Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul

Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul

Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul

Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul www.raduprisacaru.ro

În inima centrului Iașului, la etajul înalt al unui bloc vechi și impunător, locuia bunicul meu. Avea ochi blânzi, plini de înțelepciune acumulată de-a lungul anilor, și o voce caldă care mă îndemna mereu să visez mare și să nu mă descurajez niciodată de greutățile vieții.

Bunicul meu, cu inima sa mare și cu sufletul plin de experiențe, îmi spunea mereu că trebuie să fiu realist în abordarea vieții, să înțeleg că există limite și obstacole, dar să nu îmi pierd niciodată speranța și dorința de a atinge imposibilul.

Într-o după-amiază însorită, bunicul m-a chemat în balconul său mic, de unde se deschidea o priveliște minunată spre orașul aglomerat și îndepărtat. Într-un colț al balconului, bunicul meu avea un ghiveci de flori, iar în mijlocul acestuia a plantat o sămânță mică, abia vizibilă.

"Vezi acest boboc mic?", m-a întrebat el, privindu-mă cu o expresie misterioasă în ochi. "Acesta este visul tău. Îți aparține să-l hrănești, să-l îngrijești și să-l vezi crescând într-un copac frumos și măreț."

Anii au trecut, iar eu m-am transformat într-un tânăr plin de ambiție și încredere. În timp ce mă luptam să-mi ating obiectivele și să înfrunt provocările vieții, am început să înțeleg cu adevărat învățătura bunicului meu.

El m-a învățat că visele noastre sunt precum flori fragile: au nevoie de grijă, răbdare și credință pentru a înflori și a deveni realitate. Chiar dacă uneori parcă era imposibil să ating acele vise mari, bunicul meu m-a învățat că nimic nu este cu adevărat imposibil atâta timp cât nu renunți și continui să crezi în puterea ta de a le realiza.

Astfel, am învățat de la bunicul meu că a fi realist și a dori mereu imposibilul nu sunt concepte contradictorii, ci dimpotrivă, ele sunt cele care ne împing să ne depășim limitele și să ne urmăm visurile cele mai mari, chiar și atunci când pare că suntem singuri într-un balcon înalt, privind spre orizontul îndepărtat al vieții.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  14 februarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram