Art Terapie Mediu de Invatare Nonformal – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 123 (video)

Art Terapie Mediu de Invatare Nonformal – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 123 (video)

Art Terapie Mediu de Invatare Nonformal – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 123 (video)

Art Terapia: O Cale Creativă de Învățare Nonformală

Art terapia este o formă de terapie creativă care utilizează procesul artistic. Pentru a ajuta oamenii să-și exploreze și să-și exprime emoțiile, să-și dezvolte creativitatea. Și să-și îmbunătățească sănătatea mentală. Pe lângă rolul său terapeutic, art terapia este și un mediu de învățare nonformal. Care poate aduce numeroase beneficii educaționale și dezvoltării personale.

În cadrul art terapiei, oamenii sunt încurajați să folosească diferite forme de expresie artistică. Precum pictura, desenul, sculptura sau colajul, pentru a-și comunica gândurile și sentimentele. Acest proces nu necesită abilități artistice remarcabile. Ci se concentrează pe actul creației în sine și pe modul în care acesta afectează individul.

Unul dintre aspectele cheie ale art terapiei ca mediu de învățare nonformal este că nu există reguli sau norme stricte. Participanții sunt încurajați să își urmeze intuiția, să experimenteze și să își exploreze creativitatea într-un mediu lipsit de presiune sau de așteptări rigide. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea încrederii în sine și la stârnirea curajului de a explora noi modalități de exprimare.

Art terapia poate avea un impact profund asupra dezvoltării personale. Aceasta poate ajuta la identificarea și gestionarea emoțiilor, la rezolvarea problemelor, la dezvoltarea abilităților de comunicare și la îmbunătățirea relațiilor interpersonale. De asemenea, poate stimula creativitatea și imaginația, oferind participanților oportunitatea de a-și descoperi talentele artistice.

Anca Ciliac - Art Terapeut

Acest tip de terapie este utilizat într-o varietate de setări, inclusiv în cadrul școlilor, spitalelor, clinicii și în terapia individuală sau de grup. În cadrul învățării nonformale, art terapia poate fi aplicată în workshop-uri și ateliere, oferind participanților o experiență de învățare creativă și captivantă.

În concluzie, art terapia este un mediu de învățare nonformal care promovează dezvoltarea personală și exprimarea creativă prin intermediul artelor vizuale. Acesta oferă un spațiu sigur și deschis în care oamenii pot explora și înțelege mai bine ei înșiși și lumea lor. Prin intermediul art terapiei, se poate experimenta o conexiune profundă între procesul creativ și dezvoltarea personală, deschizând uși către o înțelegere mai profundă a sinei și a altora.

Aboneaza-te Acum la acest CANAL VIDEO!

Aboneaza-te Acum la acest PODCAST!

Inscrie-te Acum in Grupul Podcastul lui Radu Prisacaru

Art Terapie Mediu de Invatare Nonformal – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 123 www.raduprisacaru.ro

Dezvoltare Personala, Coaching, Mentorat, Branding Personal, Marketing Online & NLP in Iasi & Moldova & Romania

Radu Prisacaru – contact@raduprisacaru.ro – 0727661799

Inscrie-te Acum in Grupul Reinventeaza-te si Mergi mai Departe

Inscrie-te Acum in Grupul Expertilor in Branding Personal din Romania

Planifica o discutie Fata in Fata, Video sau Audio – Gratuit primele 60 minute

Art Terapie Mediu de Invatare Nonformal – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 123 www.raduprisacaru.ro

Publicat pe  18 septembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram