Invata invata invata - Dezvoltare Personala

Invata invata invata - Dezvoltare Personala

Invata invata invata - Dezvoltare Personala

In viata de zi cu zi, nu este suficient sa ramai cu ceea ce stii deja. Pentru a folosi potentialul maxim, trebuie sa incerci sa aduni mai multe cunostinte despre lumea din jurul tau. Daca vrei sa cresti in continuare, trebuie sa faci din invatare un obicei. 

Iata cateva dintre modalitatile de a face din invatare un obicei:

 1. Pregateste o lista pentru invatare

In general, obisnuim sa tinem lista de sarcini. Dar acum, trebuie sa facem o lista pentru invatat. Scrieti noile domenii de studiu care va motiveaza si pastrati lista la indemana. Salvarea ideilor te poate duce la mai multe cautari. 

 1. Citeste mai mult

Undeva dupa “dubleaza-ti profitul”, “invinge concurenta”, ai pus si rezolutia “citeste mai mult”. Pentru asta, este bine intodeauna sa ai o carte cu tine sau materiale de citit la indemana sau chiar pe telefon, astfel incat sa poti citi oricand ai timp liber. 

 1. Fa-ti prieteni intelectuali

Incepe sa petreci timp cu oameni care isi investesc timpul pentru a invata lucruri noi. Nu doar cine este inteligent. Daca ai colegi care isi petrec o mare parte din timp invatand, incearca sa petreci timp cu ei. Ai putea invata mai multe decat crezi, de exemplu metode de invatare rapida. Avand in vedere ca persoanele respectiva invata mult timp ar trebui sa stie niste metode in plus fata de tine, si studiile arata ca avem tendinta de a lua obiceiuri de la persoanele din jurul nostru. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

 1. Invatai-i pe altii

Invatam mai bine si retinem mai mult atunci cand credem ca in viitor o sa trebuiasca sa invatam alte persoane la randul nostru. Asadar, daca ai invatat ceva nou, incearca sa impartasesti cu ceilalti. Odata ce incepi sa faci acest lucru, vei fi surprins de rezultate, cu viteza prin care iti poti extinde reteaua, orizontul si noile lucruri invatate. 

 1. Pune in practica

Teoria este inutila daca nu o aplici in practica. Cel mai bun lucru este sa incerci sa uitilizezii ce ai invatat in urmatoarele 24 de ore de la invatare. Incearca sa adaugi obiceiuri noi la rutina ta. 

 1. Fa din invatare o prioritate

Multe dintre circumstantele externe te vor impedica sa inveti noile abilitati. Dar dorinta ta de invatare trebuie sa fie prioritara. Dupa ce ai decis sa faci un obicei din invatare, depinde de tine daca vrei sa fie o prioritate sau nu. 

 1. Cauta invatarea

Cauta intotdeuna oportunitatea de a invata din imprejurimile tale si de la fiecare sursa posibila. Poti identifica o lectie oricand. O furnica care incearca sa mearga purtand un cub de zahar ne poate invata o lectie despre perseverenta. Astfel, putem invata de la oricine, dar trebuie sa fim atenti. 

A fi ignorant nu este o rusine, dar sa nu iti doresti sa inveti este.

Invata invata invata - Dezvoltare Personala

Invata invata invata - Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  23 noiembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Categorii

 • Articole recente

 • Etichete

 • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


 • Descarca Acum Gratuit:

 • Articole Despre

 • Descarca Acum Gratuit

 • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram