Invata sa te Concentrezi - Dezvoltare Personala

Invata sa te Concentrezi - Dezvoltare Personala

Invata sa te Concentrezi - Dezvoltare Personala

Cum să te concentrezi și să îți antrenezi creierul pentru a te concentra mai bine.

Trăim într-o lume plina de distrageri. Indiferent unde te afli astăzi, vor exista întotdeauna informatii, lucrusi si oameni care te vor distrage. Colegii tăi vorbesc despre întâlnirea lor cea mai recentă, mesajele de notificare care apar pe ecranele tale și nu doar ecranul telefonului mobil. Și chiar dacă încerci să găsești un loc liniștit, va exista întotdeauna cineva cu un dispozitiv mobil care sună.

Cu toate aceste distrageri,

este incredibil de dificil să te concentrezi pe ceva pentru foarte mult timp.

Deci, cum să te concentrezi mai bine?

Obișnuiește-te să oprești dispozitivele.

Da, știu că asta este greu pentru majoritatea oamenilor. Credem că dispozitivele noastre sunt atât de vitale pentru viața noastră, încât gândul de a le opri ne face să ne simțim nesiguri. Realitatea este că nu sunt vitale, iar lumea nu se va termina în următoarele treizeci de minute.

Deci oprește-le. Bateria ta îți va mulțumi pentru asta. Mai important, totuși, atunci, vei începe să te concentrezi mai mult pe ceea ce trebuie făcut.

Nu trebuie să faci acest lucru pentru foarte mult timp. Poți seta un interval de timp de treizeci de minute pentru a fi complet liber de mobil.

În timp, pe măsură ce faci acest lucru mai frecvent, vei începe în curând să descoperi că creierul tău luptă din ce în ce mai puțin. Când pornești dispozitivul după timpul concentrat asupra muncii, descoperi că lumea nu s-a sfârșit.

Creează o listă cu muzica ta preferată.

Mulți dintre noi ascultăm muzică folosind o aplicatie de streaming de muzică și este foarte ușor să ne creăm propriile liste de cantece. Aceasta înseamnă că putem crea liste de redare în scopuri specifice.

Ori de câte ori dorești să intri într-o muncă profundă și concentrată, ascultă acea listă de cantece. Ceea ce se întâmplă este că creierul tău asociază când asculți lista pe care ai creat-o special pentru concentrarea pentru muncă și este timpul să te concentrezi asupra a ceea ce vrei să faci.

Invata sa te Concentrezi - Dezvoltare Personala

Alege un loc unde să mergi când trebuie să te concentrezi.

Dacă mânci, navighezi online și citești la birou, vei găsi biroul tău un loc foarte distractiv pentru a îți face treaba. O modalitate de a-ți face creierul să înțeleagă că este timpul de concentrare asupra lucrului este să folosești același loc de fiecare dată doar pentru muncă.

Acesta ar putea fi un loc liniștit în biroul tău sau ar putea fi o cafenea specială pe care o utilizezi special pentru focusarea la munca. Din nou, ceea ce faci este să asociezi un mediu cu concentrarea/focusarea.

La fel cum ai avea un playlist de ascultat atunci când vrei să te concentrezi, să ai un loc fizic care să realizeze același lucru te va pune în starea de spirit potrivită pentru a fi mai concentrat.

Când găsești locul potrivit pentru a-ți face munca ce necesită concentrare, atunci lucrează doar acolo. Nu accesa internetul niciodată, nu face niciodată cumpărături online. Fă-ți treaba și apoi pleacă. Vrei să îți antrenezi creierul pentru a asocia munca concentrată cu acel mediu și nimic altceva.

Dacă trebuie să efectuezi un apel telefonic, răspunzi la un e-mail sau mesaj, atunci ieși afară și fă-o. De acum înainte, acest loc este locul tău special de lucru și pentru asta îl folosești.

În fiecare dimineață, fac zece minute de meditație. De fiecare dată, cand mă așez pentru a-mi face meditația, folosesc același playlist și același loc. De îndată ce îmi pun căștile și mă așez în acest loc, mintea mea știe imediat că este timpul de meditație și devin relaxat și concentrat aproape imediat. Mi-am antrenat creierul de-a lungul câtorva luni pentru a asocia un sunet și un loc cu meditație relaxată și atentă. Funcționează.

Ridică-te și mișcă-te.

Noi, oamenii, avem o atenție limitată. Cât timp poți rămâne concentrat depinde de tine machiaj personal. Poate varia între douăzeci de minute și aproximativ două ore. Cu practica, poți rămâne concentrat mai mult timp, dar este nevoie de timp și este nevoie de multă practică.

Când te vei simți incapabil să te mai concentrezi, ridică-te de unde ești și mută-te. Mergi la plimbare, mișcă-te și ia aer. Fă ceva complet diferit de ceea ce făceai când te concentrai.

Creierul tău este ca un mușchi. Există atât de multe lucruri pe care le poate face înainte să obosească.

Fă o muncă vizuală concentrată și apoi fă o formă de mișcare cu un alt tip de muncă. Lucrare vizuală focalizată urmată de o discuție cu un coleg despre o altă lucrare fără legătură, de exemplu.

Nu este dificil să-ți antrenezi creierul pentru a deveni mai bun la concentrare și focusare, dar trebuie să faci exerciții deliberate.

Trebuie să dezvolți intenția de a te concentra și să fii foarte strict cu tine însuți.

Scrie-mi care exercitiu te-a ajutat sa te concentrezi mai bine.

Invata sa te Concentrezi - Dezvoltare Personala NLP-2-www.raduprisacaru.ro_

Invata sa te Concentrezi - Dezvoltare Personala

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Citeste mai multe despre Branding Personal

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Publicat pe  4 martie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram