Tacerea este de aur – Dezvoltare Personala

Sa fii vorbaret e OK, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii asculti si pe altii. Este important sa auzim si ce au ceilalti de spus; in multe situatii, poti ramane tacut pentru o perioada lunga de timp. Comunicarea nu depinde doar de calitatea cuvintelor; e nevoie si de un timing specific.

             Lucrul important e sa determini timpul potrivit de a vorbi, si de a-l astepta. Unii oameni nu vorbesc chiar daca pot; ei de fapt nu vor sa raneasca pe nimeni, sau sa creeze situatii stanjenitoare.

             In unele cazuri, trebuie sa iti tii gura pentru a evita momente neplacute.

             Importanta linistii:

             Majoritatea oamenilor cred ca intra in conflict daca nu vorbesc, dar de fapt, e chiar opusul. Linistea e mai buna decat comunicarea de cele mai multe ori. E o unealta eficienta pentru comunicare.

             Dupa anumite statistici, cam 70% din comunicare e non-verbala. Chiar si in relatii, tacerea vorbeste mai mult decat cuvintele. Sunt unele lucruri care explica importanta linistii in orice situatie.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

             Imbunatateste comunicarea:

             Majoritatea oamenilor vorbesc prea mult, si nu asculta pe nimeni. Unii se simt vinovati din cauza asta doarece se pierde subiectul discutiei. Tacand, putem asculta mai bine persoana din conversatie pe care o avem.

             Tacerea poate da un mesaj mai puternic decat cuvintele. Ramanand silentiosi si ascultand, ne putem focusa mai bine la cuvintele folosite de ceilalti oameni, si chiar sa ne dam seama de gesturile lor.

             Luarea deciziilor mai bune:

             Scopul principal in comunicare este de a schimba informatii si de a lua decizii potrivite in situatia respectiva. Fiind tacut ne putem axa in analizarea situatiei intai ca sa o intelegem mai bine.

             Atunci cand vorbim in continuu, nu putem auzi si procesa ce are si cealalta persoana de comunicat. Tacerea ne va da timp sa ne gandim la o solutie pentru problema in care ne aflam.

             Rezolvarea conflictelor:

             E important in timpul unei conversatii sa ne tinem gura ca sa pastram anumite limite. Cand cineva foloseste cuvinte rautacioase impotriva noastra, e greu sa ne mentinem calmul. Dar atunci cand incepem sa vorbim, situatia se inrautateste si mai tare.

             Daca ramanem tacuti si ignoram cuvintele persoanei respective, oprim si conversatia. El/Ea se va simti vinovat/a atunci cand vede ca nu raspundem, si isi va cere scuze.

             Cum sa ramanem tacuti:

             Sunt multe lucruri diferite care ne pot ajuta sa ramanem tacuti in timpul unei discutii, mai jos sunt enumerate cateva dintre ele:

             Meditatia:

             Meditatia joaca un rol important in sanatatea psihica. Cand meditezi zilnic, mintea ta devine mai puternica, si esti mai concentrat pe target-urile tale. Presiunea arteriala scade si ea, si in general te simti mai fresh.

             Cand esti sanatos si in forma, iti poti controla emotiile si furia in orice situatie.

Descarca Acum Gratuit Cartea – „Ce este COACHINGUL?

             Gaseste-ti un hobby:

             Cand esti tacut singur, e usor sa fii asa si cand stai cu alti oameni. Dupa o anumita perioada de timp, vei incepe sa apreciezi linistea.

             Poti alege orice fel de activitate si sa o faci singur. Asta te va face sa te mentii tacut si linistit atunci cand stai cu grupuri mai mari de oameni.

             Practica tacerea:            

Daca incerci sa fii tacut pentru o perioada specifica de timp, vei fii asa in majoritatea situatiilor. Sentimentul acesta vine doar cand reusesti sa fii in starea asta pentru perioade indelungate de timp, in fiecare zi. Mintea ta prefera pacea si linistea mai mult decat orice altceva.

Tacerea este de aur - Dezvoltare Personala Gaseste-ti Pacea www.raduprisacaru.ro

Tacerea este de aur – Dezvoltare Personala

Pentru o sesiune de Dezvoltare Personala sau NLP te rog sa ma contactezi.

Speaker & Trainer & Coach – Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Citeste mai multe despre Dezvoltare Personala

Planifica o discutie Video sau Audio – Gratuit primele 30 minute

Tacerea este de aur – Dezvoltare Personala
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Buna. Cum te pot ajuta? Scrie Acum pe WhatsApp