Maturizeaza-te – Dezvoltare Personala

Toata lumea trebuie sa se maturizeze; nu e ceva ce se intampla natural dupa o anumita varsta. Inseamna sa te comporti mai matur, dar nu e ceva ce se poate intampla peste noapte. Maturitatea inseamna sa adopti procese noi si de a avea o intelegere psihologica si emotionala mai buna a situatiilor.

         Intelegand ca trebuie sa lucrezi cu tine si sa fii mai matur e primul pas. Trebuie sa incepi sa te motivezi si sa faci fata provocarilor in mod direct. Asta te ajuta sa fii mai intelept si mai matur ca persoana.

         Aici sunt cateva metode de a creste intr-un mod pozitiv:

Asuma-ti mai multe responsabilitati:

Responsabilitatea in viata noastra e de obicei vazuta ca o povara, dar cand incepi sa fii cu adevarat responsabil, devine mai usor sa imbunatatesti viata altora, si sa devii mai bun. Responsabilitatile pot parea grele, mai ales ca ne rapesc din libertate.

Sa devii responsabil si sa inveti sa te organizezi poate fi o cale buna de a avea noi experiente pozitive in viata, si sa usurezi vietile altora.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Nu mai cauta scuze, si nu mai da vina pe altii:

Vina si scuzele sunt o cale usoara de a scapa de responsabilitati, si de a-ti ascunde greselile.

Daca tot incerci sa dai vina pe altii, nu doar ca iti ruinezi viata, dar te va pune intr-o pozitie foarte proasta si faca de aceste persoane. Desi ar parea ca fiind solutia usoara sa ocolesti o activitate importanta, nu e niciodata o idee buna pe termen lung.

Fii o persoana mai pozitiva:

 Adoptand optimismul si lucrand cu tine sa reduci comportamente precum cautarea de simpatie, furia emotionala si sa te plangi tot timpul reprezinta calea cea buna . Daca faci asta vei simti ca poti trece peste orice obstacol, stiind ca esti calm si controlezi situatia.

 Nu fugi de consecinte:

 Cand alergi de consecintele negative care oricum se vor intampla, vei avea parte numai de ghinion. Daca te apropii de o situatie intr-o maniera matura, iti vei da seama de dificultatile pe care le vei confrunta in viitor, luand un rol activ in a le preveni. Daca fugi, vei repeta aceste greseli pana iti vei invata lectia.

 Pana cand nu vei avea curajul sa accepti si sa infrunti ceea ce urmeaza, nu vei reusi sa iti conduci propria ta viata, si vei fi considerat imatur de ceilalti.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Nu mai incerca sa ii schimbi pe altii:

Cand iti place sa te certi, si ii fortezi pe altii sa iti accepte opiniile personale, de obicei este energie pierduta. E obositor sa te certi cu oameni din cauza ca nu au aceleasi opinii ca tine.

Tine minte ca fiecare are dreptul la propria opinie, si toata lumea e diferita, deci e important sa lasi oameni sa fie ei insasi.

 Nu barfi:

 Daca esti frustrat din cauza unei persoane, e important sa arati ca nu iti pasa, si ca nu vorbesti urat despre ea cu alti oameni. Nu doar ca ii strici reputatia acestei persoane, dar o patezi si pe a ta.

 Fii mai direct cand vorbesti cu cineva, si spune cand ai o problema. Chiar daca ai obiceiul de a barfi, e mai bine sa ramai calm si sincer pentru a fi mai constructiv.

Daca ai vrea sa fii mai matur in viata ta, nu mai irosi timpul cu obiceiuri proaste, si considera aceste sfaturi pentru a deveni mai bun in fiecare zi.

Maturizeaza-te - Dezvoltare Personala Dezvoltare Personala 14 www.raduprisacaru

Maturizeaza-te – Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Maturizeaza-te – Dezvoltare Personala
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Buna. Cum te pot ajuta? Scrie Acum pe WhatsApp