Pregateste Copilul pentru Drum - Dezvoltare Personala

Pregateste Copilul pentru Drum - Dezvoltare Personala

Pregateste Copilul pentru Drum - Dezvoltare Personala

Când mă gândesc la înțelepciunea pe care am primit-o de la bunicul meu, o poveste vine mereu la mine. Bunicul Dumitru a trăit într-un oraș agitat, dar a știut să împărtășească lecții de viață importante, cum ar fi ideea că trebuie să pregătim copilul pentru drum și nu drumul pentru copil.

Această învățătură a prins contur într-o zi de vară, când m-am plâns că un proiect la școală era prea dificil. Bunicul m-a așezat lângă el pe veranda casei și mi-a povestit despre o experiență din copilăria sa. El a crescut într-un sat mic, unde drumurile erau de multe ori grele și neîntreținute. Cu toate acestea, părinții lui nu au schimbat drumul pentru el, ci l-au învățat cum să îl străbată în siguranță.

"Bunicul meu mi-a dat o pereche de bocanci puternici și o lanternă și m-a învățat cum să îmi găsesc singur drumul pe întuneric," mi-a spus. "Nu a simplificat drumul pentru mine, ci m-a învățat să fiu pregătit pentru provocările pe care le va aduce."

Pregateste Copilul pentru Drum

Această lecție m-a învățat că, în viață, nu putem să eliminăm toate obstacolele și dificultățile pe care le întâlnim. În schimb, trebuie să învățăm să le gestionăm și să ne pregătim copiii pentru a face față provocărilor în loc să le scoatem din cale. Astfel, ei pot dezvolta reziliența și încrederea în propriile lor abilități.

Cu timpul, am început să văd că bunicul avea dreptate. Acest principiu m-a ghidat în educația baiatului meu, învățându-l să înfrunte provocările și să își dezvolte abilitățile în loc să ii simplific viața. Am văzut cum devine mai puternici și mai încrezător în sine, pregătit să facă față oricărei situații care i se va ivi în cale.

Povestea Bunicului meu despre drum și pregătirea pentru el a devenit un adevăr fundamental în viața mea. Îmi amintesc întotdeauna că cel mai important lucru pe care îl putem face pentru copiii noștri este să îi învățăm să fie pregătiți pentru orice drum le rezervă viața, în loc să încercăm să facem ca drumul să fie mai ușor pentru ei. Acesta este un dar de neprețuit pe care bunicul meu mi l-a lăsat, iar acum îl împărtășesc mai departe cu generațiile următoare.

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Pregateste Copilul pentru Drum - Dezvoltare Personala www.raduprisacaru.ro

Dezvoltare Personala, Coaching, Mentorat, Branding Personal, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT ÎN CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Pregateste Copilul pentru Drum - Dezvoltare Personala www.raduprisacaru.ro

Etichetat pe:
Publicat pe  13 septembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram