție esențială care mi-a arătat că fericirea este un dar pe care îl avem în noi și că putem să-l cultivăm și să-l împărtășim cu ceilalți. Este un aspect fundamental pentru dezvoltarea noastră personală și pentru crearea unei vieți pline de împlinire și bucurie.

Fericirea este o Alegere - Dezvoltare Personala - www.raduprisacaru.ro

Dezvoltare Personala, Coaching, Mentorat, Branding Personal, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Fericirea este o Alegere - Dezvoltare Personala - www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  5 iulie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram