Schimba-ti Mentalitatea - Dezvoltare Personala

Schimba-ti Mentalitatea - Dezvoltare Personala

Schimba-ti Mentalitatea - Dezvoltare Personala

Se zice ca „De cand iti schimbi mentalitatea, totul din jurul tau se schimba drastic”. Deci, ce e mentalitatea? E setul de atitudini pe care fiecare si le-a creat.  Fiecare om are o mentalitate diferita.

         Ce conteaza e ca majoritatea avem un mindset unde putem observa succesul si greselile noastre intr-un fel.

         Cand oamenii gresesc, se gandesc ca trebuiau sa aleaga alta cale pentru a termina activitatea lor, sau si-au ales gresit drumul in viata. Mindset-ul acesta trebuie schimbat si inlocuit cu unul in care oamenii vor sa afle si sa invete din greselile lor.

         Daca o persoana are succes sau insucces, e bine sa observe ce a facut diferit fata de ceilalti.

         Intelegand acest lucru, si analizand actiunile proprii, putem sa invatam lectia, sa ne mentinem gandirea limpede si sa inaintam in viata.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

         In articolul asta, vom vorbi despre cum poti construi un mindset care te va ajuta sa devii mai bun. Iata cateva sfaturi pentru a deveni o persoana mai buna:

Accepta provocarile ca pe niste oportunitati

         Oamenii cu un mindset de crestere si dezvoltare vor aprecia provocarile, doarece le privesc ca oportunitati pentru auto-depasire, auto-cunoastere si dezvoltare personala.

Accepta si recunoaste imperfectiunile

         Nu vei reusi niciodata in viata sa-ti depasesti slabiciunile tale daca le ascunzi sau le ignori. Cei care au un mindset de crestere vor analiza mereu punctele slabe, si se vor confrunta cu ele in mod direct.

Inlocuieste “esecul” cu “invatarea pentru un viitor mai bun.”

Persoanele de succes cu o mentalitate buna, iau esecul in mod sportiv. Ei cred ca au invatat o lectie de viata din esec, ceea ce i-ar putea ajuta sa modeleze un viitor mai bun. Dupa ce si-au analizat rezultatele, se concentreaza pe invatarea diverselor tactici de castig, doarece cred cu tarie ca invatarea nu exista in “modelul unic pentru toti”. Ceea ce functioneaza pentru unul s-ar putea sa nu functioneze pentru toti. Depinde complet de diferite situatii. 

Pentru a invata diversele tactici, ar trebui sa cercetam profund. Capacitatea creierului uman nu poate fi descrisa in limita cuvintelor. Pentru a dezvolta o mentalitate de crestere, trebuie sa ne concentram pe strategiile de invatare si pe aplicarea lor adecvata. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Nu orice Proces ar trebui sa fie intotdeauna evaluat in functie de rezultat

Criteriile “totul este bine cand se termina cu bine” nu se potrivesc peste tot. Oamenii inteligenti acorda intotdeauna prioritate procesului lor de invatare, mai degraba decat rezultatelor pe care le cauta folosindu-si cunostintele si abilitatile. 

Oamenii cu o mentalitate pozitiva si cu dorinta de a invata mai mult nu ar acorda niciodata prioritate vreunei aprobari asupra invatarii lor, deoarece stiu foarte bine faptul ca, facand acest lucru, si-ar putea sacrifica potentialul de crestere. Ei se bucura de procesul de invatare si nu se deranjeaza pentru niciun fel de restrictii de timp, deoarece au un scop definit pentru invatarea lor. 

Reflectia asupra oportunitatilor declanseaza sansele de success. 

O persoana de succes va analiza intotdeauna oportunitatile sale viitoare. O reflectie minutioasa inainte de a profita de ocazie este foarte importanta pentru a asigura perspectivele sale de succes. 

Luati criticile intr-un mod pozitiv 

Daca ajungi sa te simti prost si depresiv din cauza esecului tau, nu o sa reusesti. O stare de spirit buna accepta intotdeauna infrangerea cu mare curaj si dezasociaza esecul de imbunatatire. Trebuie sa primesti criticile pozitiv. Trebuie sa privesti critica ca un instrument de imbunatatire pe termen lung. Intelege ca, daca faza ta de invatare s-a incheiat, cresterea ta s-ar incheia si ea. 

Nu-ti dai seama ca ai dobandit stapanire pe orice; mai degraba preferi sa te lupti cu faza ta de invatare, iar ‘inca nu’ este fraza ta preferata.  

Invata sa sarbatoresti cresterea

         Ar fi bine pentru tine sa iti impartasesti succesul cu ceilalti. Te motiveaza si mai mult, si poti explora oportunitati noi. Sa iti imparti fericirea te poate ajuta cu informatii si sugestii de la altii, lucru ce e foarte important pentru viitorul tau. 

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

Dupa fiecare realizare, stabileste un obiectiv nou

Invatarea si realizarea este un proces de-a lungul vietii. Succesul nu are nicio legatura cu timpul si varsta. Motivatia constanta si consecventa in atingerea unui nou obiectiv dupa ce precedentul a fost atins, fac o persoana sa aiba success si renume. Pentru a se mentine constant stimulati, persoanele in crestere creeaza intotdeuna obiective noi. Odata dezvoltata o mentalitate de crestere, ar trebui sa invatam sa o patram. 

Cel mai bine ar fi daca ai putea lucra din greu pentru a mentine o mentalitate pozitiva. Este o realizare grozava daca este obtinuta si ar trebui sa ne simtim mandri cu privire la realizare. Gandirea realista despre eforturile si constrangerile de timp face minuni pentru a obtine un succes consecvent.

Schimba-ti Mentalitatea - Dezvoltare Personala

Schimba-ti Mentalitatea - Dezvoltare Personala Dezvoltare-Personala-8-www.raduprisacaru.ro_

Schimba-ti Mentalitatea - Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Etichetat pe:
Publicat pe  16 noiembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Categorii

  • Articole recente

  • Etichete

  • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


  • Descarca Acum Gratuit:

  • Articole Despre

  • Descarca Acum Gratuit

  • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram