Mandrie vs Relatii – Dezvoltare Personala

Este o distinctie fina intre mandrie si ego. Iar cand mandria ta intra intre tine si relatiile tale, le poate afecta in mod negativ. Negarea greselilor este este des intalnita, dar in acelasi timp, felicitarile sunt oferite de oamenii mandri.

             Din cauza asta, majoritatea devin vulnerabili, aroganti, egoisti, si toxici. In articolul acesta, vom dezvalui cum mandria joaca precum diavolul in persoana, si cum ne putem salva relatiile prin inlaturarea orgoliului.

             Incepem sa dam ordine in loc sa cerem ajutor:

             Daca cineva are nevoie de ajutor, ei in general vor un favor. Daca cineva e plin de orgoliu, ei nu vor exprima ca au nevoie de ajutor, ci vor da ordine altora pentru munca lor.

             Daca vrem sa continuam relatia noastra in loc sa o abandonam, trebuie sa invatam sa respectam ce simt si ceilalti. Daca vrei sa fii respectat, trebuie si la randul tau sa respecti.

             Luam lucrurile ca atare:

             Mii de relatii esueaza din cauza mandriei. Oamenii, care incurajeaza orgoliul cand sunt intr-o relatie, niciodata nu apreciaza pe cine au langa ei. Cand cineva isi da seama ca orice ar face nu e luat in serios sau apreciat, automat devine nervos, nesatisfacut, si respinge cu relatia din care face parte.

             Din cauza negativitatii, oamenii nu mai depun efort in a face pe ceilalti fericiti, iar incetul cu incetul, simt ca relatiile lor nu au rost. Cand intervine mandria, incepem sa ne comportam de parca nu ne pasa de sentimentele oamenilor atunci cand credem ca nu ne vor parasi sub nicio forma.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

             Ignoram nevoile altora:

Cand suntem intr-o relatie sanatoasa, ne unim si gandim ca „ce e al meu, e al tau, si ce e al tau, e al meu”, dar cand orgoliul apare in relatie, conceptul acesta se schimba in doar „al meu, al tau”.

Devenim egoisti si incepem sa uitam de nevoile altora. Daca nu se rezolva in timp, se poate ajunge la un conflict care inrautateste relatiile noastre. Oamenii care ne sunt apropiati se vor astepta ca noi sa fim langa ei de fiecare data cand au nevoie de noi.

Refuzam sa acceptam greselile noastre:

De ce e asa greu sa iti ceri scuze si sa iti accepti greseala zicand „Da! Eu sunt cel care a gresit” ?

Dandu-ne seama de greselile noastre facem primul pas catre a rectifica situatia. Dar orgoliul nu ne lasa sa ne dam seama.

Cand negam erorile noastre, pierdem valoarea si increderea pe care o avem. Nimeni nu vrea sa se bazeze pe cineva in care nu are incredere.

Mandria ne face aroganti:

Sa fii mandru nu face nimic altceva decat sa iti creezi o imagine hiperinflata despre tine. Oamenii care au persoane mandre in jurul lor sunt deseori intr-o stare spirituala neplacuta.

Cand sentimentul de aroganta apare in noi, trebuie sa ne intrebam „E corect sa ma comport asa? Atitudinea asta ajuta relatia noastra?” „Voi fi fericit daca am sentimentul asta?” Daca raspunsul automat e nu, atunci trebuie sa lasam mandria la o parte, si sa ne schimbam atitudinea.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Tindem sa facem totul pentru a primi avantaje:

             Oamenii acestia, cand fac ceva pentru cineva, au intentia de a primi ceva inapoi. Ei fac favoruri pentru anumite avantaje.

Nu ar face niciodata ceva pe care nu le aduc beneficii, si fara ezitare, ar refuza. Astfel, oamenii de genul acesta nu au relatii bune in viata lor. Ei au o natura toxica, iar oamenii din jurul lor pastreaza distanta.

Deci, daca te gandesti ca te afli in situatia asta, e timpul sa schimbi atitudinea si cum te comporti cu altii.

Mandrie vs Relatii - Dezvoltare Personala Dezvoltare Personala 13 www.raduprisacaru.ro

Mandrie vs Relatii – Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Mandrie vs Relatii – Dezvoltare Personala
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Buna. Cum te pot ajuta? Scrie Acum pe WhatsApp