Rezolva cate o problema pe rand - Dezvoltare Personala

Rezolva cate o problema pe rand - Dezvoltare Personala

Rezolva cate o problema pe rand - Dezvoltare Personala

Nu toti oamenii sunt pregatiti pentru multitasking. Cand ne concentram pe o singura sarcina, tindem sa ne concentram mai mult. Dar cand sunt mai multe sarcini, tindem sa ne simtim stresati si sa obtinem rezultate mai slabe. Asta este valabil pentru munca, dar si pentru probleme si obiective. 

Cand suntem coplesiti si incercam sa remediem toate problemele dintr-o data, este mai putin probabil sa facem totul bine. Acelasi lucru este valabil si pentru obiectivele noastre. Cand incercam sa ne imbunatatim simultan cariera, casatoria si greutatea, devine foarte dificil sa facem bine toate aceste lucruri. 

Cum sa rezolvi problemele?

Rezolva si continua

Ia-o pe rand. In primul rand, ia in considerare care sarcina este prioritatea absoluta. Care este cel mai important lucru pe care il poti face acum? Concentreaza-te doar pe asta. Odata ce ai terminat, puneti aceeasi intrebare si continua. 

Nu te gandi prea mult. 

Adesea, asteptam sa luam masuri pana cand suntem increzatori in situatie. Facem si desfacem planuri si rumegam despre lucrurile care ne fac sa fim anxiosi. Asta inseamna ca nu mergem inainte, ramanem intr-un singur loc, asteptand o certitudine care nu va veni niciodata. 

Cel mai bine ar fi sa iti iei timp sa te gandesti la lucruri, dar sa nu te blochezi in etapa de planificare. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Incepe acum

Cand te simti coplesit, nu faci nimic iar pe masura ce timpul trece si problemele se accentueaza. Acest lucru se intampla pentru ca simti ca problema este prea mare si prea complexa sa fie rezolvata. Cel mai bun mod de a contracara acest lucru este sa actionezi. 

Chiar daca faci ceva mic, acest lucru iti poate imbunatati starea emotionala. De asemenea, te poate motiva sa mergi mai departe. Primul pas este pur si simplu sa deschizi acel e-mail, sa raspunzi la acel text si sa spali o singura farfurie. Dar este important sa incepi. 

Obiectivele mici duc la obiective mari.

Obiectivele mici te pot ajuta sa atingi obiectivele mari. Chiar si cele mai mari obiective imaginabile pot fi impartite intr-o serie de obiective mai mici care te vor conduce in calatoria ta.

Ofera-ti timp pentru a lua in considerare calea spre rezolvarea acelei mari probleme sau antingerea obiectvului. 

Stabileste niste termene limita 

Avem tendinta de a amana, mai ales daca nu exista un termen limita clar sau daca acel termen este la o distanta mare de timp. S-ar putea sa lasam sa rezolvam cele mai mari probleme in ultimul moment, avand mult stres suplimentar. Un sfat bun este sa iti stabilesti propriile termene. La fel ca in cazul pasilor si obiectivelor mai mici, daca ai o problema cu un termen care se apropie, adauga ceva obiective si incepi munca. 

De exemplu, daca trebuie sa termini un proiect care are termenul limita intr-o luna, poti seta un termen mai apropiat la 2 saptamani si sa decizi ca trebuie sa ai o jumatate terminata pana atunci. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Cere sprijin

Uneori, putem cere altora sa ne ajute sa rezolvam problemele cu care ne confruntam sau sa ne ofere cateva idei. Acest lucru functioneaza cel mai bine atunci cand suntem coplesiti si avem un cerc social pe care ne putem baza. Altii ne pot sugera noi perspective, solutii interesante sau ne pot oferi sprijinul emotional de care avem nevoie pentru a incepe sa actionam. 

Oamenii sunt fundamental sociali prin natura lor, deci este foarte util  sa profiti de aceasta trasatura. 

Aminteste-ti ca totul trece.

Uneori, ceea ce trebuie sa facem este sa asteptam, iar acest lucru poate fi greu din punct de vedere emotional. Cand suntem coplesiti, ne confruntam cu o multime de probleme si limitarii in ceea ce putem face. Cel mai bun lucru este sa iti amintesti ca nimic nu va dura la nesfarsit si ca aceasta problema o sa se rezolva, intr-un fel sau altul. 

Chiar si ceva extrem de dureros nu va durea la fel pentru totdeauna. 

Rezolva cate o problema pe rand - Dezvoltare Personala www.raduprisacaru.ro

Rezolva cate o problema pe rand - Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  7 decembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram