Increderea in sine

Increderea in sine

Increderea in sine

În inima orașului Iași, într-un apartament vechi, plin de amintiri și povești, am avut privilegiul să învăț despre încrederea în sine de la bunicul meu, o sursă nesfârșită de înțelepciune și calm. Fiecare vizită la el se transforma într-o lecție de viață, dar cele despre încrederea în sine mi-au rămas adânc întipărite în suflet.

Bunicul, un om de o modestie rar întâlnită, dar cu o statură morală impresionantă, mi-a împărtășit secretul încrederii în sine printr-o serie de povești din tineretea sa. Poveștile lui, deși simple, erau pline de semnificații profunde, ilustrând cum încrederea în sine nu vine din aprobarea celorlalți, ci din cunoașterea și acceptarea propriei persoane. El credea cu tărie că încrederea în sine este temelia pe care se construiește o viață împlinită și fericită.

Îmi amintesc cum, într-o după-amiază liniștită, stând pe veranda casei sale, bunicul mi-a povestit despre prima sa experiență ca vorbitor în public. În ciuda emoțiilor și a temerilor, a reușit să-și găsească curajul de a vorbi, datorită convingerii ferme în propriile valori și idei. Această experiență a fost pentru el un moment de cotitură, demonstrând că încrederea în sine poate fi construită și consolidată prin înfruntarea fricilor.

M-a învățat că încrederea în sine începe cu micile victorii personale, cu recunoașterea și celebrarea propriilor realizări, indiferent cât de mici. Mi-a arătat că fiecare eșec este o lecție și că reziliența în fața adversității este esențială pentru a-ți construi încrederea.

Mai presus de toate, bunicul mi-a exemplificat cum încrederea în sine se manifestă prin autenticitate și integritate. El trăia conform propriilor principii, indiferent de presiunile sociale sau de judecățile celorlalți. Această integritate intransigentă m-a inspirat profund și mi-a arătat că adevărata încredere în sine vine din a fi sincer cu tine însuți și cu ceilalți.

Lecțiile despre încrederea în sine învățate de la bunicul meu în Iași nu sunt doar amintiri prețioase, ci și principii de viață pe care le port cu mine. Mi-a oferit nu doar un model de urmat, ci și convingerea că încrederea în sine este cheia pentru a naviga provocările vieții cu grație și curaj.

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Increderea in sine www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  1 februarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram