Ghidul final pentru marketingul digital independent (6)

Ghidul final pentru marketingul digital independent (6)

Ghidul final pentru marketingul digital independent (6)

Continuare a articolului: Ghidul final pentru marketingul digital independent (5)

Pasul 5: Caută clienți.

Există câteva modalități prin care îți poți comercializa serviciile și căuta clienți. Vom parcurge fiecare metodă în detaliu în această secțiune.

În primul rând, ceea ce fac majoritatea freelancerilor este să se bazeze pe platforme precum Upwork. Practic, aici se duc companiile pentru a externaliza anumite sarcini către freelanceri. După ce te înregistrezi pentru un cont, vei putea vizualiza anunțurile de locuri de muncă postate de companii, poți trimite propuneri și, sperăm, să îți realizezi prima sarcină de marketing digital independent.

Avantaje ale utilizării Upwork:

 • Există 5 milioane de clienți înregistrați la Upwork, deci există o mulțime de locuri de muncă independente pentru care poți alege.
 • Poți consulta profilurile potențialilor tăi clienți și poți vedea ce spun alți profesioniști despre lucrul cu ei.
 • Platforma vine cu funcții care te ajută să îți urmărești progresul și să fii plătit. Dacă lucrezi la un loc de muncă pe oră. Clienții tăi sunt facturați automat și plătesc pentru orele tale de muncă la sfârșitul fiecărei săptămâni. Dacă lucrezi la un loc de muncă cu preț fix. Clientul tău trebuie să depună suma convenită cu Upwork înainte de a începe. În cazul în care devin MIA, vei putea recupera suma de bani de la Upwork.

Dezavantaje ale utilizării Upwork:

 • Există 12 milioane de freelanceri înregistrați pe Upwork (și numărătoarea continuă!) – sunt mulți oameni cu care concurezi.
 • Upwork elimină toate contractele (acest lucru începe de la 20%, dar scade pe măsură ce atingi anumite etape ale veniturilor).

Una peste alta, Upwork nu este nicidecum o platformă sau o soluție perfectă, dar este totuși o modalitate excelentă de a te conecta cu potențialii clienți, mai ales atunci când începi pentru prima dată.

Descarca Gratuit Cartea – Cum fac Afaceri pe Internet

Pentru a-ți maximiza rezultatele din Upwork, consultă aceste resurse:

Site-uri de locuri de muncă.

În afară de platformele freelancer, poți consulta și site-urile tradiționale de locuri de muncă și poți contacta companiile care angajează pentru poziții de marketing digital cu normă întreagă.

Da, aceste anunțuri de locuri de muncă sunt pentru posturi cu normă întreagă, dar ai fi surprins de câte dintre aceste companii sunt deschise să lucreze și cu freelanceri. La urma urmei, atunci când o companie externalizează munca către un freelancer, aceasta poate economisi costurile la bord, spațiul de birou, costurile de instruire, plus beneficii și taxe.

Avantaje ale utilizării site-urilor tradiționale de locuri de muncă:

 • Spațiul este mult mai puțin aglomerat și ai mai puțină concurență.

Dezavantaje ale utilizării site-urilor tradiționale de locuri de muncă:

 • Este posibil ca unele companii să nu fie dispuse să lucreze cu freelanceri.
 • Există mai multe riscuri – s-ar putea să lucrezi la un proiect pentru o companie și apoi să ajungi să nu fii plătit. (Pentru a te proteja, îți recomandăm să încarci 50% în avans și să colectezi a doua jumătate a plății la finalizarea proiectului.)
Ghidul final pentru marketingul digital independent (6)

Ghidul final pentru marketingul digital independent (6)

Daca vrei sa afli mai mult despre Afaceri pe Internet citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”.

Etichetat pe:
Publicat pe  26 noiembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Categorii

 • Articole recente

 • Etichete

 • Stabileste acum o Intalnire Fata in Fata sau Conferinta Telefonica sau Video


 • Descarca Acum Gratuit:

 • Articole Despre

 • Descarca Acum Gratuit

 • smartphonedownload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram