Fericirea inseamna sa te impaci cu tine insuti

Fericirea inseamna sa te impaci cu tine insuti

Fericirea inseamna sa te impaci cu tine insuti

Pe vremea când eram copil, în fiecare vară mergeam la Iași să-l vizitez pe bunicul meu, un om înțelept și cu o inimă mare. Casa lui veche, cu grădina plină de flori și pomi fructiferi, era un univers plin de povești și lecții de viață. Printre cele mai prețioase lucruri pe care le-am învățat de la el a fost definiția adevăratei fericiri: a fi în pace cu tine însuți.

Bunicul era un om simplu, cu o viață dedicată muncii și familiei. Nu căuta niciodată lucruri mărețe sau strălucirea recunoașterii externe. În schimb, găsea bucurie în lucrurile mici: o carte bună, o plimbare prin grădină, o conversație cu un prieten vechi. "Fericirea," îmi spunea el, "nu vine din ce ai sau ce faci, ci din cine ești."

Am învățat această lecție într-o zi de vară, în timp ce îl ajutam să planteze flori în grădină. Îmi povestea despre tineretea lui, despre greutățile prin care trecuse și cum, în ciuda tuturor, rămăsese mereu mulțumit și fericit. "Fericirea este să te accepți pe tine însuți, cu bune și cu rele. Să înțelegi că fiecare greșeală, fiecare bucurie, fiecare durere te face să fii tu."

Cuvintele lui au răsunat adânc în mine. Am început să înțeleg că fericirea nu este ceva ce poți găsi în exterior, ci ceva ce construiești în interior. Bunicul meu mi-a arătat că a fi în armonie cu tine însuți, a accepta fiecare parte a ființei tale, este cheia unei vieți împlinite.

Odată ce am început să aplic această filozofie în viața mea, am observat cum lucrurile au început să se schimbe. Nu mai căutam aprobarea altora sau să mă compar cu ei. Am început să găsesc bucurie în propriile mele realizări, indiferent cât de mici erau.

Bunicul meu din Iași nu mi-a dat doar o lecție de viață; mi-a oferit un model de urmat, un exemplu de integritate și pace interioară. Mi-a arătat că adevărata fericire înseamnă să fii în pace cu tine însuți, un dar neprețuit pe care îl port cu mine mereu.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Fericirea inseamna sa te impaci cu tine insuti www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  31 ianuarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram