Incerci - Esuezi - Reusesti

Incerci - Esuezi - Reusesti

Incerci - Esuezi - Reusesti

Experiența învățăturilor primite de la bunicul meu, care locuia în Iași, într-un bloc modest, m-a învățat o lecție de viață esențială: că drumul către succes implică deseori încercări, eșecuri și, în cele din urmă, reușite. În fiecare vară, când mergeam să-l vizitez, bunicul meu îmi povestea povești din tinerețea sa și îmi împărtășea înțelepciunea sa, care avea să devină fundamentul învățăturilor mele.

Într-o zi, stând pe balconul apartamentului său din blocul comunist, bunicul mi-a spus că, indiferent de ce îmi propun să realizez în viață, trebuie să fiu pregătit să întâmpin obstacole și să înfrunt eșecuri. Mi-a povestit despre momentele dificile pe care le-a avut de-a lungul vieții sale și despre cum a învățat să le depășească cu perseverență și determinare.

Una dintre cele mai memorabile lecții a fost atunci când bunicul mi-a arătat grădina lui mică și modestă din spatele blocului. Îmi spunea mereu că, deși nu avea prea mult loc, a încercat mereu să cultive flori și legume acolo. În timp ce ne plimbam printre rândurile de legume și flori, mi-a explicat că, de multe ori, semănatul și îngrijirea plantelor nu dădeau rezultate imediate. Unele semințe nu germinează, iar unele plante nu reușesc să crească sănătoase. Cu toate acestea, bunicul meu nu s-a descurajat niciodată. Încerca din nou și din nou, până când reușea să obțină recolta dorită.

Această învățătură simplă, dar profundă, m-a însoțit de-a lungul vieții mele. Am învățat că eșecurile nu sunt sfârșitul drumului, ci doar o parte firească a călătoriei către succes. Am îmbrățișat ideea că, indiferent cât de des cădem sau cât de greu ne este să ne ridicăm, trebuie să continuăm să ne străduim și să credem în puterea noastră de a reuși. Astfel, lecția învățată de la bunicul meu în Iași, la bloc, mi-a oferit un ghid prețios în navigarea prin provocările vieții și în căutarea succesului.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Incerci - Esuezi - Reusesti
www.raduprisacaru.ro

Incerci - Esuezi - Reusesti www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  21 februarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram