Fericirea este o alegere!

Fericirea este o alegere!

Ferigirea este o alegere!

Fericirea este o alegere! www.raduprisacaru.ro

Când eram copil, bunicul meu Dumitru, un bărbat înțelept, mi-a împărtășit o lecție de viață pe care nu am să o uit niciodată. Într-o zi de vară, m-am așezat lângă el la fereastra apartamentului său, de unde puteam vedea parcul plin de copii jucându-se și bătrâni stând pe bănci, povestind.

"Știi, fericirea este o alegere," îmi spuse el, privind spre copiii care râdeau și alergau. Am râs, gândindu-mă că bunicul meu are tendința să exagereze. Dar el continuă: "Când eram tânăr, viața nu era ușoară. Dar am învățat că putem alege să vedem frumusețea chiar și în cele mai grele momente."

Curios, l-am întrebat cum a ajuns la această concluzie. El îmi povesti despre tinerețea sa, despre perioadele grele prin care trecuse, dar și despre micile bucurii care îi luminau zilele. Mi-a vorbit despre cum, în ciuda greutăților, alegea să se bucure de fiecare clipă petrecută cu familia, de fiecare copac înflorit din parc, de fiecare răsărit de soare.

"Vezi," spuse el, arătând spre copiii care se jucau afară, "puteam să mă concentrez pe zgomotul și haosul, dar am ales să admir bucuria și energia lor."

În zilele următoare, am început să aplic lecția bunicului meu. În loc să mă plâng de lucrurile care nu mergeau bine, am început să caut aspectele pozitive. Am învățat să apreciez momentele mici, dar prețioase, cu familia și prietenii, să mă bucur de un apus de soare sau de cântecul păsărilor.

Acum, când privesc înapoi, îmi dau seama că bunicul Dumitru mi-a oferit unul dintre cele mai prețioase daruri: înțelegerea că fericirea este o alegere, o atitudine interioară pe care o putem cultiva indiferent de circumstanțe. Această lecție a rămas cu mine și m-a ghidat în multe momente ale vieții mele.

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Dezvoltare Personala, Coaching, Mentorat, Branding Personal, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Fericirea este o alegere! www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  22 noiembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram