Metode de Dezvoltare Personala & Afirmatii

Metode de Dezvoltare Personala & Afirmatii

Metode de Dezvoltare Personala & Afirmatii cu Dr. Rodica Waszkiewicz Filioreanu www.raduprisacaru.ro

"– Deci este o metodă bună. Apropo, trecem la metode. Care ar fi metodele pe care le aplici, pe care le-ai aplicat, pe care le-ai recomandat pacienţilor şi care le aplici în fiecare zi?

– Deci în primul rând conştientizarea. În fiecare clipă să-mi dau seama că sunt în prezent, să mă bucur de el, să nu migrez în trecut sau în viitor. E cel mai important. Îmi pun întrebarea: când gândesc eu asta? Acum! A doua metodă pe care o aplic este programarea.  Programarea anuală şi lunară. Anuală, pe 31 decembrie îmi scriu tot ce vreau să fac în anul următor.

– Defalcat în fiecare lună?

– Pe trimestre şi pe capitole. Pe sănătate, pe vitalitate, pe cunoştinţe, pe prosperitate...

– Cât de important crezi că este acest proces de a scrie, de a materializa în scris gândurile pe care le ai şi clarificat? Când le scriem le şi clarificăm.

– Este foarte important, pentru că dacă mă uit... asta scriu de vreo cinci ani, şi dacă mă uit la cât s-a împlinit – mai mult de 80% s-au împlinit.

– Inclusiv banii?

– Inclusiv bani.

– Că până la urmă acum cred că toată lumea se gândeşte la sănătate şi bani. Să fim sănătoşi şi să facem bani.

– Prosperitatea, gândiţi-vă că Universul, Dumnezeu, are de toate. El nu ia de la mine ca să-ţi dea ţie, eu cer de la El, de la Creator.

– Ai trecut prin momente de genul ăsta când ai simţit nevoia unui ajutor? L-ai cerut, l‑ai primit?

– Da, asta Niculina şi în primul rând Biblia ne învaţă. „Cere şi ţi se va da”. Iar cerinţa ta trebuie să fie clară şi ca şi cum s-ar fi împlinit.

– Sigur că da, asta spune chiar şi Iisus, cum să ne rugăm ca şi cum deja am fi primit acel lucru. Dar noi uităm lucrurile astea. Noi tot rămânem la nivelul de solicitare şi poate ar trebui să trecem la cel de mulţumire că deja am primit acel lucru.

– Păi întotdeauna când fac o cerere, la sfârşit mulţumesc pentru ceea ce am. M-ai întrebat dacă am experimentat privind banii, nu?

– Da, până la urmă toţi avem nevoie de bani!

– Eu, mulţumesc lui Dumnezeu că întotdeauna când am pus în gând că aş avea nevoie, atunci s-a împlinit şi s-a avut, adică am avut. Deci se poate. Prima experimentare pe care am făcut-o cu ajutorul afirmaţiilor a fost când eram în timpul crizei din 2018, aveam un credit bancar foarte mare şi ni se reduseseră salariile cu 25% şi cam era destul...

– Experienţă normală pentru mulţi români.

– Da. Şi atunci tocmai Niculina ne învăţa cum să chemăm prosperitatea. Şi era formula aşa: „Eu sunt dintotdeauna, credite bancare achitate.”, de 21 de ori timp de 29 de zile, pentru ca să ne creăm noi relee neuronale.

– Deci, din nou, sunt foarte importante aceste relee neuronale, e foarte important să le creăm, să fie pozitive, pentru că tot la fel de uşor se crează şi cele negative. Creierul nu face diferenţa dintre pozitiv şi negativ.

– Da. Deci noi trebuie să ne scriem un noi „soft”, un noi program. Iar acest nou program se înscrie prin afirmaţii.

– Deci recomanzi afirmaţiile.

– Eu am practicat afirmaţiile şi s-au împlinit sută la sută.

– Deci ţi-ai achitat datoriile, să înţeleg!

– Mi-am achitat datoriile. Am mai avut un dezechilibru când a murit soţul meu şi când a trebuit să mă organizez singură, să plătesc nişte dări, nişte împrumuturi, şi atunci a venit creşterea salariilor doctorilor. Ceva nesperat!

Metode de Dezvoltare Personala & Afirmatii cu Dr. Rodica Waszkiewicz Filioreanu www.raduprisacaru.ro

– De obicei aceste lucruri nu suntem noi în măsură să le direcţionăm cum să apară în viaţa noastră, noi doar trebuie să lansăm solicitarea.

– Da, dar am conştientizat şi am mulţumit imediat.

– Asta da.

– Ceea ce mai recomand este dăruirea. Deci dacă am primit, am şi dăruit.

– Pentru că până la urmă energia trebuie să meargă mai departe, nu trebuie s-o oprim.

– Şi cuvintele au o energie, şi gândurile au o energie, emoţiile au energie şi banii au energie.

– Să nu uităm acest lucru, trebuie să meargă mai departe.

– Deci trebuie să îi iubim, inclusiv banii. Noi avem nişte programe că „banii sunt murdari”, că „banii se câştigă greu”, că trebuie să curgă sudoarea. Toate trebuie date deoparte.

– Deci trebuie să gândim pozitiv: putem obţine bani uşor.

– Putem obţine bani uşor prin programare, prin cuvinte.

– Suntem propriul nostru programator până la urmă, ne facem singuri softul şi vom trăi după acest soft.

– Da, dar trebuie totdeauna să ştim ce vrem.

– Să nu ne schimbăm.

– „Eu sunt dintotdeauna, trai uşor şi bun.”

– Deci asta este solicitarea, şi restul vin.

– Da, sau „eu merit dintotdeauna să trăiesc uşor, frumos şi bine”.

– Aici cu meritatul, într-adevăr trebuie să conştientizăm acest lucru. Creatorul ne-a făcut să fim iubiţi, să iubim şi să fim fericiţi. Noi suntem cei care ne complicăm viaţa, noi suntem cei care tot timpul urmărim cu totul altceva decât ceea ce ne face fericiţi.

– Dar acum trebuie să revenim şi la faptul că noi moştenim din credinţele strămoşilor noştri, Legea karmei. Şi atunci de asta spun că „merit”, pentru că cine ştie ce blestem o fi fost sau cine ştie ce credinţă a unuia din strămoşii mei a fost chestia asta. Şi atunci eu trebuie să întorc şi spun: „Eu merit dintotdeauna să trăiesc uşor, frumos şi bine.”.

– La ce evenimente ai participat sau participi în acest moment de dezvoltare personală?

– Acum urmez un curs care se numeşte „Noul meu eu, 108”, care are drept scop deschiderea unor porţi, metaforic: minte, corp, emoţii, energii, pentru ca ceea ce trăiesc privind vitalitatea, privind informaţiile, privind dezvoltarea personală să manifest mai uşor. Cu alte cuvinte, să manifest mai uşor compasiunea, să manifest mai uşor recunoştinţa. Eu, apropo de chestiile astea, este iar un ritual pe care eu îl fac în fiecare zi la masă, şi de fiecare dată îmi aduc aminte de modul cum bunicii mei binecuvântau masa, obicei pe care eu l-am pierdut de mult, dar l-am recăpătat. În sensul că, întotdeauna în faţa farfuriei de mâncare mulţumesc tuturor celor care a făcut posibil ca acea mâncare să fie în faţa mea.

Mulţumesc cerului, pământului, soarelui, apei, lui Dumnezeu în primul rând, şi invit toate spiritele de lumină să participe cu mine la masă. Descarc toate energiile negative ale acelei mese, ale acelor bucate, o binecuvântez cu semnul crucii, o încarc cu pace, cu iubire, cu înţelegere, cu armonie şi omenesc, să fie spre sănătatea corpului meu.

– Până la urmă acea energie o cureţi de partea negativă şi consumi numai partea pozitivă. Pentru că intră...

– Da. Are foarte mare importanţă mereu dăruirea, să dăruim.

– Şi de aceea cred că, după masă mai vin şi alte evenimente din viaţa noastră pe care trebuie să le luăm şi să le tratăm omeneşte, dar să vedem că de fapt sunt nişte întâmplări care vin către noi, trebuie să le îmbrăţişăm, trebuie să iertăm atunci când este nevoie, pentru că se spune că sunt nişte lecţii pe care noi am venit pe pământ să le învăţăm.

– Tot timpul mă întreb: ce am eu de învăţat din asta?

– E foarte important să nu privim cu răutate, să nu privim cu ură către ceea ce ni se întâmplă, să fim deschişi, exact cum spui, să vedem ce avem de învăţat, pentru că se spune că Universul, dacă nu înveţi din prima, îţi va repeta acea lecţie până o înveţi.

– Legea karmei.

– Ideal ar fi să o înveţi din prima.

– Dacă nu o repeţi şi o repeţi. Şi atunci, decât să trăieşti din greu, mai bine să trăieşti „uşor, frumos şi bine”.

– Da, dar pentru asta trebuie să înţelegem că ar fi foarte bine să ne acceptăm pe noi aşa cum suntem, să acceptăm pe cei din jurul nostru...

– Să nu judecăm.

– Da, asta e cel mai greu, să nu judecăm, pentru că de când ne naştem începem să judecăm. Ne judecăm părinţii de multe ori, colegii, prietenii...

– Să ne comparăm... – Exact, pe noi ne judecăm."

Episodul 3 - Podcastul lui Radu Prisacaru - Vindecarea Sufletului incepe de la Suflet

Metode de Dezvoltare Personala & Afirmatii cu Dr. Rodica Waszkiewicz Filioreanu www.raduprisacaru.ro

Metode de Dezvoltare Personale & Afirmatii cu Dr. Rodica Waszkiewicz Filioreanu www.raduprisacaru.ro Dezvoltare Personala 16 www.raduprisacaru.ro

Branding Personal, Dezvoltare Personala, Coaching, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

Citeste mai multe despre Minutul lui Radu Prisacaru

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Publicat pe  19 mai 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram